üzenetek

hozzászólások


nyunyu
(félisten)

Képernyő: 14" HD (1366x768) TN LED képernyő

Ezt a szemetet még mindig nem tudták a 2021-es modellévben elfelejteni?

Munkahelyen kaptam egy legolcsóbb kivitelű, leharcolt 840 G3-at (2016!) ugyanezzel a kijelzővel, de egyszerűen nem tudok rajta dolgozni, mert a szoftverfejlesztő eszközök felülete nem fér rá ki rendesen.
Vagy 20 sor kódból látom az első 50-60 karaktert, vagy 10 sor kód mellé fér 5 DB rekord.
Kénytelen vagyok lecsukott fedéllel, külső monitorral használni, hogy ne legyek hozzákötve a kijelző geometriai közepéhez, mert 5 centiről odébbról már nem látszik semmi :(

Előtte a saját, fullHD IPS?/VA? kijelzős 840 G2-mön sosem volt ilyen problémám, azon nagyjából kényelmesen elfért minden.
Ja, meg azt oldalról is kiválóan látni.
Csak mostani melóhelyen szigorúan tilos a bring your own device, nem engedik melóra használni.

[ Szerkesztve ]


hunluki
(senior tag)

Az ára jó a mai viszonyokhoz képest, de könyörgöm, engedjék már el a 720p kijelzőket. Nálam instant dealbreaker :(


nyunyu
(félisten)

Alább található a kiváló, akár 4 ujjas gesztusokat is támogató tapipad, mely külön gombokat kapott. Részemről imádom. Annyi, hogy gomb nincs a kikapcsolására, viszont a Windows 10-ben be lehet állítani, hogy amikor külső egeret használunk, akkor kapcsolja ki.

Ezt nem lehet a bal felső sarkában dupla koppal kikapcsolni, mint a 8xx-ekét?
Mondjuk azokon van egy apró lyuk, ami alatt világít egy LED, ha kikapcsoltad.


UnA
(Korrektor)
Blog

Kettes számú kizáró tényező a billentyűzet, mert ez csak egy gagyi átmatricázott US kiosztás, béna méretekkel, lásd Enter és Í, na meg oldalt az a gombsor...


UnA
(Korrektor)
Blog

Megnéztem még egyszer, és megláttam a nyilakat is.... inkább nem minősítem :)


hunluki
(senior tag)

Na igen, ez lenne a második ami miatt elfutnék messzire amint rám akarnák sózni :D

Igazából kinek mi az igénye, nekem pl egy minimum fullHD felbontás és egy kényelmes billentyűzet aminek van egy kellemes (nem csilivili RGB) háttérvilágítása sokkal többet ér mint a nyers teljesítmény. Sőt, ha passzív hűtés is befigyel jó üzemidővel megtámogatva akkor instant győztes.
Valakinek meg gémer laptop kell, a lehető legtöbb teljesítmény, had zúgjon mint állat.


hallador
(addikt)

Azért 140 000 Ft-ért mindent is elvárni elég naiv lenne. Itt azért ez a gép menni fog éveken keresztül. Ellentétben az olcsóbb Lenovo Ideapad, Asus gépekkel, amik azért még ha van IPS panel is bennük, de a HP 200-as széria irodai laptop. Arra van gyártva, hogy egy nagyon kis összegből gazdálkodó minicég is meg tudja venni és megbízhatóan tudja használni. Megfelelő szerviz időkkel stb.
Nem elvárható, hogy ennyiért legyenek benne olyan extrák, amik egy nála legalább 3 * drágább gépbe.

Persze abban nagyon igazad van, hogy ezeket a TN paneleket el lehetne felejteni, a felbontás más kérdés, fejlesztésre ezek a gépek teljes mértékben alkalmatlanok, nem ilyenre van gyártva.


hallador
(addikt)

Nem szar. Amire gyártották igencsak jó. A kategóriájában meg a legjobb. Sajnos könnyű fikázni mindaddig, ameddig, nem neked vannak alkalmazottaid, és akarsz beindítani egy vállalkozást. Mert ezek a gépek erre vannak, és arra pont alkalmasak.
Persze azt is értem, hogy vannak olyan irodák, ahol MacBook Pro-k vannak de valljuk be ez nem a legjellemzőbb példa. Amióta pedig a Small Business kategória árai is 1,5*-ődtek, a kis irodákban az sem mindig tud játszani.

Én nem tartom szarnak, ha valaki ilyennel tudja elindítani a vállalkozását, hát szerintem ezzel tegye, mert ugye arra van.


libit
(tag)

Nem olvastam a cikket, de "Az olcsó üzleti" ez mitol uzleti?
jo uzlet a HP-nak, hogy ilyet is arul vagy miert?

... akkor a probookok es elitebookok micsodak?


nyunyu
(félisten)

Nem várunk el mindent is.

Nézegetem ugyanennek a laptopnak a lakossági verzióját (245 G8 nincs a customizálható listán), +60$ lenne fullHD TN, +90$ a fullHD IPS.


Kansas
(addikt)

14"-ra irodai munkára teljesen alkalmas a 768p. A TN ami a probléma... bár van abból is már elfogadható minőségű, de nem ebben az árkategóriában, hanem pl ThinkPad X-ekben - nekem volt korábbi munkahelyemen TN-nel szerelt X230-am, teljesen elfogadható képminőséggel, nagyon nézni kellett, hogy észrevegye az ember rajta hogy nem IPS...
Nekem a legutóbbi két céges laptopom(ThinkPad T470 és T14) mindkettő 14" FHD, és kénytelen vagyok 150%-os skálázást beállítani, ha el is akarok tudni olvasni valamit... az mennyivel jobb? OK, élesebbek a betűk, de a munkaterület nem lesz több tőle, ha csak nem 30-40 centiről akarom nézni, ami meg egyéb ergonómiai problémákat okoz...

"Ha valaki vállalkozást akar indítani és erre tellik neki, akkor ne akarjon vállalkozást indítani, mert teljesen alkalmatlan rá." :W Az nem alkalmas rá, aki ilyen kijelentéseket tesz...szvsz.


Kansas
(addikt)

3-400$-os kategóriában rohadt sok az a +60-90$, és szerintem FHD felbontás se való 15"-nál kisebb kijelzőkre(maximum gamer gépben).


Kansas
(addikt)

Ez egyrészt egy demagóg lózung, másrészt meg Mancikának teljesen jó egy ilyen felbontású kijelző Outlook-hoz meg Word-höz. Vagy Józsinak a raktárba a készletező szoftverhez.

Abba a hibába esel, hogy mintha el se tudnád képzelni, hogy profi IT-sen kívül más is használhat munkára laptopot...

[ Szerkesztve ]


Kansas
(addikt)

"Dehogynem. Ugyanis többek között én sem vagyok profi IT-s." Csak sznob, láthatólag...


nyunyu
(félisten)

Vigyázat, gagyifónnal készült kép.

Biztos bennem van a hiba, hogy 11 évvel a szemműtétem után is el tudom olvasni a fullHD-s 840G2-t ebből a távolságból (~70 centi), pedig nulla nagyítás van beállítva.
Jobb oldali HD TN-nel megvert 840 G3-at inkább hagyjuk.

Más kérdés, hogy a háttérben lévő 32" WQHD-n dedikált billentyűzet+egérrel JÓVAL kényelmesebb dolgozni. :DDD
Kénytelen voltam saját zsebből venni egy DPs KVM switchet, hogy az asztali gépem cuccait tudjam home officeban használni.

[ Szerkesztve ]


Gyuri27
(félisten)

Két probléma van itten kérem.
Az egyik a felbontás. A másik a 2 mag.
A felbontás ha nem is 1920x de legalább 1600 ha már 2021-t irunk. 2 mag meg már a facebooknak kevés.
A 4 giga ram egy dolog mert az viszonylag egyszerüen lehet bőviteni.
A szép az, hogy ez 140k. Nos kb + 40k-ért megkapjuk valamelyik u magos 4/4-4/8 ryzent 1920 és 8 giga ram társaságában. Igaz azon nem hp logó van.
Nem sokkal többért már kapni 32xxU 8 GB 1920 kombót.
Szóval ez a noti nincs az az univerzum ahol megéri az árát.
A hp logó és a telepitett windóz miatt se.


hallador
(addikt)

Gondolom 2021-es árakon vettél gépeket ugye? Nem pedig, akkor amikor még ennyibe került egy ProBook, Vostro, vagy E sorozat?
Ma is 300 ezerért vennél notebookokat? Sztem a vállalkozók pénze nem nőtt annyival, hogy meg tudják fizetni a 1,5* árakat, ez mondjuk csak az én véleményem.
Amúgy egy levelezetésre, Wordre, valamennyi Excelre miért nem jó egy ilyen gép? Sztem elég.
Ez persze magánvéleményem. Nekem elég lenne.
Arról nem is beszélve, hogy azért nem mindig 20 éves az ember, az 50 év feletti embereknek hiába fogsz fullhd kijelzőt tenni 14"-on, mert ott már nem annyira fogja látni. Szóval azt gondolom megvan ennek is a helye. Amiket írsz abban van igazság csak az érem egyik oldala.


hallador
(addikt)

És benne van a 3 év helyszíni garancia is ugye?


hallador
(addikt)

Azt ne mond hogy Te 50 - 55 évesen fogod látni a fullhd 14"-os kijelzőn a mindent is mert akkor nem hiszem el. Max szemműtéttel. Szóval persze értem én, csak ne magyarázzuk meg.

Persze azt is értem, hogy ha lehetne 4k legyen és legyen 100 000 Ft 3 év helyszíni garival, de azért ne legyél demagóg. Szarozni a legegyszerűbb. Csak abból nem lesz semmi.


hallador
(addikt)

Ja ja, nem értünk egyet. Én a szokásos nagyképüséget látom a válaszaidban. Bocs, arra nem gondolkodtál, hogy aki Swifttel jár az nem igénytelen, hanem nem akar autóra költeni? (Mondjuk hitelből a hülye is tud vásárolni, de nekem soha nem volt hitelem, nem is lesz... )
Csak kérdezem.
Igen én sem venném meg saját használatra, nem is vagyok képmutató, de attól még ha a kezembe adnál egy munkahelyen, mert erre van keret, akkor nem kezdeném el szarozni.


hallador
(addikt)

Én szemüveges vagyok 5 éves kormom óta, szóval sajnos rossznak magyarázod meg. De szemüveggel sem látod, már 55 évesen. Mert hát az van, hogy ennyi idősen az ember hiába Sztahanov, akkor sem fog jobban látni.
Szerintem.


nyunyu
(félisten)

2 mag meg már a facebooknak kevés.

CPU: AMD Athlon Silver 3050U APU

Ezt azért nem temetném annyira.
Neten található prociösszehasonlító oldalak szerint gyorsabb, mint a 840 G2-mben lévő i7-5500U.


Gyuri27
(félisten)

+4k ért kapsz 32xxU-t + 1920-t + 4 giga ramot.
Nincs miről beszélni.


<Lacy85>
(addikt)
Blog

“ , és szerintem FHD felbontás se való 15"-nál kisebb kijelzőkre(maximum gamer gépben).”

Akkor nézz meg egymás mellett egy régi TN paneles 1440*900-as MacBook Air-t és egy mostani 2560*1600-ast 900p-re állítva. Ha azt mondom, hogy 3 fényév a különbség, akkor finoman fogalmaztam. :D
Mindezt ugye 13,3”-on.

[ Szerkesztve ]


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Szia! Sajnos nem lehet, ez engem is zavar...


hunluki
(senior tag)

+1 a mondandódra. Aki ilyen gépet vesz a munkaerőnek az inkább ne vállalkozzon mert simán lehet hogy pár hónap múlva már a dolgozó bére lesz kockán. Akkor már szerezzen be asztali gépet töredék áron, elsőre akár használtan is ha ennyire kritikus az ár, később pedig lehet cserélni.

Ha meg mindenképpen musthave a laptop és tényleg csak mancikának kell három levél elküldésére meg egy kis office-ra... hát... én biztonsan nem lennék ennél a cégnél mancika.

A swiftet pedig kéretik nem bántani, nekem van olyan ismerősöm akinek van X6-os bömöse, asszonynak valami fullos audija, meg egy ócska bevásárlós swift amit megvettek 5 éve ~150k hufért és azóta csak tankolják, többet nem szánnak rá. Arra tök jó hogy nagy áruházakba nekivágják a bevásárlókocsit vagy meghúzzák bármi más módon, ha meg nem megy át a vizsgán kb leadják a méhbe aztán vesznek egy hasonlót. De a kis szívós dög azóta is hibátlanul megy, pedig a lehető legkevesebb törődést kapja, jóformán mindig hidegen jár, nóném benzint kap, kvázi tényleg a létminimumon van tartva.

[ Szerkesztve ]


Kansas
(addikt)

A Mac-ek "csöppet" máshogy kezelik a magas ppi-s kijelzőket... itt PC-ről van szó, nem Macről.


nyunyu
(félisten)

Asztali gépet elég nehéz a nem home office napokon becipelni az irodába.

Nálunk a banknál tavaly mindenkit hazazavartak, de a legtöbb irodistának nem volt céges laptopja, így az irodában nekik dedikált HP SFF gép+billzet+egér+monitor kombót cipelték haza, és arról dolgoznak másfél éve.

Most meg megy a fejvakarás, hogy októbertől 60% jelenlétet várnának el a banki HQn, úgyhogy a helpdesknek a nyakába szakadt az, hogy szerezzenek száz laptopot, és mindenkinek személyre szabottan húzzák fel, VPN, tűzfal, vízfal, szerver hozzáférések, office, banki kliensek, stb, aztán ha minden klappol, akkor az asztali gépek mehetnek a bontóba.
(saját belépéskori kálváriámból kiindulva minimum 1 embernap/laptoppal lehet számolni. :DDD)

[ Szerkesztve ]


<Lacy85>
(addikt)
Blog

Felbontást írtál 15” alatt, nem platformot. :)


hunluki
(senior tag)

Korrekt, de egy bankot ne hasonlítsunk mancika zrt-vel :)

Nálunk amúgy úgy van megoldva hogy cégnél vannak gépek vegyesen, van asztali meg rakat NUC, HO időszakra a nuc-okat monitorral hazaküldték és céges infrán futnak virtuál PC-k, ezekre lehet VPN-el becsatlakozni, vagy akinek volt otthon gépe (kb mindenkinek) annak sima VPN be a céges NUC-ra és úgy lehetett dolgozni.

Ha mancika BT-nek nincs erre lehetősége akkor tényleg a laptop a legkézenfekvőbb megoldás, de ez akkor sem menti meg ezt a gépet. Tényleg minimális rálocsolással nagyságrendekkel jobbat kapsz, ha a munkáltató azt a tizenhuszonpárat sajnálja rá, akkor ott bizony baj van.


Kansas
(addikt)

Mert a konkrétan a cikkben tárgyalt gép miatt a platformot adottnak tekintettem...


PDA_FAN
(tag)
Blog

Képernyő: 14" HD (1366x768) TN LED képernyő

Szó szerint használhatatlan, szemrongáló. Nem lenne szabad ilyet még a teszkógazdaságos gépekbe se rakni, nemhogy üzletinek mondott gépbe. Nekem is a 840 G3 figyel az asztalomon a nagy hómoffiszban, céges masina, és egy normális, Full HD IPS paneles monitor van ráakasztva, hogy normálisan lehessen használni.

Pedig tud a HP, ha akar. A maszek gépem 850 G5. Na annak tényleg korrekt a képe.


Zsolto
(őstag)

Ez nem üzleti, hanem irodai gép. Nagy különbség. Azt hittem, valami érdekes gép lesz, de csak a szerző nem tudja a kategóriák nevét...


Kansas
(addikt)

Értem én, hogy színvonal alattinak tartod, de amit itt leírtál("Szó szerint használhatatlan, szemrongáló.") az szó szerint hazugság, pontról pontra.

Alapvetően nekem se tetszik, a TN miatt, bár, mint fentebb is írtam, TN-ből is van olyan, hogy szinte csak 180°-ba kinyitva pár centivel a billentyűzet fölül nézve látni, hogy "jé, ez színt invertál, akkor nem IPS hanem TN".
Volt szerencsém igazán ótvar TN-hez 15"-on 768p-ben egy Lenovo z575-ben, 8 éve. Sokat mondok, ha 25°-os betekintési szögei voltak... Szar volt? Igen. Használhatatlan volt? Bőven nem(a HD6650M dGPU-ján simán ment a Skyrim).
Ne felejtsük el, hogy ez egy 3-400$ körüli gép, gyakorlatilag ez alatt csak a netbookok vannak(vannak még egyáltalán?) meg a gagyibb Chromebook-ok.

Felbontásilag én 1600x900 vagy 1440x900 nál nagyobbat nem tennék 14"-ba, ha a cél nem kizárólag a repülőgépen üléstálcán vagy ágyban hasalva 25-30cm-ről vakulás. Vagy Windows-ban 125-150%-ra skálázva használat... bár ott pont az veszik el, ami miatt itt sokan hiányolják: a munkaterület.

Ha nem tetszik, hát ne vegyél ilyet, vagy szánd rá a +90$-t a FHD IPS panelre, hogy aztán megnyugodva folyathasd ki a szemed olyan közelről nézve, ahol már számít is.

[ Szerkesztve ]


PDA_FAN
(tag)
Blog

Egyrészt nem vagyunk egyformák a tekintet tekintetében :-) , másrészt 15 éve ülök különböző TN paneles HP laptopok előtt, amelyek az úgynevezett irodai kategóriába tartoznak. Van olyan kollégám, aki alig látja a különbséget a HP TN és IPS paneljei között, és vagyunk jópáran, akiket zavar a TN. Engem különösen, mert itt van egymás mellett a két technológia egymás mellett, és látom, melyik mit tud.
Nemcsak a szín invertálódása probléma, hanem ezek a TN-ek a kontraszt terén is igen gyengék. Szerencsére amióta itthonról dolgozunk, tudok olyan fényviszonyokat teremteni, hogy ne folyjon ki a szemem, de pl. az irodai fényviszonyok mellett kifejezetten szembántó. Ugyanakkor az IPS-es HP-nek alacsony és magas fényerő mellett egyaránt kellemes a képe.


<Lacy85>
(addikt)
Blog

Akkor maradjunk a Windows-nál. Fiam Acer Swift-je 14”-os és FHD. Tökéletes ehhez a mérethez. A 768p már ennél a méretnél is “kicsit” gáz lenne.


Lalikiraly
(őstag)
Blog

Mondjuk én ezt úgy küszöbölöm ki, hogy itthon a TV re szoktam csatlakoztatni a notit, muteroméknál meg van egy 24 es IPS LG monitor :D Így a belső kijelző nem mindig kell...


AxBattler
(félisten)

De attól az a Swift még objektíven mérhetően 2021-ben egy rossz autó.
Innentől kezdve biztosan nem vehető komolyan, amiket írsz. :(

[ Szerkesztve ]


yerico
(senior tag)

Ebben a gépben semmi sem üzleti, a 2xx széria az olcsó otthoni gépet jelenti. Ez látszik a hardveres, a kivitelezésen. Biztos nem venném céges használatra, a drágább hosszabb távon olcsóbb lesz.


kopi72
(tag)

Off
"De attól az a Swift még objektíven mérhetően 2021-ben egy rossz autó"
Az biztos, h nem egy eletbiztositas ha karambolozol vele, de ezen kivul nem mondanam rossznak.
Nezd meg pizza/kaja kiszallitokat, nem veletlenul nyomjak sokan ott swift-el, mivel a motorja gyakorlatilag elpusztithatatlan.
Van egy haverom, 98-as swift-el jar ma is, sokszor jar vele Ausztriaba a hegyekbe bringazni, es esze agaban nincs kedve lecserelni (pedig barmilyen uj autot megengedhetne maganak)
On
En sem vennem meg ezt a hulladek laptopot :-))))))))))))))))))


Syl
(nagyúr)
Blog

> Nezd meg pizza/kaja kiszallitokat, nem veletlenul nyomjak sokan ott swift-el,

Na, attól az étteremtől nem szabad kaját rendelni. Mert ha a munkaeszközre ilyen igénytelen, akkor milyen lehet a kajájuk? Csakis onnan szabad rendelni, ahol Lexus-szal hordják ki az ételt. Elvégre csak olyan munkahelyen szabad dolgozni, ahol 4K kijelzős laptopot (vagy legalább MacBook Pro-t) annak Mancikának, nem ilyen használhatatlan sz*rt ;]

üzenetek