Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kirkri
(addikt)

Eszkalálni kell az ügyet és az Aliexpress eldönti kinek ad igazat.


---Lasali---
(Közösségépítő)

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni? Van egy alis rendelésem, kb 8500 ft ról van szó. Hónapok óta nem jött meg, a postán azt mondják hogy kínából ki sem jött a csomag. Az eladó csak hitegetett, most már nem is válaszol.
Mit lehetne tenni? Nem találom hogy hol lehetne dispute -ot vagy bármit indítani az oldalon, már 20 szor végignéztem rajta mindent...


kirkri
(addikt)

A My Orders menüben a vásárolt terméknél van az "Open Dispute".

Bár ha több hónapja várod már a terméket, akkor valószínüleg nem reklamálható már, és akkor nincs "Open Dispute" gomb. Ebben az esetben nem tudsz semmit tenni, max annyit, hogy beígéred az eladónak a negatív értékelést, ha nem adja vissza a pénzed.


---Lasali---
(Közösségépítő)

Nincs ott, gondolom mert finished lett, de nem értem hogy állhat át magától mert én nem mondtam senkinek se hogy megkaptam..


M.A.X.
(tag)

Nem hosszabbítottad meg a Purchase Protection-t, és automatikusan teljesítettre váltott át, miután letelt a védelem ideje. Az Aliexpress így működik. Ha nem jön a cucc, az eladótól kérni kell a védelem hosszabbítását, vagy valamit csinálojon, vagy pénz vissza.

[ Szerkesztve ]


D_Viktor
(csendes tag)

Sziasztok!

Először is, nagyon örülök, hogy van egy olyan topic AliExpress-szel kapcsolatban, ahol nem veszik el a tömegben a kérdésem és mindenki jófejül válaszol. : :C
Most rendeltem először Aliról, kíváncsi leszek milyen lesz a cucc, egy kosaras cipő az áru. A fizetésnél valamit elbaszarintottam, bezártam az oldalt és újra a rendelésre mentem, aztán kifizettem és minden oké egyelőre, csak annyi a gond, hogy az Awaiting Payments-ben ottmaradt az elbaszarintott rendelés. És eléggé idegesít, hogy nem tudom törölni. Bár azt írja, hogy törli 20 nap múlva ha nem fizetem ki, de jobb lenne ha valahogy tudnám törölni én, saját magam. Valakinek ötlet? Köszönöm előre is!


depe95
(tag)

Ötletem nincs, hogy tudnád törölni, de nem kell vele törődnöd, simán hagyd figyelmen kívül.


whitewitch
(újonc)

Sziasztok! Párom az aliexpressről szeretne rendelni, kiderült tegnap, hogy paypallal nem lehet. :W
Még sosem vásároltam külföldről.
A kérdésem az lenne, hogy biztonságos, ha én maestro kártyával fizetek? Nem tudnak további összeget leszedni a számlámról, ha megadom a kártya adatait, mint amennyibe kerül az árú? Át kell váltanom pénzt valutába vagy ezt a bank automatikusan megteszi?


kirkri
(addikt)

a bank fogja átváltani.
Nem fognak többet levonni, mint amennyibe a termék kerül. A pénzed nem az eladó emeli le a számládról, hanem az Aliexpress, és mivel az Aliexpress a világ legnagyobb webáruháza, biztos lehetsz benne, hogy figyelnek a biztonságra.


Winne
(nagyúr)

Mostanában a postázástól számítva mennyi idő alatt ér ide a cucc? :)


saldrick
(csendes tag)

Hát, az ötös lottó nyerőszámait könnyebb megtippelni :)

China Post-tal 3-4 hét, de ne lepődj meg akkor sem ha a duplája lesz.


Winne
(nagyúr)

Most 5-6 cuccom kijött, tegnap jött az utolsó, az lenne a legfontosabb. :)

Egyvalami zavar benne, hogy amikor elpostázta és megjelent a my ordersnél, akkor ott a színkod ott van, hogy 9-es, amit rendeltem is, de a mellette lévő kis színes négyzet teljesen más színű. Ha tegyük fel más színű lesz mire számítsak? Küld egy másikat olcsóbban, vagy lesz@rja, vagy vissza kell küldenem és akkor küld egy olyat, amit rendeltem? :)


Kylas
(újonc)

Sziasztok!

Tapasztalat, illetve a dolgok menetének az ismeretének birtokában lévőkhöz szólnék, a véleményekkel sajnos nem tudok operálni...:

Mi a kockázata olyan eladótól rendelni, akihez nem érkezett még visszajelzés, de kb. 20-an adtak már le rendelést nála, köztük van magyar, israeli, és svájci is!?

Lehet, hogy kamu eladó, és ba...hatom a pénzem, vagy ez esetben visszatéríti valaki?

Köszönöm a válaszokat!


Rol06
(tag)

Elvileg az Ali véd, ergo ha azt nyomod neki h nem kaptad meg, akkor nem kapja meg a pénzt az eladó.
Disput-al kezdődik gondolom, de szerencsére még nekem se volt tapasztalatom ebben.

Többiek
Rendeltem egy tommy hilfiger inget 25 doll körül, és az eladó írt 3 hétre rá, miután már küldtem neki 3 üzit, hogy sorry de a vámos bácsik befogták... Erre h no para küldd másikat, van még 3 hetem h megvárjam, amennyiben nem jönne meg mi a javaslat?


Kylas
(újonc)

...tehát ha jól értem:

...egészen addig az ali ül a pénzemen, ameddig le nem okézom a dolgot az áru megérkezése után?
...amennyiben nem jönne meg, és ha jogos a követelésem, ez-esetben az ali utalja vissza a számlámra a pénzt?
( Valójában arra akarok kilyukadni, hogy ha ez így van, egyetlen eladónak sem éri meg kamuzni, hiszen csakis akkor jutnak a pénzhez, ha én leokézom, vagy azért éri meg nekik kamuzni, mert van aki előbb leokézza, mint megkapná a terméket, így jut ingyenpénzhez az "eladó" ? )

...az ali meg eközben forgatja a pénzem...wow...:D


zoli03
(őstag)

És h trackinggel küldi a csomagot, de nem az volt benne, amit rendeltél? Nem tudod letagadni, hogy megérkezett, viszont bizonyítani se egyszerű, hogy mi volt a csomagban.


D_Viktor
(csendes tag)

Én ugyanígy jártam a rendelés feladásnál, kiemelt betüvel írta, hogy a képre nyomjak és akkor azt kapom meg, és nehogy elfelejtsem a méretet kiválasztani! :D Így is tettem, rányomtam a képre, méretre, erre a kis kép mellé (amin a cipő fehér volt) berakja, hogy BLACK. Namondom... Egyszer leírtam a rendelésnél, hogy nem fekete kell, hanem fehér, ami a képen van, egyszer meg a rendelés után írtam még egy üzenetet, hogy nyomatékosítani szeretném, hogy nem fekete kell, hanem fehér, ami a képen van! :D Válaszolt is szinte egyből az eladó, hogy OK! Így remélem a fehéret kapom és nem a feketét...


Rol06
(tag)

Elvileg papíron valami ilyesmiről van szó igen


Winne
(nagyúr)

Nálam mindent jól írt egészen a postázásig, ott a kép is jó, de van mellette egy kis négyzet, ami viszont más színű, ezért tartok tőle. Mondjuk hiába írok neki már úgyis gondolom, ha elpostázta..


Kylas
(újonc)

...igen, erre is gondoltam, ezért le fogom videózni a kicsomagolást...

üzenetek