HP 245 G8 - Az olcsó üzleti

Ez a kis üzleti notebook arról szól, hogy az egyszeri emberünk megveszi és boldogan használja. – írta: Lalikiraly, 3 éve

Kinézet

Természetesen teljesen műanyag a gép mindenhol, de igen masszív. Nem nyeklik-nyaklik sehol sem.
Viszont kissé érdes a felülete a kartámasznál is és a billentyűzet is érdes.
Annyi hátránya van, hogy a kézlenyomat még így is meglátszik rajta. Főleg ha valakinek zsírosabb a mancsa.
A billentyűzet felett helyezkedik el az immáron már világítás nélküli bekapcsoló gomb, mellette a rácsos részen tudja a hűtés beszívni a friss levegőt és itt helyezkednek el a felfelé néző hangszórók is.

A billentyűzeten egész jó gépelni, miután megszoktuk az ANSI kiosztást. Nem a klasszikus magyar, ugyanis az enter gomb csak egy csík, továbbá a hosszú í betű pedig a baloldalról átköltözött a kurzor, azaz a nyíl gombok mellé. Az egész halknak mondható klaviatúra felső sorában lévő gombokkal állíthatjuk a képernyő fényerejét, a hangerőt, vagy kapcsolhatjuk repülő üzemmódba a gépet. Továbbá a jobb oldalon egy külön oszlopban kapott helyett dedikáltan a delete, home, page up, down és end is. Irodai és netes dolgoknál jól jön. Én is használom. Elsőre talán megszokást igényel, de hamar rájön az ember, hogy kényelmesebb a weboldalon az end-et megnyomni, mint görgetni fél napig.

Alább található a kiváló, akár 4 ujjas gesztusokat is támogató tapipad, mely külön gombokat kapott. Részemről imádom. Annyi, hogy gomb nincs a kikapcsolására, viszont a Windows 10-ben be lehet állítani, hogy amikor külső egeret használunk, akkor kapcsolja ki.

Csatlakozók


Bal oldal: Kensington lock - USB 3.1 Type-C (csak adat), SD kártyaolvasó


Jobb oldal: audio combo jack - 2xUSB 3.0 - HDMI - LAN - töltő

A sima HD azaz 1366x768-as felbontású TN képernyőpanel felett helyezkedik el a VGA ( :( ) webkamera, mellette egy visszajelző LED és kissé arrébb a mikrofon. Ami itt megemlíthető, hogy a képernyő zsanérok kiválóak, nem nehéz felnyitni (mert van egy kis kiálló rész középen, amibe bele tudunk kapaszkodni), de igen jól tartják, nem lötyög, de nem is csukódik vagy állítódik magától.

Sokaknak jól jöhet a teljes méretű SD kártya olvasó, vagy a LAN csatlakozó, mely természetesen gigabites. A két sima USB mellett kapunk egy Type C-t is, amin keresztül sajnos sem képet nem tudunk továbbítani, és a gépet sem tudjuk tölteni. Ma ez pedig már nagyon elvárható lenne.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Dell Latitude 5420 bemutató

    Kompakt kialakítás, sok port, kényelmes billentyűzet, erős processzor és egy Intel Iris Xe G7 grafikus kártya.

  • Aspire 5 A515-45-R0Z0 bemutató

    Nézzük meg, hogyan fest Lucienne (Ryzen 3 5300U), Renoir törvénytelen lánya egy notebookban!

  • Thinkpapa T400

    Használható-e még egy nem éppen csúcskategóriás, Core 2 Duos Thinkpad laptop 2021-ben?