Xiaomi Redmi 5 - a sikertörténet folytatódik

A Xiaomi Redmi 5 az aktuális trendeknek megfelelő kialakítással, jó teljesítménnyel, remek üzemidővel és észszerű árazással folytatja a sikertörténetet. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

Az új irányvonalat képviselő Redmi 5 unibody háza, a fém hátlapot leszámítva, polikarbonátból készült. A 151,8×72,8×7,7 milliméteres méretekkel és 157 grammos tömeggel rendelkező készülék összeszerelési minősége csillagos ötös, akkor hallható egy kicsi recsegés, ha tényleg erősen elkezdjük tekergetni a telefont. A nagy testvér Redmi 5 Plus esetében és itt is, a gyártó úgy alakította ki telefon sarkait, hogy leejtéskor a telefon váza elnyelje, illetve a hátlap szerkezetére vezesse át az ütődést, csökkentve a kijelző sérülésének az esélyét. A méretbeli különbség jól látszik, a Redmi 5 esetében van esély, a Redmi Plus használata során pedig esélytelen a fogásváltás nélküli egykezes használat.

Az előd szériához képest az előlapon láthatjuk a legnagyobb változást, a Mi MIX 2 után az első 18:9-es képaránnyal és „kávamentes” megjelenéssel rendelkező Xiaomi telefon széria az új Redmi sorozat. A 2.5D kialakítású, Gorilla Glass üveggel védett 5,7 hüvelykes kijelzővel rendelkező IPS panel felbontása HD+, azaz 1440 × 720 pixel. A betekintési szög egyébként kiváló, jelentős fényerő csökkentésre sem kell számítanunk, nappal is jól látható a megjelenítő tartalma. A színhőmérséklet és a kontraszt ízlés szerint állítható, valamint a kékfény-szűrő ki- és bekapcsolása is ütemezhető.

A kis jóindulattal, a teljes képernyősnek mondott kijelző felett a LED vakuval megtámogatott előlapi kamerát, a beszédhangszórót, a fény- és közelségérzékelő szenzort, valamint a fehér értesítő LED-et találjuk. Lent a virtuális gomboké a főszerep, amelyek a 9.5 stabil frissítés után a teljes képernyős kézmozdulatok, azaz gesztusvezérléssel is kiválthatóak lesznek.

Jobbról érjük el a bekapcsológombot és a hangerőszabályzó billentyűt, mindkettőnek jó erős a nyomáspontja, nincs holtjátékuk. Alulra szerelték a hangszórót, a 2.0-s microUSB csatlakozót és beszédmikrofont. A bal oldalon nem sok érdekesség van, mindösszesen csak a SIM tálca található itt. A telefon legfelső részén a 3,5 mm-es jack csatlakozó, a másodlagos mikrofon és az infraport fedezhető fel.

Az egyszerű és letisztult hátlapon a kissé kiálló főkamera alatt a LED villanó és az ujjlenyomatszenzor található, ami egyébként szuperül működik, 9/10-es találati aránnyal dolgozik.

A hátlap síkjából kilógó kamera mindkét Redmi telefon esetében orvosolható a mellékelt tokkal.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

  • Xiaomi Router 4

    A Xiaomi tetszetős routere gigabites sebességgel bír és az új MiNET protokoll kezelésére is képes.

  • HOMTOM S99 - nem százas

    Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

Előzmények