Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Hogy jön már ide egy teljesen más szabályozás alá tartozó dolog, nem hasonlíthatod egy magyar webshophoz, főleg úgy hogy az AliExpress nem webshop, hanem egy piactér.
Egy a világon működő globális rendszert üzemeltetnek, megfelelnek saját maguknak, mert nem lehet 193 ország vevőinek az elképzelései szerint működni.
Nem az itteni logika szerint működik amióta létezik az AliExpress.

[ Szerkesztve ]


sb
(veterán)

Ennek ellentmond az ingyenes példám, hasonló árú rendelés esetén. Akkor ott sem érné meg neki.

Másrészt ezek valósan ilyen árú termékek. Amikor látok egy 80USD terméket 5 USD szállítással és más eladónál ugyanaz 50-ért van 35 szállítással akkor értem és megértem, hogy miben áll a trükközés.

De ezt egy valóban 0.5-1-2USD- terméknél hogyan csinálod meg? Ez logikailag, matematikailag nem működik ha azt veszem, hogy nincs mondjuk valós szállítási díj 30USD alatt. Egy marék, 50gr-os cuccra sem.
Akkor akárhova teszed a szállítási díjat, vagy neki óriási bukta, vagy a vásárlónak akkora, hogy nem fogja megvenni a terméket ahol a termék ár és szállításél között nagyságrenddel a második a nagyobb. Akkor az a bolt továbbra sem értem miből és és hogyan létezik.

A combined-et értem, de így fura, ha nekik kedvezőbb és nekem nem. Akkor felesleges rám bírni a választást a rendelésnél. Ha tudnak spóroljanak... maguknak. Nem gond. De opcióként akkor ennek sok értelme nincs. Szerintem. Max eltérő szállítási határidőknél van vevői oldalról annyi előnye, hogy ragaszkodsz a gyorsabb szállításhoz, akár több tételben is, az ő hátrányukra. De szerintem nagyon eltérő határidőket meg amúgy sem csomagolnak egybe. Legalábbis gondolom.


V/
(titán)

A combined-et értem, de így fura, ha nekik kedvezőbb és nekem nem. Akkor felesleges rám bírni a választást a rendelésnél.
Csak nem érted. Ezt nem választod.

Ennél a következő van választva AliExpress Saver Shipping 2,08 $-ért ami várhatólag november 5-ig érkezik meg.
Van egy olyan lehetőség (ez egy opció, nem választás) ha a vásárlásaid összege (szállítási költség nélkül) meghaladja a 10,04 $ akkor kombinált szállítással ( a több vásárlás egy csomagban) október 28-ig megérkezhet AliExpress Saver Shipping szállítással


LouiS22
(veterán)

Ahogy azóta előttem is megírták: a combined shipping nem egy boltból szállításra vonatkozik. A te logikád - tök logikusan :) - az, hogy te szeretted volna úgy értelmezni, hogy ez egy eladótól rendelt több termékre is vonatkozzon.

[ Szerkesztve ]


vandor01
(őstag)

az osszecsomizas nem a vevo elonyere keszul.... hanem az Ali elonye miatt persze ha ez egybeesik a vevo elonyevel? azaz hamarabb jon a cucc mint az ki volt jelolve? ki fog reklamalni? ugye 8csomagot postazni managelni fizetni? tobb melo mint csak 1-et! foleg ha sok kis nevenincs lassu TN-ek helyett kap egy db eros gyors kovetheto TN-t :DDD
az osszecsomizas leginkabb teruleti kerdes! ha kulonbozo eladonak a eladott csomagjai egy azon logisztikai raktarba erkezik? akkor teljesen mindegy milyent szallitast valasztott a vevo (kiveve a futarok) nagy az esely, hogy osszecsomizzak oket sot ralathatnak a renszerben levo mas rendelesekre is es akar ossze is varjak oket.... akar 10nap/2 hetig is!
nem foglalkoztam hogy milyen szallitasi methoddal veszem a vegen az osszecsomagoloban osszefuttak a kuldemenyek!
en ezeket tapastztaltam: [link] [link] [link]


benfolds
(őstag)

összesen 4 ft-ot fizettem az 5-6 dolláros lámpáért. (-99% kupon)


féldekás
(aktív tag)

Sziasztok!

Rendeltem néhány terméket.
Köszönöm az összefoglalót, így sikerült kiválasztanom azokat a szállítási módokat, amik a legkedvezőbbek és itthon már nem kell fizetni. :R
Egy csomagnál látok lehetséges eltérést, úgy látom nem kapott EU-s azonosítót.(Gondolom ez változhat)
Aliexpress Saver Shipping: ECSCC és utána számok, végén nincs országkód.
Ez gondot jelent?
Előre is köszi a segítséget!


LouiS22
(veterán)

Ha beütöd a jobb felső sarokba a négy betűt, minden kérdésedre választ kapsz ;)


féldekás
(aktív tag)

Köszi! :R
Elnézést, valóban ez lett volna az egyszerűbb, gyorsabb megoldás


V/
(titán)

Sajnos a kereső nem az Összefoglalóban lévő dolgokat találja meg elsőként, de a szállítási módok végén erről is van szó


mekker
(őstag)
Blog

Ez már a versenyhivatal jogköre lehetne. Itthon (EU) jellemzően nem adhatsz el ép terméket beszerzési ár alatt, mert tisztességtelen versenyelőny szerzésére is használható. Pl. több vásárlót akarsz szerezni, vagy tönkre akarsz tenni egy kisebb konkurenst, ezért durván leárazol bizonyos csalitermékeket.


V/
(titán)

No azért nem, ez egy kínai vállalat ami biztosít egy piacteret, az eladók túlnyomórésze kínai egyéni vállalkozók, vagy kínai webshop, nem egészen van jogköre a magyar hatóságnak.

De el lehet adni beszerzési ár alatt, nem tiltja semmi. Ha csőd felé közelítesz és szeretnél némi adót befizetni, hogy ne kerülj eljárás alá akkor bizony muszáj olcsóbban eladni, vagy készletet akarsz frissíteni, de nincs elég tárolási helyed vagy gazdasági válság van és életben szeretnél maradni üzletként, vagy Covid miatt be vagy zárva és fizetnéd a dolgozóidat és kell némi bevétel és még lehet több más oka is. De ez nem tisztességtelen előny, hanem piacgazdaság kényszerűsége.


LouiS22
(veterán)

A Black Friday világszerte arról szól, hogy bizonyos számú terméket áron alul értékesít a vállalkozás (és behozza a többin az árát) :)


lacentos
(aktív tag)

Üdv Mindenkinek. Segítsetek légyszives ilyen esetem még nem volt.
Rendeltem sd . kártyát kifizettem paypal -al 09.17.-én.
A nyomkövetésnél két napja az volt,hogy elküldték most viszont nyoma sincs de még a saját oldalamon sem látom a rendelések között ezt a tételt. Vajon hova tűnthetett és mi legyen írjak az Alinak ? :F


V/
(titán)

Mind a 6 "fülön" megnézted a böngészős oldalon? A mobil app sem mutatja? Az enyémek nem tűnnek el, 3 évre visszamenőleg meg van mind.
Az Orders menüpont All, Unpaid, Processing, Shipped, Completed, Deleted orders

és baloldalt lejjebb a Refund and return még esetleg.

[ Szerkesztve ]


lacentos
(aktív tag)

Mindenhol "0" van olyan mintha nem is létezne.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nem a számokat kell nézni, kattints rá. A PayPal-on ott a vásárlás és nincs refund?
Töröld az Ali kezdetű sütiket, a böngésző gyorsítótárat és lépj be újból, esetleg az oldal fordító és a reklámblokkoló is megtréfálhat.
Ha nem tudod az Order ID-et akkor hiába írsz nekik, azt valahogy ki kell derítened. Annak a mobil app üzenetei közt meg kellene lenni amelyben a vásárlás vissza van igazolva.

[ Szerkesztve ]


lacentos
(aktív tag)

Csak a paypal os igazolás van a fizetésről.


V/
(titán)

Úgy értettem hogy a PayPal-on a számlatörténetben az AliExpress-es vásárlás 09.17-én.

Ha rákattintasz a lila körre akkor előad minden információt és a Purchase details résznél a vásárlás száma az eladó neve alatt a Item #8154716406543934 formában meg van.

[ Szerkesztve ]


lacentos
(aktív tag)

Ezek vannak. Tranzakcióazonosító 5NF85099R3128324A
Global Factory Discounts StoreTétel száma: 3018264360946308
Ezekre sem találok semmit.

üzenetek