OpenWRT topic - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


xabolcs
(őstag)
Blog

Igy, hogy statikus IP mellett dontottel es be is allitottad az AP-kon, konfigurald a gateway-t es a DNS-t is rajtuk!

Pl.: [link]


gyulank
(addikt)

Hogy? LAN-Advanced-Use custom DNS servers, és beírom az ONT LAN IP-t? Ez nem oldotta meg. Újraindítottam, és mégis jó lett.

[ Szerkesztve ]


gyulank
(addikt)

Mi a problémája?


E.Kaufmann
(addikt)

Szóval a kamerán is spórolunk :D Én is így oldottam meg a garázsban (USB-s webkam). A régi leírás szerint elég volt két csomag, de most már kell majd az össze mjpg-streamer input és output csomag is (mert nem telepíti magától), valamint, ha régi a kamerád (vagy valami spéci) akkor a hozzá illő kmod csomag is kellhet, de újabbaknál elég az UVC.


gyulank
(addikt)

https://pastebin.com/vXVxfKeu Egy 3D-s König az UVC, meg van egy ALI m5603c mármint noname, de ezt írta ki. Eszerint próbáltam.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

A videó alatt a hozzászólásokat rendezd úgy, hogy a legújjabb legyen elöl. Ott a srác leírta, mit is kell még, mert a leírás újabb OpenWRT-vel nem müxik.


gyulank
(addikt)

A felsoroltakat telepítettem, nem változott semmi, az and so ont meg nem tudom mi.


E.Kaufmann
(addikt)

Szerintem az OpenWRT nem a te rendszered :) (mondom ezt úgy hogy nekem se sok a Linuxos hálózati ismeretem :) )

Listázod és telepíted az összes mjpg-streamer kezdetű csomagot (kivéve az mjpg-streamer-www-simple) már persze, ha van elég helyed az eszközön.
Egyébként meg csak azokat az input és output modulokat, amit használnál is (pl esetemben input-uvc a webkamera miatt, output-http, mert streamelni szeretném http-n keresztül és a streamer-www, ami gondolom adja a weboldalt, amin példákat és beállítási lehetőségeket találsz a sztrímhez)


gyulank
(addikt)

De van nagyobb baj is. Ugye az éjjel beállítottam a routert ahogy kell. Most kipróbáltam, és nem jó. Egyrészt nem azt az IP-t adja a mobilnak amit lefoglaltam az ONT-ban. Másrészt az a router is, és az AP is lassú netet ad közvetlenül mellette is, ezért messzebbről ha egyáltalán tud csatlakozni, akkor sincs net, csak felkiáltójel, meg nem tudok sebességet mérni se. Márpedig ugyanott van minden, szóval ha tegnap jól működött a net a mobilról a kertben, akkor ennek nem hullámterjedési okai vannak. Eddig az egyetlen működő kompozíció az volt, hogy a router WAN-ján volt az ONT, és a LAN-ján az AP, és DHCP szervert állítottam be a routeren is. De akkor nem láttam gépről a kamerát, ami kell.


gyulank
(addikt)

Telepítettem a www-t, már csak annyit ír ki, hogy Stream unavailable. Kiválasztottam már mindhárom inputot, lehet, hogy más inputot kéne beírni de nem tudom mit.


gyulank
(addikt)

Közben rájöttem, hogy nem állítottam át az AP-ben a gatewayt az előttelévőről az ONT-ra. De itána se lett sokkal jobb, már nincs felkiáltójel, nem jelez szakadást a nettel, de lassú a letöltés, 2M körüli, feltöltés 0,4 amikor nem szakad meg a mérés. A WAN-os megoldással sem száguldott, de volt vagy tízszerese. Nem tudom miért, de ezt produkálja.

[ Szerkesztve ]


gyulank
(addikt)

Visszaállítottam DHCP szervernek, külön tartományt adtam meg mint ami az ONT-on van, kipipáltam, hogy hiába van más szerver is, akkor is csinálja, egyelőre LAN-on maradt, kijöttem a kertbe, és le 9,7 fel 9,2 Mbps lett.


vargalex
(félisten)
Blog

Nem lehet, hogy nem is ahhoz az AP-hez vagy csatlakozva, amit te gondolsz?


gyulank
(addikt)

Nem. Csak az ér el oda, és más nevet adtam neki, és a WiFiman is kiírta. De utána rádugtam WAN-ra is, úgy meg nem volt jó most sehogy, úgyhogy visszaraktam úgy, ahogy ti mondtátok. Aztán behoztam az AP-t (Airgrid M2 hp), és az elől lévő WDR4300 routert, és bennt próbálkozom. Szóval most ezekkel is megcsináltam azt amit írtatok, és itt vagyok mellettük, és úgy mértem sebességet. Borzasztó. Gigás netem van, most fogom lemérni, ahogy írom a wifi sebességeket. ONT le 478,1 fel 599,1 router 85,7/89,9 AP 21,1/15Mbps. Nem tudom, hogy máshogy lehetne-e jobb, de nem tudom mi oka van.


vargalex
(félisten)
Blog

A WDR4300-on ha a 2,4 GHz-es wifi-re csatlakozol, akkor még normális is lehet az a sebesség. Viszont akkor is normális lehet, ha az 5GHz-re, de a kliens csak 1 antennás, mert ugye a TL-WDR4300 csak n-es wifi-t tud.
Az AP vezetéken, vagy wifi-n csatlakozik a TL-WDR4300-ra (ha oda)? Ha wifi-n és a 2,4 GHz-re, akkor szintén elfogadható a sebesség...

[ Szerkesztve ]


gyulank
(addikt)

Csak az a/n volt, van bekapcsolva direkt a mérés miatt. Láncban vannak vezetékkel, LAN-on, az onton a router, a routeren az AP. Én meg mindre kb. fél méterről csatlakoztam telefonnal, mikor mértem. S8-al. Hátul is így volt csak WDR3500-al.

[ Szerkesztve ]


vargalex
(félisten)
Blog

Mik a routerek/AP-k LAN IP címei?


gyulank
(addikt)

1.6, az AP 15, az ONT most 20-tól oszt. És a kamera ami az 1.7-en van, hiába van lefoglalva az ONT-ban tegnap óta 23-ra, azóta is 26. Pedig többször újraindítottam mindent.

[ Szerkesztve ]


E.Kaufmann
(addikt)

Szerintem ott cseszted el, hogy a helyi hálót szolgáltatói routerre bíztad :DDD . Sokan panaszkodtak, hogy nem tartják a szolgáltatói cuccok a felhasználói beállításokat. Valamint amúgy sem állnak a helyzet magaslatán.
Nálam az ONT csak bridge, van mögötte egy Mikrotik. Minden ami L3, rábíztam, minden ami L2 meg OpenWRT és HP switch jelenleg. Ha fejre is áll az ONT/szolgáltatói router, a LAN az egyben marad. Sőt van már helyi NTP szerver is, RTC-vel, ami újraindítás után is viszonylag pontos időt ad internet nélkül.


gyulank
(addikt)

Szóval a Sagemcom 5670 kaki?

[ Szerkesztve ]

üzenetek