Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Nem erről írtam. Arról írtam hogy a Magyar Posta honnan kapja meg.
Pl: a vásárlásodhoz adnak egy UL999999999BE belga postai azonosítót. Ez Kínából elmegy Belgiumba, ott a belga posta kezelésébe kerül akik elküldik a Magyarországra a küldeményt. A Magyar Posta belga postai azonosítóval Belgiumból kapja meg, nem Kínából.
Ezt jelenti ez a mondatrész: Ha a Magyar Posta EU-s postai azonosítóval és az adott EU-s országból érkezőként kapja akkor nincs mit vámolni, EU-s országok közt nincs vám, így vámkezelés sem lesz amiért kérnek pénzt.


sb
(veterán)

Sziasztok!

Nem teljesen értem a szállítási opciókat, és főleg, hogy miért nem vonja össze.

1. Elég régen rendeltem legutóbb (talán 1 éve, de régebben is mindig így volt), akkor eladónként - tök logikusan - automatikusan összevont szállítást számolt a weboldal. Checkoutnál most is csoportosítja eladónként, de a szállítási díjakat
külön listázza és összegben is ez szerepel a végén.

2. Ahogy az összefoglalót elolvastam ill. visszakerestem, most létezik "combined" mód is, amikor ha jól értem több eladótól való rendelést is képesek összevonni egy szállításba. Megnézve a módokat, pont ilyeneket választottam ki: "Combined Delivery via AliExpress Standard Shipping"
Emellett nem történt meg még az eladónkénti összevonás sem.

Jelenleg a fenti setuppal ott tartok, hogy 2 eladó, kb. 5+5 USD-nyi rendelés 14 tételben, és mellé szumma 64 USD szállítási díj. :) A következő gomb pedig már a "Pay now" lenne. Így nem nagyon nyomék rá és fizetném ki, hogy majd később visszakorrigálják (?) Gondolom ez nem így lenne normális.

Nem is igazán értem a logikát... a második pontban írt, számomra új feature is elég érthető lenne, de, hogy az első sem megy, eladónként azt végképp nem értem. 10-15db 0.5-1USD cuccot ki vesz meg/mennyi értelme van így kezelni már a checkoutnál is, 4-5x4.6 USD szállítási költséget mutatva végig? :F

Vagy mit rontok el? Semmilyen más opció/checkbox nem tűnt fel (bár ha lenne sem érteném miért ez az értelmetlen felállás az alap.)
Köszönöm előre is a tippeket!


V/
(titán)

Nem változott lényegében, csak máshogy van kiírva és ha ha kombinált szállítási mód van akkor logikus hogy egyben kezeli a kiírást, de a vásárlásonkénti szállítási költség megmarad, nem csökken ilyen esetben.
Ha neked az 5 $-os tételhez 5 $ szállítási díj van az az 14*5 lesz, ha az eladónál nem csökkenne a megvett darabszám után, pl 5 $ az 1 darab a következő tételre +1 $ és ha 3 db-ot veszel akkor 7$ szállítási költség lesz nem pedig 15. Akinél ilyen nincs beállítva ott 15 lesz a díj.
Egyébként van rá lehetőség -ha hajlandó rá az eladó- hogy csökkenjen a végső szállítási díj, mert tud árat adni külön a szállításra. Ezt a vásárlás előtt kell megbeszélni vele és akkor a fizetési folyamatot megszakítva beletud nyúlni a szállítás díjába.

Összevonni majd a logisztikai központban fogják, ez nem választható előre, te nem látod a fizetési oldalon és már az előbb is írtam ezt nem az eladó hanem az AliExpress a Cainiao-n keresztül biztosítja.
Amit kiírnak összeget hogy felett van kombinált szállítás az a termék ára csak, a szállítás díja nem számol bele és esetleg ha van kuponod az sem mindig beszámított.

[ Szerkesztve ]


Hulot
(tag)

Sziasztok!
Az Aliexpres oldalak nem angul nyelven, hanem hol spanyolul, oroszul, stb jelennek meg. Tudom, felül át lehet állítani (ország, pénznem, nyelv), de nincs valami beállítás (böngészőben?) amivel a global angol termékoldalak jönnének be alapértelmezettként?


V/
(titán)

Nincs, de ha törlöd az Ali kezdetű sütiket és a böngésző gyorsítótárat akkor az lesz.
Amikor a böngészővel az AliExpress oldalára lépsz akkor a szerverükről a böngésző lekéri az oldalt, ha a az ottani gyorsítótárban egy másik nyelvű oldal van azt kaphatod a böngészői kérésre válaszul. Ezt nem igazán tudod befolyásolni, talán azzal lehet hogy a böngésző kilépéskor törli a sütiket és ezért nem gyorsítótárból kerül a gépedre az AliExpress oldal hanem egy normál lekérés van.


mikk2000
(őstag)

Ha neked az 5 $-os tételhez 5 $ szállítási díj van az az 14*5 lesz, ha az eladónál nem csökkenne a megvett darabszám után, pl 5 $ az 1 darab a következő tételre +1 $ és ha 3 db-ot veszel akkor 7$ szállítási költség lesz nem pedig 15. Akinél ilyen nincs beállítva ott 15 lesz a díj.

Ezt akár az összefoglalóba is be lehetne írni, mert pl. nekem sem volt egyértelmű, hogy több rendelés esetén (egy eladótól), és jelezve van a combined mód, akkor a szállítási költség redukálódik egy termék szállítási költéségére, illetve +1$-t írsz termékenként, ami meg megint nem tudom miből ered.


V/
(titán)

Félreérted. Pont nem ezt írtam. Nem redukálódok a szállítási költség, hanem a logisztika egy zacskóba pakolja a küldeményeket nem egyenként jönnek, ez lenne az hogy kombinált szállítás az adott módon, Combined Delivery via AliExpress Saver Shipping szöveg jelentés.

Ott még nem tartunk hogy adjanak vissza ilyenkor pénzt, az akkor jönne szóba ha mindig a tényleges költséget fizetnénk, nem a kedvezményest és nem lenne free shipping, akkor lehet kezelni azt hogy a tényleges súly alapján fizetendő költséghányad maradna náluk a többit meg visszatérítenék, ez inkább utópia a jelenlegi megoldásokkal.

Az 1$-os szöveg meg csak egy példa arra hogy némely eladó tehet olyat hogyha többet vásárolsz valamiből akkor nem a teljes szállítási költség ismétlődik (1 db 5$, 2 db 10$), hanem csak egy kis hányaddal emeli meg. (1 db 5$, a 2 darabnál meg csak 1 $-al emeli a szállítási költséget 5$+1$+1$...... ahogy növekedik a mennyiség)

[ Szerkesztve ]


mikk2000
(őstag)

Úgy értettem ahogy írtad, olvasd csak el mit írtál, kifejezetten a "combined" szállítási módra. És látod, annyira komolyan veszem amit írsz, hogy szóltam be kéne írni az összefoglalóba is :) De értem hogy nem így akartad írni, tehát ezt el lehet engedni.

Ahogy vásárol az ember, úgy szokott változni a szállítási költség is, az pedig pontosan látszik, hiszen kijelzi az oldal. Pont nemrég írtam, hogy az eladók azt játsszák el, hogy ha többet rendelsz nemhogy csökkenne, hanem épphogy nő a szállítási költség, sőt egy idő után akár drasztikusan is, mert pár db-nál fogja magát, és átvált egy komolyabb szállítási módra, jóval magasabb összegért. Ennek olyan átverés szaga van, ha valaki nem figyel pórul járhat.

Értsd olcsóbban megkapom sokszor a terméket ha rendelek 1 db-ot, majd 3 hét múlva még egyet, mintha egyszerre 2-őt rendeltem volna, nóóórmális? :)


stomi61
(tag)

Szia!
Nekem ez akkor fordul elő, ha valamilyen linkről megyek az Alira és az éppen nem angol nyelvű.
Utána a könyvjelzőimből indítva is azon a nyelven jön minden.
Akkor kell átállítanom újra a global enlish oldalt indítva a jobb felső sarokban.
Kicsit kellemetlen, mert az országot és a pénznemet is átírja ilyenkor.


V/
(titán)

Oké akkor majd pontokat teszek amikor egy új gondolatmenet van.
Nem változott lényegében, csak máshogy van kiírva.
És ha kombinált szállítási mód van akkor logikus hogy egyben kezeli a kiírást.
De a vásárlásonkénti szállítási költség megmarad, nem csökken ilyen esetben.
De ez már egy teljesen új volt és nem kombinációs szállítás:.
Ha neked az 5 $-os tételhez 5 $ szállítási díj van az az 14*5 lesz, ha az eladónál nem csökkenne a megvett darabszám után, pl 5 $ az 1 darab a következő tételre +1 $ és ha 3 db-ot veszel akkor 7$ szállítási költség lesz nem pedig 15. Akinél ilyen nincs beállítva ott 15 lesz a díj.


sb
(veterán)

Két dologról írtam, tisztán szétválasztva:
2. Több eladó (vagy rendelés) összevonása. Ezt jelentené gondolom a combined mód ami világos, hogy nem az az eladói oldalon van, hiszen tök függetlenek egymástól. Logisztikában oldják meg... de itt sem világos, hogy mi a rák értelme van az "összevonásnak", ha közben én kifizettem 4 eladó felé a 4x szállítási díjat amin külön, 4 csomagban amúgy is elküldenék. (ill. értem, hogy nekik olcsóbb így és valószínűleg nekem a 4x4.6USD szállítás amúgy is kedvezményes volt... de így sok közöm nincs hozzá ha csak maguknak spórolnak.)

1. De a másik problémám szerintem sokkal egyértelműbb és problémásabb. Egyetlen eladóról beszéltem és több tételről, de természetesen egyetlen rendelésről!

Ez az eladó 0.5USD-s tételeket árul. Beraktam a kosárba pl. 10 féle terméket, 1x0.5 USD=5USD a rendelés értéke. Ez egy rendelés, egyben nyomok rá checkout-ot. Egyetlen eladó küldi a 10x0.5USD-nyi tételt egyben.
Erre normális, hogy 10x4.6 USD szállítási díjat ír ki a rendszer és nem vonja össze az eladó(nál) automatikusan? Vannak drágább termékei is, de a nagy része ilyen. Így ki a tök vásárolna tőle, ha ez a normál felállás? És logikusan sem normális, hiszen nem 10 szállításban fog történni.

Az már csak hab a tortán, hogy ráadásul nem sima szállításról van szó, hanem "combined"-ot választottam. Tehát ha lenne emellé más eladó, más terméke is ugyanebben a rendelésben/checkoutban, akkor még azt is illene összevonniuk. De itt még az alap sem történik meg.

szerk: Közben annyiban válaszolnék magamnak, hogy kerestem 1-2 évvel ezelőtti rendeléseket a history-ból. Ott eladónként 10-20 tételnél, ugyanebben a felállásban egyetlen szállítási díj volt. Ebben a formában is írta ki a weboldal: a groupolás így nézett ki:

1db rendelés/checkout
- eladó1
- tétel1
- tétel2
...
- tétel10
- shipping1
- eladó2
- tétel1
- tétel2
...
- tétel5
- shipping2

Most:
1db rendelés/checkout
- eladó1
- tétel1
- shipping1
- tétel2
- shipping2
...
- tétel10
- shipping10

Ezt komolyan külön meg kell beszélni, hogy 1 marék szotyira 10x szállítási díjnál, 2 marékra 20x helyett, valósan 1db szállítás esetén ne ez legyen az eljárás/arány? :F

[ Szerkesztve ]


benfolds
(őstag)

Biztos hülye kérdés, de akkor ki fizette itt meg az EU (belga) vámot?


sb
(veterán)

Már nem tudok szerkeszteni:
"1x0.5 USD=5USD" helyett helyesen "10x0.5 USD=5USD"


LouiS22
(veterán)

Van egy egyszerűbb megoldás is: vedd meg itthon a "marék szotyit".

Vagy beszéld meg az eladóval.

Vagy fogadd el, hogy a világ megváltozott és nincs többé kínai ingyenebéd sem.

[ Szerkesztve ]


Jester01
(veterán)
Blog

Te fizetted meg mert az Ali beszedte a vételárral IOSS és majd átküldi az EU adóhatóságnak. Az ÁFÁ-t, mert vám nem volt.

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Gúnyos megjegyzés helyett ki lehetne fejteni értelmesen is.
Nem azzal van bajom, hogy nem ingyen van. Mint látható a 4.6 USD-s szállítási díjból én magam választottam a drágábbat is, pl. a tracking miatt.

Az viszont teljesen logikátlan szerintem, hogy minimális tételeknél lineárisan számolnak N* annyi díjat. Ha 50kg krumplit rendelek akkor értem, hogy 500kg-nak miért lesz több a szállítási díja. De kis tételeknél - és erre próbáltam utalni a marék szotyi megfogalmazással - tételes/minimum díjak szoktak lenni a szállítmányozóknál is. Ahogyan itthon a GLS/DHL, stb.. is annyiért hoz ki egy marék szotyit mint pl. egy 5kg-os csomagot. De akár 10 marék, vagy 5kg szotyit is! A 10 és 20kg-osoknál meg nyilván náluk is nő a szállítási díj, mert ott már méret/tömegarányos, nem úgy mint a kis csomagoknál.

Nem tudom ezen mi nem érthető és mi a logikus a fordítottjában... mert gúnyolódás helyett ezt nem sikerült megfogalmazni. :U
Azt se értem miért kell ehhez 3x elmagyaráznom itt egy ilyen, szerintem elég logikus dolgot.

Fordítsuk meg: tekintsünk el attól én milyen "sötét ingyenélő" vagyok a félreértelmezett mondandóm miatt. Fentebb utaltam rá: a kedves eladó miből él ha 0.5 USD-t 5USD szállítással, 5USD-t 50USD-vel tud prezentálni? Más rendeli tőle marékszámra a szotyit? :F
Ha "ez a világ" megszűnt akkor miért létezik ez a bolt? Komolyan kérdezem.


mikk2000
(őstag)

Régóta trükköznek az eladók azzal, hogy a termék árának egy részét szállítási költség címén fizettetik meg. Ugyanis az ár szerinti terméksorrend termékek listázásánál az ebay-el ellentétben a szállítási költséget nem veszi figyelembe (legalábbis én nem tapasztaltam hogy figyelembe venné!!!), így szinte ingerli is az eladót arra, hogy hamis (átverős) árat adjon meg, amit aztán a bőséges szállítási költségen majd behúz.
Szóval mivel az termék ára kamu, hiszen annak egy vagy nagy részét szállítási költség címén fizeted meg, logikus, hogy ha több darabot veszel ugyanabból, a szállítási költség nem fog csökkenni, mert az maga a termék bújtatott ára. Én is szentségelek ezen, elhiheted.

Amúgy combinednél, főleg ha valami aliexpress szállítási mód van, logikus és nyilvánvaló, hogy ez magának az aliexpressnek a felajánlása és ötlete, hogy neki jobban megéri, hogy mondjuk 10-20-30 csomagot egy egységként kezel, vámoltat stb. így neki jobban megéri, ebben én semmi ésszerűtlenséget nem látok.


V/
(titán)

Mint írtam 150 € alatt nincs vám, ez EU-s szintű. Amit írtál az ennél többe került? Ha kevesebb csak áfát kell fizetni, de azt az AliExpressnek kell beszedni. Ha több akkor majd nettó áron fizeted az AliExpress-en és majd itthon a kézbesítő cég szedi be az áfát és a vámot ha az 0%-nál nagyobb.


sb
(veterán)

Ha magyar webshopból rendeltek 10db 500Ft-os cuccot egy rendelésre akkor azt is 10x2000-ért szállítják ki vagy 1x2000-ért?

Komolyan mondom, nem értem, hogy egy teljesen logikus dolgot hogy nem lehet megérteni és legalább alapjában logikus választ adni rá.

Még egy dolog eszembe jutott: másik eladótól is rendelni akartam. Ott konkrétan 15-20 USD felett ingyenes szállítás is van. Totál logikus ennek fényében is, hogy 20 tételre, ha csak 10USD-re jön ki a rendelési összeg, akkor rádobnak 20x4.6=92 USD szállítási díjat. Ha kicsit többet rendelek akkor meg ingyen van, az új világban is.

Akárhonnan nézem, bárhonnan tök logikusnak tűnik, hogy beszabadultam ide a hülye gondolataimmal és minden más esetben tök ellentétes példákat találok.


V/
(titán)

Szerintem leírtam az 1-re is egy választ. Minden tételnek külön szállítási költsége van annál vásárlásnál és ezért azok összeadódnak ha egyszerre akarod megvenni.
Ez nem kombinált szállítás mert vásárlásod egy van, egy Order ID-el rendelkezik, amiben több tétel van.
A kombinált szállítás amit látsz kiírva több vásárlásra vonatkozik, ahol mindegyiknek külön-külön Order ID-je van és ezért több vásárlás.

Évek óta (10 év) külön kell megbeszélni, mert itt így működik a szállítási opció.

üzenetek