Xiaomi Redmi S2 – szelfizz velem

Elfogadható árú telefon erős középkategóriás hardverrel, naprakész rendszerrel, komoly kamerás képességgel. – írta: bloggiold, 6 éve

Külső, kijelző

Külső tekintetében a Redmi 5 esetében bevezetett „kávamentes” megjelenítést viszi tovább a telefon. A 160,7×77,2×8,1 milliméteres dimenziókkal és 170 grammos tömeggel rendelkező unibody készülékház remek iparos munka. Azonban prémium anyagfelhasználást ezen az árszinten ne várjunk el, de a jó minőségű műanyagból kihozták a maximumot. A fogásérzet teljesen rendben van, nem érezni a spórolást.

Az előlap ékessége az 5,99 hüvelykes, HD+ (1440×720 pixel) felbontású kijelző, melynek a pixelsűrűsége 269 ppi, ami a kategóriának megfelelő. A betekintési szögével nincs gond, ahogy a fényerejével sem. Szemünk védelme érdekében az olvasómód, a kontraszt és a színhőmérséklet állítás a rendszer szerves részét képzi. A 3D kialakítású, IPS panel védelméről nincs információ, de mivel az előd is Gorilla Glass 3 üveget kapott, így vélhetőleg itt is ezt alkalmazták.

A 18:9-es képaránnyal rendelkező megjelenítő felett a fehér értesítő LED-et, az előlapi kamerát, a beszédhangszórót, a fény- és közelségérzékelő szenzort, valamint a LED-es villanót fedezhetjük fel. Lent az igény szerint ki-, bekapcsolható és testre szabható virtuális billentyűk láthatóak, vagy nem, mert kiválthatóak teljes képernyős kézmozdulatokkal, azaz gesztusvezérléssel.

A telefon felső élén a 3,5 mm-es jack csatlakozó, az infraport és a másodlagos mikrofon, alul középen a hagyományos microUSB port, jobbra tőle a mono hangszóró, balra pedig mikrofonnyílás található. A jobb szélen találjuk a hangerő szabályozó és a bekapcsoló gombokat, melyek könnyen elérhetőek, nem lötyögnek, jó a nyomáspontjuk. A bal oldalon lévő SIM tálcába két nanoSIM-et és egy microSD kártyát is bepasszíroztunk, tehát tárhely bővítés esetén sem kell lemondanunk a dual SIM nyújtotta előnyökről.

A hátlap olyan, mintha fémből lenne, de sajnos nem, az antenna csíkok csak dizájn elemek. Az ujjlenyomatszenzor jól elérhető, gyorsan és tökéletes találati aránnyal dolgozik. A kamerák és a LED villanó elhelyezése sajnos az aktuális divatot követi.

A hátlap síkjából kiálló kamera megoldás és a csúszós felület miatt érdemes használni a mellékelt védőtokot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Xiaomi 4X kijelzőcsere

    Sose ejtsünk telefont a csempére, főleg, ha nincs rajta tok. Ha mégis így járnánk, akkor kell egy új kijelző...

  • HOMTOM S99 - nem százas

    Átlagos, olcsó telefon, amely nem feltétlen érdemli meg ezt a kissé unalmas bemutatót átszövő szarkazmust.

Előzmények