OpenWRT topic - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


E.Kaufmann
(addikt)

Hol akadsz el? Mondjuk Windows-os TFTP-vel én is most coptam, de érdemes a tűzfal mellett a vírusírtót is kilőni.

PS: látom, az FW-t is mókolni kell, ahhoz meg Linux nem árt, vagy a hivatkozott, már előkészített OpenWRT kép kell hozzá.

Szerintem a kugli fordító viszonylag jól átadja:

OpenWrt TFTP helyreállítási lemezkép létrehozása
A következő utasítások tönkretehetik az útválasztót. Csak a mellékelt helyreállítási lemezképet használja, ha nem érti, mi történik.
Kerülje el a tetszőleges kép átnevezését ArcherC2V1_tp_recovery.bin névre. Ha megfelelő rendszerbetöltő nélkül ad meg képet a TFTP helyreállításhoz, akkor az útválasztót tönkreteszi, és SPI-programozóval kell flashelni.
Ha kényelmetlenül érzed ezt, fogd meg a fent hivatkozott, előkészített 19.07.1-es képet, és hagyd ki ezt a részt.
A C2v1 TFTP helyreállítás felülírja az uboot partíciót, ezért szerepelnie kell egy recoveryben.bin Egy hivatalos TPLink firmware-fájlnak van egy 512 bájtos fejléce, amelyet a TFTP-hez le kell vonni. Ehhez az eljáráshoz hozzá kell férnie egy Linux-fiókhoz (a Windows alrendszer Linuxhoz ('WSL') is működhet). Az alábbi utasítások a git véglegesítésből származnak, amely az OpenWrt támogatását adta.
1. Töltse le a TP-Link firmware-fájlját a TP-Link kezdőlapjáról.
2. Csomagolja ki az u-bootot a bináris fájlból:
$ dd if=c2v1_stock_firmware.bin of=c2v1_uboot.bin bs=1 skip=512 count=131072
3. Most egyesítse az OpenWrt sysupgrade képét és az u-boot fájlt egyetlen bináris fájlba:
$ cat c2v1_uboot.bin openwrt-squashfs-sysupgrade.bin > ArcherC2V1_tp_recovery.bin

Villogó OpenWRT
Állítsa be számítógépe IP -címét statikus 192.168.0.66-os címre (255.255.255.0 alhálózati maszk és 192.168.0.1 alapértelmezett átjáró).
A helyreállítási lemezkép felvillantásához indítson el egy TFTP- kiszolgálót a 192.168.0.66 IP- címről, és szolgálja ki az „ArcherC2V1_tp_recovery.bin” nevű helyreállítási lemezképet.
Csatlakoztassa eszközét a LAN- porthoz, majd nyomja meg a WPS/Reset gombot, és kapcsolja be.
Tartsa lenyomva a WPS/Reset gombot 10 másodpercig
Az eszköz megpróbálja letölteni a helyreállítási képfájlt, és flashelni fogja. Ennek befejezése akár 20-25 percet is igénybe vehet.
Ha kész, a router újraindul.
Újraindítás után az OpenWrt-t a 192.168.1.1 címen érheti el. Innentől kezdve egyszerűen használhatja a sysupgrade-t a vanilla OpenWrt képekkel a frissítéshez.

Ne felejtse el engedélyezni a hozzáférést a TFTP- kiszolgálóprogramhoz a tűzfalbeállításokban. (Windows tűzfal esetén az első futtatáskor rákérdez.)
Ha időtúllépést tapasztal, érdemes lehet váltani az útválasztó és a kliens között, hogy megkönnyítse a villogási folyamatot. Lehetséges, hogy ezután az alábbi tippekre nincs szükség.
Ezenkívül előfordulhat , hogy az Ethernet-kapcsolatot 10 Mbps Half Duplexre kell csökkentenie a folyamat befejezéséhez.

Néhány felhasználó arról számolt be, hogy egyes eszközökön nem mindig lehetséges a TFTP-n keresztüli villogás. Nyilvánvalóan enyhe hardveres változás történt néhány előállított eszközön, ami miatt az u-boot-on belüli TFTP RFC7440 viselkedést vár el anélkül, hogy ténylegesen kérné az RFC7440 viselkedését. Van egy fórumszál a probléma részletes elemzésével és a lehetséges megoldásokkal.
TLDR:
Ha ragaszkodni szeretne a TFTP-n keresztüli villogáshoz :
Windows rendszeren használja a TFTPD32/64- et az opcióval Use anticipation window of 1000 bytes minden más platformon használhatod az apardyl/PyTFTPd-tpbasista a fórumszálban található javítással
Ellenkező esetben a legjobb megoldás az, ha soros kapcsolatot létesít az eszközzel, majd betölti a képet a következőn keresztül kermit(vagy közvetlenül a flash-re másolja, vagy egy initramfsváltozatot a memóriából indít, majd villog a segítségével OpenWrt).
Más változatok és további információk a fent említett fórumszálban találhatók.

[ Szerkesztve ]

üzenetek