Ulefone Tiger - kölyök tigris

Dél-kínai gyártó idén októberben mutatta be fémházba bújtatott kis tigrisét, az Ulefone Tiger 4G személyében. – írta: bloggiold, 7 éve

Külső, kijelző

Az Ulefone tigrisét egy szálcsiszolt felületmegmunkálással készült magnézium-alumínium ötvözet házba zárta.
A telefon fizikai mérete 155,8 x 77,8 x 9,35 milliméter, ezzel a kijelző az előlap 69 százalékát teszi ki. A készülék mindössze 155 gramm súlyú. A phablet kategóriában ezek a méretek általánosak.

Természetesen az egykezes használat elég nehéz ilyen méretekkel, de az enyhén ívelt hátlap és a kerekded sarkak mindent megtesznek a jobb komfortérzetért.

Szemből a méretes, 5,5 hüvelyk képátlójú kijelző uralja a képet. Ez egy HD (720p) felbontású, 267 ppi pixelsűrűségű IPS panel, melyet 2.5D kialakítású Gorilla Glass 3 üveg véd a sérülésektől. Remekül látható napfényben, elegendő a fényereje, a betekintési szögei pedig szélesek. Adott itt is a MiraVision menüpont, ahol a telítettség, a kontrasztok az élesség és a színhőmérséklet is finomhangolható. A felület érintés-érzékenysége megfelelő, egy időben öt ujjat képes megkülönböztetni.
A telefon nagyon szépen egyben van. Rendben vannak az illesztések, nincs lötyögés, nyikorgás, minden a helyén.

A Tiger előlapján fent az 5 megapixeles frontkamera, a beszédhangszóró, a fény- és távolságérzékelő szenzor és az aprócska értesítési LED található. Az előlapi kameráról egyből a Survivor-féle Eye of the Tiger (A tigris szeme) ugrott be. Régi szép idők, nem a kereskedelmi tévék csinálták a "zenész sztárokat" hanem az igazi zenészekből lettek a sztárok, de haladnunk kell, és a változás szele (Wind Of Change - Scorpions) beköszöntött.

Alul középen kapott helyet a kör alakú Home gomb, mellette menü és vissza funkciót betöltő két kis pötty, háttérvilágítás nélkül.

Minden gomb jobb oldalra került, felül a hangerőszabályzók, alatta pedig bekapcsoló gomb található.
Felülre került a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, valamint a töltésre és az adatátvitelre szolgáló 2.0 microUSB port.

A fém hátlap eltávolítása nem egyszerű feladat, komoly karmok, akarom mondani körmök, kellenek hozzá. Az akkumulátort ugyan nem lehet kivenni, de a microSD és a SIM kártya foglalatokhoz csak a hátlap levétele után férhetünk hozzá.

A kamera középen felül, alatta a kéttónusú ledes villanó, majd ez alatt az ujjlenyomat-olvasó található.
Van még egy ulefone feliratunk, valamint jobbra lent a hangszóró árválkodik, a mikrofon pedig értelemszerűen a mobil alján ücsörög. Kicsit zavaró, hogy a kamera optikája enyhén kidudorodik, asztalon használva ezért billeg. A biometrikus azonosító nagyon pontosan dolgozik, de határozottan meg kell nyomni, sima érintésre nem mindig van kedve feloldani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • THL T9 PRO vs. Xiaomi Redmi 3S

    Melyik telefon éri meg jobban? Bal sarokban a másodvonalas THL, jobban az egyik legelismertebb TOP10 gyártó, a Xiaomi.

  • UMi Max okostelefon

    A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb.

  • Vernee Thor okostelefon

    Egy vadonatúj telefon gyártó lépett be a piacra nagy robajjal, mennydörgéssel, melynek már az első készüléke is nagy vihart kavart.