Elephone U Pro - a jövő megérkezett

Új csillag tűnt fel az égen, a mindent elsöprő siker útjába csak egy aprócska tényező állhat. – írta: bloggiold, 6 éve

Bevezető, tartozékok

Ahogyan az várható volt, megérkezett az első, eddig másodvonalasnak számító OEM gyártó a nagyfiúk vadászterületére. Az okostelefon-piac telített, nehéz egyedit és különlegest alkotni. A piacvezetők diktálják a divatot, a kisebb telefongyártók követik, a vásárlók meg bosszankodnak, vagy éppen örülnek ennek. Az Apple majmolása nem mindig aratott osztatlan sikert. A 3,5 mm-es jack csatlakozó száműzése vagy a kijelzőbe felülről betüremkedő szenzorsziget sok felhasználónál kicsapta a biztosítékot. Vannak azonban olyan újítások is, amit érdemes követni, ilyen például a Samsung által használt kétoldalt ívelt kijelző, vagy a Xiaomi Mi Mix innovációja, amely elindította a keret nélküli mobilok trendjét.

Az árérzékeny piacokon, így nálunk is kevesen engedhetik meg, hogy a nagynevű gyártók csúcsmodelljeit megvásárolják, de szeretnének valami hasonló mobilt használni. Itt lépnek a képbe a „B“ brand feltörekvő képviselői. A 12 évvel ezelőtt alapított Elephone egyre komolyabb termékeket rakott le az asztalra, de hiányzott a szintlépéshez valami, mint ahogyan az összes kevésbé ismert gyártó esetén. A Xiaomi és Huawei telefonjait is lesajnálkozva nézték annak idején, de megvolt bennük a szükséges plusz, alázatos hozzáállással és kitartó munkával felértek a csúcsra és beléptek a TOP 5 mobiltelefon gyártó elit ligájába.

Az Elephone U Pro igazi elefánt módjára berontott a porcelánboltba és odacsapott a példaképeknek. Az új dimenziók eléréséhez komoly fegyvereket vetettek be. A kínai telefongyártás történetében elsőként valódi hajlított kijelzőt használnak, a meghajtásról Qualcomm chipset gondoskodik, a szoftveres felületet pedig a világ legnépszerűbb kekszéről elnevezett rendszer szolgáltatja. De mindez semmit sem érne egy kis innováció nélkül, csak semmi pánik, jelentem azzal is megfűszerezték a történetet. A biztos siker érdekében a vezeték nélküli töltés, a Bluetooth 5.0 és az NFC támogatás is bevetésre került.

Egy telefon megítélése a doboz kibontásával kezdődik, ezt tudják az Elephone szakemberei is. Az elegáns, fekete, lapos és téglalap alakú tárolóegység tartalmának felfedezésekor nem ér minket csalódás. A fedelet leemelve, egy műanyag tálcában fekszik a mobil, alatta két kisebb pakkban pedig a tartozékok. A lapos papírdobozban a kijelzővédő fólia, a szilikon tok, a SIM-tű és a szükséges papír alapú olvasnivaló található. A másik dobozkában egy gyorstöltésre képes 2 amperes töltőfejet, egy Type-C USB kábelt és egy USB Type C – jack átalakítót rejtettek el.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények