Motorola Moto G4 Plus - szellemi örökség?

Az első Moto, mely már a Lenovo bábáskodása alatt készült. Vajon megőrizte a korábbi Motorolák szellemiségét? – írta: ghiottone, 8 éve

Multimédia

Amíg a G4 csak 13 megapixeles kamerát kapott fázisdetekciós autófókusszal ellátva, addig, a G4 Plus 16 megapixeles kamerája már lézeres irányzékkal felvértezve kerül a boltok polcaira. OmniVision PureCell Plus szenzort pakoltak bele - 1,3 µm pixel és f/2.0 apertúra társaságában. Az előlapon egy 5 megapixeles modul teljesít szolgálatot mindkét variánsnál. A kameraszoftver sokkal fejlettebb, mint korábban volt. Itt is meghallgatták a felhasználói visszajelzéseket, és a lebutított – azaz leegyszerűsített – szoftvert lecserélték egy teljesen újra, ami már manuális beállításokat is enged. A korábbi szoftverből megmaradt a fókuszgömb, amivel kiválaszthatjuk a fotózandó téma számunkra érdekes, vagy leghangsúlyosabb részét, és itt manuálisan állíthatunk a világosságon is.

Itt beállíthatjuk, hogy automatán működjön a HDR, illetve a vaku. Időzítőt indíthatunk, átválthatunk az előlapi kamerára vagy módot válthatunk az exponálógomb mellett.

Ha balról jobbra teszünk egy határozott ujjmozdulatot a kijelzőn, akkor megkapjuk a beállítások menüt, ahol a fenti lehetőségeket használhatjuk.
Ha pedig a jobb alsó fényképezőgép ikonra nyomunk akkor felsejlik a manuális babrálgatások lehetősége:

[Moto G4 Plus Kameraképek]

A fenti képek automata módban készültek a kora reggeli órákban. Nem állítottam a programon semmit, mindent a szoftver felügyelt. Az elkészült képek váltakozó méretűek - 4 és 9 MB között mozognak. Ezen az árszinten remeknek tartom a kamerát, részletgazdagok, színhűek a képek. A Dxomark tesztje alapján eléggé jó pozíciót foglal el a kamera a ranglistájukon – szerintük egy szinten van a Nexus 6p-vel, illetve az iPhone 6s-sel.

Videót vagy Full HD-ban vehetünk fel, vagy lassított felvételt választhatunk, ami viszont csak 540p-ben rögzít. Lejátszani 4K-n kívül mindent tud a G4 Plus – főleg, hogyha feltelepítettük az MxPlayert.

A zenelejátszó a Google Play Zene alkalmazása, amelyben állítható equalizer is van külön a füleshez és külön a hangszóróhoz. Jól szól kihangosítva, és headsettel is szokásos módon korrekt a helyzet. Azért írom, hogy szokásos módon, mert eddig még nem találkoztam rossz minőségű hangszóróval Motorolában. Az interneten fellelt információ töredékek alapján a Qualcomm beépített DAC-ja van benne, ami tisztességesen teszi a dolgát.
Van FM-rádió, amely megjeleníti az RDS információkat is és használható headset nélkül is – persze ilyenkor nem lesz olyan jó a vétel, mint az antennakábelként is funkcionáló headset zsinór segítségével. A szoftver nem változott, megmaradt az alváskapcsoló, az automata állomáskeresés, és a hallgatott adást is lehet rögzíteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények