MEIZU M5c – vitathatatlan

A fiataloknak szánt, olcsó, korrekt tudású készülék joggal pályázik a belépőszintű telefonok királya címre. – írta: bloggiold, 6 éve

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A Meizu M5c M710H két nanoSIM, vagy egy nanoSIM és microSD kombinációban használható. Adatkommunikációs szempontból fontos megemlíteni, hogy teljes hazai frekvenciatámogatással rendelkezik, így a B20-as 800MHz-es LTE sávot is ismeri.

Az egycsatornás Wi-Fi modem 802.11 a/b/g/n szabványú, kiváló érzékenységű, támogatja a direct és a hotspot funkciókat. Bluetooth-ból 4.1 jár A2DP-vel és LE-profiltámogatással. A microUSB csatlakozó 2.0-ás verziószámú, MTP-vel, OTG funkcióval is rendelkezik, tehát akár pendrive-ot is rádughatunk egy megfelelő adapter segítségével, így a fájlkezelő külön partícióként látja minden egyéb varázslás nélkül. Navigáláshoz a GPS műholdak jeleit fogja, a GLONASS és a Beidou szatellitekét viszont nem, ennek ellenére gyorsan pozicionál, a jelet stabilan tartja.

Szenzorokból kapunk közelség-érzékelőt, fényérzékelőt, gyorsulásmérőt, iránytűt, giroszenzort, viszont az NFC és az infra kimaradt.

A 3000 mAh kapacitású Lithium-Ion telep, amely saját USB teszteres és szoftveres mérések szerint pár százalékkal, de nagyobb kapacitással rendelkezik, nem eltávolítható, a kis huncut mérnökök ugyanis nem lepattintható hátlapot terveztek a dögös vörösre. A teszt során 3 óra feletti képernyő idővel másfél napos üzemidőt produkált, az energiatakarékos módokat bevetve két napos üzemidő simán összejöhet. A bevált metódus szerint a készülék 20-ról 100%-ra 150 perc alatt töltött fel, természetesen a saját töltőjét használva. Két órányi YouTube videónézés alatt 16%-ot merült a telefon.

Mit kapunk a pénzünkért?

A szokásos előnyök és hátrányok felsorolása elmarad, mert nincs értelme ez esetben. Egy régi film címét idézve „Vitathatlan”: a MEIZU M5c a belépőszintű telefonok királya! Igazából semmiben nem nyújt kiemelkedőt, de az általános összképet tekintve átkozottul jó telefon és sokkal, de sokkal többet ér annál, mint amibe kerül. A geekbuying.com oldalán a piros mellett fekete és kék színben is megvásárolható 90 USA dolláros áron, ami a plusz járulékos költségek (áfa és vámkezelés) után is csak 33 ezer forintot jelent! Ennyi pénzért kétség sem férhet hozzá, ez egy kiemelten jó ajánlat. Frissítés: választható HKEU Priority Line szállítás, ami garantáltan mentes a plusz terhektől, tehát áfa- és vámmentes. Az összköltség ezzel a szállítási móddal 110 USA dollár, ami 29 ezer Ft, így még jobb ajánlat karácsony előtt.

Azóta történt

Előzmények

  • Ulefone T1- támadás

    Megnyerő külsővel, szinte hibátlan belsővel támadja a nagynevű gyártókat az Ulefone alacsony árú zászlóshajója.

  • Elephone P8 – a telefon

    A távol-keleti gyártó egy olyan készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni, de mégis van némi rés a pajzson.

  • Meizu EP51- A tökéletes edzőpartner

    Régóta kerestem már egy edzéshez is kiváló jó ár-érték arányú fülest, azt hiszem, hogy most megtaláltam.