Logitech G900 Chaos Spectrum - A zűrzavar drága mulatság

Hiába a legjobb vezeték nélküli egér, nem tudnám nyugodt szívvel ajánlani mindenkinek még akkor sem, ha mély az a bizonyos zseb. – írta: jaffa 2843, 7 éve

Bevezető

A történetet ismét a PMW3366-os szenzor első felbukkanásával kell kezdeni, ami a G502-vel jelent meg a boltok polcain. Az egérre és a szenzor képességeire felfigyeltek az egérguruk és a játékosok. Mondhatni, nagy sikernek örvendett az új jövevény, viszont rengetegen voltak, akik valami másra vágytak. A kisebb és könnyebb egér kedvelői megkapták a szenzort a G303-ban, amit a már létező G302 burkolatába tuszkoltak. Sajnos sokaknak ez sem tetszett, mivel a forma elég agresszív vonalakkal van megáldva. Ezt a kérést a Logitech csak egy évvel később, 2016-ban elégítette ki a G Pro-val. Majd kicsivel később kiadták az ázsiai piacra a G102-t, szinte ugyanolyan jó belsővel - gyakorlatilag harmad áron.

A fejlesztés a nagyobb egeres vonalon sem állt meg, 2016-ban újra kiadták a G502-t már RGB LED-del, ami nyilván nem nevezhető fejlesztésnek, de legalább az árán nem változtattak. Ugyanebben az évben pedig berúgta az ajtót a marketinggépezet és hozzánk hajította a G900-at. (Persze miután kicsengettük a nem alacsony vételárat.)

A leírások és a reklámok a csillagokat ígérték nekünk, amit az egérnek vagy sikerült teljesítenie, vagy nem. Van itt minden, beleértve a top szenzort, az eddig nem látott legfejlettebb vezeték nélküli teljesítményt, teljesen szimmetrikus kialakítást, amihez hozzá tartozik, hogy az oldalgombokat arra az oldalra pakolhatjuk, amelyikre nekünk kellenek. A lista folytatódik a mechanikus forgócsapos gombkialakítással, a 11 programozható gombbal, RGB fényekkel és dual (vezetékes és vezeték nélküli) üzemmóddal. Mindezt egy olyan egérben, amely önsúlya csupán 107 gramm, ami valljuk be, vezeték nélküli lévén egy pehelysúlyú versenyzőé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények