Xiaomi Mi 5s - kis lépésekkel előre

Közel 8 hónappal a Xiaomi Mi 5 megjelenése után úgy gondolták elérkezett az idő a modell frissítésére. – írta: ghiottone, 8 éve

Specifikációk, akkumulátor, Összegzés

Specifikációk:


[specifikációk]

Ahogy fent látható 4G van, de nem tartalmazza a B20-as sávot a telefon. Alapböngésző a MIUI böngészője, ha nem tetszik akkor ott a Play Áruház és letölthető más alkalmazás. A GPS pontos és gyorsan talál jelet. OTG van, de sajnos a korábban beszerzett Nillkin adapterrel nem tudtam kipróbálni. Pörgettyű (giroszkóp), NFC, iránytű is megtalálható a fedélzeten.


[érzékelők]

A SIM kártyák kezelőfelülete egyszerű. Be lehet állítani, hogy mely kártya legyen preferálva hanghívásokra, illetve adatkapcsolatra. Hívások alkalmával a szoftver jelzi, hogy azt az adott számot korábban melyik számról hívtuk és ha nem bökünk rá, akkor automatikusan öt másodperc tétlenség elteltével arról fogja indítani a hívást. Dual standby van, de egy antennával a dual active módra (mindkét kártya elérhető hívások alatt is) ne számítsunk.

Akkumulátor:

A készülék egy minimum 3100 mAh teljesítményű telepet kapott. Üzemidő tekintetében nálam ez az „első napra” vetített használat adatainak eredményei:

Ez a használati érték majdnem 17 óra alatt jött össze 2 százalékig merítve délutántól reggeli időszakig bezárólag. Ebbe belefért 5 óra 47 perc kijelző idő - amibe főleg telepítgetések,GPS programokhoz térképek letöltése, két játék - Dead Trigger 2, Asphalt Extreme - leszedése majd egy fél óra játék maximum grafikán, egy óra MindigTV HD teszt (12 százalékot evett 50 százalékos fényerőn), 47 perc Waze navigáció folyamatos 3G adatkapcsolat mellett és 26 perc telefonbeszélgetés. Estére kikapcsoltam a wifit és 2 SIM-kártyával használom a telefont.

Úgy érzem ez az akksi átlagos felhasználással simán tud másfél-két napot. Persze egy gyári stabil ROM-al vagy a xiaomi.eu rommal akár jobb eredményeket is el lehet majd érni a jövőben.

Összegzés:

Itthon hivatalos forgalmazásban még nem elérhető a készülék, de - gondos körültekintés után kiválasztott - megbízható online boltok kínálatából bátran beszerezhető. Talán jövőre változik ez a helyzet, mivel szeptember 22-én a Xiaomi európai disztribútora lett a lengyel illetőségű ABC Data.

Azon az áron, ahogy Kínából megvesszük, kapunk egy minőségi, megbízható készüléket remek kamerával, erős processzorral, átlagos felhasználásra elegendő memóriával és jó üzemidővel. Ha mindenféleképpen szükséges a B20, akkor kérem továbbfáradni, nincs itt semmi látnivaló. Annak, aki 5 col környékén keres csúcshardverrel ellátott készüléket, nagyon kevés alternatíva jöhet számításba, főleg, ha nem szeretne 100 ezer forintnál többet szánni egy telefonra. Én is több hétnyi gondolkodás után tettem le a voksomat a Mi 5s mellett.

Tetszett a Mi 5 is, de kamerában jobbnak tűnik az újabb verzió, pofásabb az ujjlenyomat olvasó kialakítása és itt említeném meg az erősebb hátlap és ez által masszívabb készülékházat is. Nyers erőben nem olyan nagy a különbség a Snapdragon 820 és 821 között, szóval ez nem dob sokat a latba, mert még sokáig nem lesz gond a két processzor teljesítményével. Ebben a méretben még van egy nagyon jó ajánlat, ez pedig a Zuk Z2. A Zuk-nál azonban a kamerára kevés figyelmet fordítottak, így számomra kiesett a kosárból hiába lehet jó áron beszerezni.

A telefon a SPEmall.com áruházból érkezett. Kedvezményes kuponok elérhetőek a hardverapró oldalán.

Mindenféleképpen ajánlom figyelmetekbe a Xiaomi Mi 5s-t.

----------------------------------------------------------------------------------------------
A következő oldalon a Mélyvíz-be csobbanhattok. :D

Felhívás!: Mindennemű kockázat viselését, a telefonban keletkezett kár megtérítését, kártérítési igény jogi illetve egyéb úton történő érvényesíthetőségének lehetőségét kizárom.
A továbbiakban rögzített leírás használatával, alkalmazásával a használója elfogadja a fent rögzített feltételeket és egyben lemond a leírások, know-how-ok nem rendeltetésszerű alkalmazásból és használatából eredő kártérítési igényeiről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények