RF 400R rebuild

Megszívtam, de túléltem, viszont a vas... De akkor hogyan tovább? Egy partra vetett bálna kalandjai... – írta: wolfnet, 9 éve

Biztosító és elmélkedés...

/* Az hogy miért döntök úgy, hogy felújítom a "pénztemetőt"... */
2015.02.01, Találtam egy szerelőt, aki igazán becsületes, precíz, maximalista és megfizethető. Ilyen embernek gyakorlatilag így ebben a formában nem szabadna létezni sem. Ki hallott már ilyet? Túl szép hogy igaz legyen. Az öregúr többször is tett már helyre idős motorokat, jó néhányszor csavarról csavarra, alátétről alátétre. Felkerestem hát, elmeséltem, hogy jártam, és küldtem fotókat az esetről. Azt mondta, egyáltalán nem reménytelen, elvállalta, ésszerű árat mondott, és belátható határidőket. Készítettem egy listát, ami tartalmazza a kötelező érvényű TMK munkákat is, reméljük, hogy mindent meg tud majd csinálni rajta, és nincs komoly baj sehol.

/* Rendőrségi jegyzőkönyv */
Ma 2015.03.30. van, több mint két hónappal vagyunk a baleset után. Sikerült kideríteni, hogy az ügy azért állt meg, mert a károkozó még mindig nem ment be a biztosítójához, intézni a papírokat. Erre eredetileg 5 munkanap állt a rendelkezésére. A jogalap tisztázásáig a biztosító nem tesz semmit, a jogalapot pedig két módon tisztázhatjuk: károkozó elismeri vs. rendőrség. Ismét kiderült, hogy minden ember önző.

A károkozó arrogáns módon sz*rik az egészre, a biztosító pedig nem ad semmilyen tájékoztatást időben, így húzva a kifizetés idejét. Elméletileg a biztosító élhet a károkozó ellen visszkereseti eljárással, amiért nem küldte be a papírokat többszöri felszólítás ellenére sem, de a biztosító nem él. (Biztos vagyok benne, hogy most, hogy beküldtem a rendőrségi jegyzőkönyvet és a jogalap tisztázódott, a biztosító élni fog a visszkereseti lehetőségével, és behajt a károkozón egy kis kártérítést, amiről persze én nem fogok tudni.)

A rendőrség sem küldte a beígért határozatot, sem azt az információt, hogy elkészült a rendőrségi jegyzőkönyv. Nem számít, bementem személyesen a rendőrségre is, kikértem az ügyem papírjait, eljuttattam a biztosítóhoz. A szép a szépben az, hogy innentől számított 30 munkanap megint a határidő a kifizetésre. PFF...

/* Biztosítózás végeredményei, konklúzió */
2015.04.14, ma megkaptam a pénzt a biztosítótól. Eljött tehát ez a nap is. A kárrendezéssel nem volt probléma, ahogy az ügymenet "elejével" sem, tehát a kárfelvétellel. A kettő közötti állapot az, ami rosszul van kitalálva, a károsult nincs megfelelő módon tájékoztatva, sz@rba van véve. Megy az időhúzás és nem is ér véget, ha csak nincs aduászod, mondjuk egy rendőrségi papír. Bármi történik, hívj rendőrt. Ha nem hívok, most nincs kárrendezés.

2015.04.16, körbetelefonáltam mindenkit. A szerelő hétvégén várja a vasat, szereztem csapatot a szállításhoz, valamint kocsit és utánfutót is. Kész az útvonalterv, minden sínen van. Ott tartunk, hogy szombaton délután már az öregúrnál lesz a vas, aki elmondja a látottak alapján a frankót: újítsuk fel, vagy bontsuk el. Crossfingers, már nagyon izgulok. Szeretném felújítani, mert szeretem, imádom. A tervek szerint ráadásul olyan lesz, mint az új. Nem restaurálás a terv, de reméljük sikerül kihozni a legtöbbet belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények