Master Maker ROG edition

A hazai Asus és Coolermaster képviselete és a német Nanoxia támogatásával egy újabb házmód született. – írta: jones965, 8 éve

Az elképzelés

Bizonyára sokan tudjátok, akik még nem azoknak most leírom, hogy én az eltervezett munkát mindig fejben rakom össze, nem készítek látványos terveket. maximum egy skiccre felvázolom. Most ez utóbbit sem alkalmaztam. Ellenben már még mielőtt a hardverek megérkeztek volna hozzám, a rendelkezésemre álló 2 db GTX 980Ti kártyákhoz már készítettem egyedi SLI hidat, amit majd a készülő módhoz alakítottam ki. Képletesen a gomb már megvan, jöhet a kabát elkészítése.

Az elképzelésem a ház kialakításával kapcsolatosan kissé eltérő a megszokott dolgoktól, bár nagyon nem akartam elrugaszkodni extrém dolgokkal, lévén ennek a gépnek november 26-ra el kell készülnie a budapesti PlayIT rendezvényre. A ház megérkezésekor a szokásos fotók elkészítését követően neki is estem a háznak, a számomra fölösleges dolgok eltávolítását követően (gyakorlatilag semmi nem maradt benne) az alaplapi tálcát is kiszereltem és 90°-ban elfordítottam. Ehhez ugye megfelelő rögzítési pontokat kellett kialakítani, valamint a kellő stabilitást is meg kellett oldani.

Igen ám, de ha már elfordítottam az alaplapi tálcát, kell neki megfelelő I/O panel, amihez részben a gyárilag kialakított részt használtam fel. Na de ha kivágom hátulról és felszerelem felülre, mi lesz a hátsó résszel? Természetesen erre is megvan az elképzelésem, aminek kapcsán nem teljesen hétköznapi gépet fogok kapni. A munkafolyamatról képek:

Az így kialakított elemeket lefényeztem, illetve beburkoltam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tempered Glass Project

    Egyre gyakrabban jött az érzés, hogy valamit kellene mókolni a géppel. Gondolom, ez sokaknak ismerős!

  • A.P.R.P.M. mod

    Asus csúcshardverekből megépült egyedi számítógép, ami a Bit-tech.net oldalon a hónap módjai frissítésében 1. lett.