Logitech G Pro - a Szent Grál

A Logitech végre kiadta azt az egeret, amire bő két éve várunk. – írta: dobragab, 7 éve

Belső

Az egeret nem szedtem szét, a képeket Ino-tól vettem kölcsön, köszönet érte.

A Pro megkapta a G302-ben debütált rugós előfeszítő rendszert. Ettől sokkal könnyebben járnak a főgombjai, mint a legtöbb egérnek. Annyival, hogy a japán Omronos G100s-emről váltva is eleinte kattintottam véletlenül. Pár nap után szerintem isteni érzés.

A kapcsolók egyébként 20 millió klikkre hazudott kínai Omron D2FC-F-7N-ek.

Ezzel borzasztó kontrasztban áll a görgő lenyomása. Rövid úton jár, és sokkal nagyobb erőt igényel. A főgombok 35-40 grammnyit, a görgő 300 (!) grammnyit. A kocka Panák (Panasonic EVQP0) még mindig nem képesek csodákra, pláne nem ilyen erőkarokkal. A nyákba ráadásul úgy van beforrasztva (90°-kal elforgatva), hogy esélytelen japán Omronra cserélni.

A DPI gomb lenyomása a szabvány kínai kapcsolóknak megfelelően kb. 75 grammnyi erőt igényel. Az oldalgombok ennél keményebbek, 130-140 g. Véletlen kattintás kizárva, szerintem lehetne puhább, sokan így szeretik. Alattuk mind Kailh kapcsolók vannak.

Eddig a legjobb görgője a Roccat Kone Pure Military-nek volt, amivel valaha találkoztam, az abban használt Alps encoder azóta etalonná vált. A fokozatok szépen elkülönülnek, mégis könnyű tekerni.

A Pro-ban a görgetésért ismeretlen márkájú, 11 mm-es encoder felelős. Érzésre nagyon hasonlít a KPM-re, csak az egész könnyebben jár. Kellemes élmény böngészni, de játékban is megbízható, pontos, fegyverváltást is rá lehet bízni, a fokozatok nem folynak össze.

A helyzetet árnyalja, hogy a lenyomás kemény, a görgetés pedig könnyű, így néha véletlenül görgettem lenyomás közben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények