Ticwatch 2 – ments meg

Funkciók tekintetében a Ticwatch 2 a tökéletes edzőtárs, de néha szó szerint életmentő is tud lenni. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok

A történelem folyamán mindig fontos volt az idő mérése. A kora középkori Kínában, jóval Európát megelőzően felbukkant a mechanikus óra, amely már egész pontos volt, de a konfuciánus befelé fordulással a korábban már elért technikai vívmányok feledésbe merültek. Az óra fejlődéstörténetét a XIV. századtól lehet nyomon követni az európai kultúrkörben. Az első karóra megjelenésére egészen 1571-ig kellett várnunk, azonban meglepő módon az 1800-as évek végéig karórát szinte csak a gyengébbik nem képviselői hordtak. Az első világháború végére viszont minden katonának volt a csuklóján, és a karóra a férfidivat alapelemévé vált. Az igazi fejlődés 1968-ban kezdődött, amikor Seiko Astron kvarc-oszcillátoros modellje megjelent, ezt szegény Kamasuka sem értette.

A KGST országaiban, így nálunk is a 80-as, 90-es években a menőség non plusz ultrája volt a négygombos kvarcóra. A kisiskolásoktól kezdve a komoly férfiemberekig, mindenki csuklóján ez díszelgett. A mobilkorszak megkezdődésével változott a trend, és nem volt piaca az óráknak. A technológia fejlődésével megjelentek az okoseszközök (karkötők, órák), 2013-ban még csak alig több mint egy millió darabot adtak el, mára viszont nem kevesebb, mint 75 millió darab kelt el világszerte.

A történelmi áttekintés után meg is érkeztünk a Pekingben 2012-ben alapított startup AI (Artificial Intelligence) mesterséges intelligenciával foglalkozó céghez, mely Mobvoi néven fut. A Google komoly tőkeinjekcióval (75 millió dollár) támogatta a csapatot, melynek tagjai korábbi Nokia és Google alkalmazottak, kutatók olyan felső egyetemekről, mint a Harvard, a Cambridge, vagy internetes cégek, mint a Yahoo Beijing, a Baidu mérnökei voltak. Szóval a szellemi tőke maximális szinten, akkor az anyagi sem lehet gond. Nem is volt, a Ticwatch 2 okosóra a Kickstarteren debütált, 29 nap alatt 2 millió dollár támogatást kapott. Figyelemre méltó!

A gyártó nem céllövöldés, kétpálcás bóvlinak szánja a termékét, ez már a csomagoláson is meglátszik. Az óra alatt két külön kis dobozkában helyezték el a mágneses töltőállomást és az USB 2.0 kábelt, egy másikban pedig a használati utasítást, valamint egy szivacspárnát tettek az óra és a szíj közé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kospet Prime SE - a legkisebb óriás

    Az androidos okosórákat sok kritika éri az üzemidő miatt, de ebben egy sosem látott nagyságú akku került.

  • Karóra upgrade

    Azaz hogyan készítsünk olcsó, „eldobható”, de valóban vízálló órát fillérekből, otthon?

  • Lenovo Watch 9 – hibrid legenda

    A PC-s területen népszerű gyártó a viselhető eszközök egyre bővülő piacán is szerencsét próbál hibrid órájával.

Előzmények