Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


b3t3rv
(csendes tag)

Sziasztok!

Aliexpress-ről szeretnék rendelni. Néhány még meg nem válaszolt kérdésem volna (vagy csak elkerülte a figyelmemet):
- Ingyen postával szeretnék rendelni, nem bánom, ha 55-70 nap mire ideér, de Tracking Number-t kérni kell, vagy alapból adnak az eladók?
- Pontosan hogyan zajlik le a fizetés?
- Paypallal már tudom, hogy nem, de AliPay-el lehet fizetni? gondolom Paypal alapon működik, a bankos utalgatástól nagyon óckodok...
- Van Visa és MacterCard kártyám is melyiket használjam fizetésnél? Fizetésnél regisztrálni, vagy társítani kell #az oldalhoz# (mint a Paypal-nél)?
- Mennyiért vált devizát/valutát a bankom, hány Forinttal számoljak egy Dollárt (OTP)?
- Mennyi idő telik el a tényleges fizetés és a kifizetés között(mikor az eladó látja, hogy fizettem azonnal megtörténik)?
- Mikor válik valószínűvé, hogy átvertek, nem érkezik meg a csomag? Tehát mikortól érdemes-és hol lehet reklamálni?


CandySR
(tag)

A bankok hírhedten rossz árfolyamon váltanak, ezért, ha nagy értékben vásárolsz vagy rendszeresen, akkor érdemes nyitni egy devizaszámlát, hozzárendelni a kártyádhoz, megvenni a MasterCard esetében az EUR-t, Visa esetében a USD-t pénzváltónál és betenni a devizaszámládra.
Ha csak HUF számlád van, akkor a vásárlás pillanatában nem lehet tudni, hogy mennyiért fogja a bank váltani, mert olyankor csak egy közelítő összeget terhelnek be a kártyádra, pár nap múlva számolják el ténylegesen az akkori árfolyamon. Hogy melyiken (vételi/eladási/közép) azt bankja válogatja.


depe95
(tag)

Hát nem tudom, én úgy 15-20 rendelésen vagyok túl aliexpressnél de az átváltás nálam szinte sose volt gond.
Van a windowsnak egy valutaváltó asztali minialkalmazása, ahhoz képest eddig a legnagyobb eltérésem 2 Ft volt. Na most ez szerintem nem akkora összeg, hogy megérje egy teljesen új számlát nyitni aminek azért van költsége ugye. Nem tudom, hogy neked hogy működik, én OTP-s számlával használom. Vásárlás alkalmával zárolnak ugye x dollárt, amit ugye huf-ban el is vesznek az egyenlegből. És csak annyit, sose volt még, hogy pár nap után újraszámolva többet vonnának le.

[ Szerkesztve ]


kirkri
(addikt)

Biztos vagy benne, hogy mindig ugyanaz volt a lekönyvelt összeg, mint amit vásárláskor zároltak? Nekem három banknál van tapasztalatom, (Citi, Erste. K&H) és szinte soha nem ugyanaz volt a ténylegesen lekönyvelt összeg.


depe95
(tag)

Mivel kapom az sms-t az adott egyenlegről így van előtte és utána egyenleg, eddig sose jött ki a különbség többre mint amennyit én számoltam.


kano
(nagyúr)

Nagyon kicsi az esélye, hogy ugyan az legyen a lekönyvelt összeg mint a zárolt összeg. Mert ugye T napon zárolnak (a vásárlás napja) az az napi árfolyamon és a tényleges könyvelés pedig akkor történik meg, amikor a másik fél lehívja az összeget (T+x nap). Akkor lehet azonos a két összeg, ha a 2 napi árfolyam megegyezik. Ami elég ritka a mai helyzetben...


Winne
(nagyúr)

Ez érdekes, mert én amiket most leadtam rendeléseket (4-5 db), annak a teljes összege már nincs a zárolt összegnél, pont nézegettem én is az internetbankomnál, mert nem értettem mi alapján veszi le az egyiket és mi alapján nem a másikat, miután még egyik cucc sem ért ide. Kettő lett már elvileg elpostázva közülük, nem tudom az lehet-e az oka. :)


kirkri
(addikt)

Nem engem kell meggyőzni, hanem depe95 fórumtársat. Én pontosan azt állítom amit te.


kano
(nagyúr)

A tényleges terhelés a kereskedőtől (is) függ. Van amikor 1-2 nap alatt le is vonják de nálam most pl. a sportsdirect már 1 hete nem nyújtja be a terhelést a banknak. :F

kirkri
Nem célom senkit meggyőzni, csak leírtam nagy vonalakban, hogy hogyan működik a dolog. :K

Azt hiszem, hogy én is Aliról való rendelésre adom a fejem.

[ Szerkesztve ]


Winne
(nagyúr)

Értem, köszi. :)

Ti mekkora összegben rendeltetek mostanában, aminél már necces volt, hogy vámolják-e ill. terhelik-e áfával?

Egy 70 dolláros cipő vajon átjön még?


Hunujv
(tag)

100%-ra nem lehet megmondani. Szúrópróbaszerű.
Nekem pár hete jött át egy jóval nagyobb értékű (400$ körüli) telefon, tehát tényleg nem lehet kiszámítani.

[ Szerkesztve ]


kano
(nagyúr)

Inkább arra kell számítani mostanában, hogy megfogják sajnos. :(


kano
(nagyúr)

Kollégának egy kínai webáruházból rendeltünk és azt kértük, hogy svéd postával küldjék. Ma vámkezelték és átcsúszot. :))


kirkri
(addikt)

Én korábban is állítottam az eBay topikban, hogy a svéd postás küldeményeket elvileg kizárt, hogy megfogják a vámosok, mivel nincs rajta semmilyen kínai feladó. (Legalábbis az én összes ilyen csomagomon csak stockholmi feladó szerepel.)

[ Szerkesztve ]


kano
(nagyúr)

De a külföldi rendeléses topicban van több olyan is amit megfogtak.


kirkri
(addikt)

És azokon sincs kínai feladó? Egy svéd postafiók szerepel az összes ilyen csomagomon. El nem tudom képzelni, hogy az ilyet miként vámolhatják meg, hiszen EU területről érkeznek.


kano
(nagyúr)

Nem tudom pontosan, hogy ki szerepel feladóként, mert nem láttam még (kollégám nem vette még át, mert csak annyi van, hogy vámkezelés megtörtént. Szólok neki, hogy tartsa meg a csomagolást.


Gabesz1019
(senior tag)

Az aliexpress mobilos felületén nem tudjátok, hogy hol lehet átállítani, hogy euro-ban mutassa az árakat? Nem találom sehol.


ggyano
(csendes tag)

Sziasztok,

Valaki fizetett már közületek Western Unionnal Aliexpress-en? Bárhova megyek, azt mondják, hogy céges utalást nem tudnak. Hogy /hol csináltátok?
Bankkártya perpill nem játszik, mert céges business carddal nem enged az aliexpress. Ha más megoldás nincs, rakhatom be a kivett pénzt magán számlára, hogy arról fizessek.

Köszi!


pomphl
(csendes tag)

Üdv!

Lejárt 2db disputom alin és nem tudok csinálni semmit se. Se pénz se áru.. F*ck

Esetleg valami ötlet?

[ Szerkesztve ]

üzenetek