Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Ezeket meg minden másra, de ne rám (meg az "olyanokra" mint én akik esetleg betévednek ide), én is ezt ajánlanám neked. "Kösz".


V/
(titán)

Igazad van, egy kicsit komolytalan ahogy megoldották és amikor még azt is írják hogy a legjobb védelem az ha az AliExpress boltjukból veszi meg az adott terméket akkor már hirtelen gondolkodóba esem hogy a saját weboldaluk ugyan miért nem biztonságos.
A másik az hogy ha ránéz valaki az AliExpress oldalukra azt látja hogy ott minden drágább, de ez azért van mert a saját oldalon nettó ár van kiírva, míg az AliExpress bruttó, áfás árat ír ki és ha át lépsz az Alira a magyar zászló miatt az 27%-os.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Ez a "cég", azért "bizonyos körökben" elég "neves" gyártónak számít. (Kb. röviden: főleg azért, mert elég olcsón kínálnak viszonylag jó minőségű audio termékeket). Persze viszonylag újak a piacon és gyak. egy mini "családi vállalkozás" féléről van szó. Ezt talán csak azért írtam, hogy bár ettől még lehet ez is, az is, de azért még ettől nem húznám be egyből a vészféket...


V/
(titán)

Nem vontam kétségbe hogy mennyire neves gyártó vagy milyen minőségben dolgoznak, de ha csináltak önálló webshop-ot és az AliExpresen is van saját webshop-juk, akkor nem igazán bölcs megvalósítás a kettőt saját maguknak biztonság szempontjából összehasonlítani, a marketinges emberük nem igazán van helyzet magaslatán.


csuhi17
(tag)

Hali.
Van egy rendelésem, egy telefon ami sajnos a kedvezmények kuponok meg miegymás ellenére is vámos határon túl van. 284.19USD-t vont tőlem le.

Az Ali standard szállírás-t adta fel, a többi lehetőség még ++90USD-be fájt volna.
Most hogy elküldte a nyomkövszám: YT2302821901000349 azt lehet tudni hogy a
Yun express mivel küldi a vámolásos csomagokat? Mennyi idő lehet amire készhez kaphatom?

Ill. az összefoglalóban nem találtam róla infót, esetleg bele lehetne írni, hogy ha a rendelés értéke elérte a vámos határt, akkor az Ali standard átválthat "Seller's Shipping Method"-ra.


V/
(titán)

esetleg bele lehetne írni, hogy ha a rendelés értéke elérte a vámos határt, akkor az Ali standard átválthat "Seller's Shipping Method"-ra
Nem írom be az Összefoglalóba mert az hogy az eladó nem azzal küldi mint amivel meg lett rendelve nem az értékhatártól függ.
Ha az van kiírva hogy AliExpress standard és ehhez kaptad a YT2302821901000349 azonosítót, az nem változott másik szállítási módra, hanem olyan szállítással jön ahol biztosítva van a vámolás és áfa fizetés a megérkezéskor, ha EU-n kívüli az indulási hely.
Küldheti AliExpress Standard-el, de akkor ne számíts arra hogy azt az áfát amit price adjustment-el leszedtek nem fogod megfizetni itt.
Az Express One már belföldi szállítást végez egy vámoláson átesett csomaggal így értelemszerű hogy valakinek itt a 150 € feletti küldeményt vámoltatni áfáztatni kell.

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Sorry, de erre még vissza kell térnem:
Szóval, akár a DDP-ssel, akár a KYC Tax-included-el küldik a csomagot, egyik esetben sem fenyeget a a VÁMFA veszélye? Vagy csak az IOSS esetében nem?

Mert akkor lehet írnom kellene nekik, mielőtt még postázzák, hogy melyik szállítási móddal kellene küldeniük. ??? :F


V/
(titán)

Felejtesd már el ezt VÁMFA dolgot, van vám (TAX, ennek van adó jelentése is) és van áfa (VAT) ez két eltérő dolog.
A vám 150 € értékhatárig nincs, így azt nem fizeted ha ezen határ alatt van, ha ennél több az értéke akkor a vám lehet 0%-48% értékű.
Az áfa minden beszerzésre van akár 0,1 USD összegtől.
A küldemények vámolása estén mindig van adminisztrációs tevékenység, amelynek keretében ha kell megállapítják a vám értékét és azután megállapítják a vámmal és szállítási költség növelt érték után az áfát.
Ha a kereskedő bejelentkezett az EU-ba adóalanyként akkor 150 € értékig neki kell az áfát fizetéskor beszedni, ez az IOSS rendszer . Ekkor csak elektronikusan kell a vám adminisztrációt megcsinálni, nem kel számolni semmit, mert azt az áfa összeget kiszámolta kereskedő.
Ettől nagyobb összegnél a szállító, az itt kézbesítő cégnek kell teljes körű vámolást elvégezni vámot és áfát megállapítani.

DDP - vámot és vámkezelést a küldő vállalja, az áfát nem, hiszen akkor azt beszedte volna. Persze a 0%-os vagy vámmentes tételeknél nincs sok fizetnivalója, szóval csak szöveg.
KYC Tax-included -ez nálunk nem használatos


csuhi17
(tag)

Arra nem számítok hogy VÁM és ÁFA nélküli lesz, nekem itt csak az idő a kérdés, hogy mikor kapom meg. Illetve hogy mivel küldheti a YUN ha vámolásos.<-- itt is csak az idő miatt.

Ha lett volna itt is ez a teló akkor itt vettem volna meg, ha nem sok a különbség.

Az összefoglalóba való beírást arra gondoltam, hogy ha valaki rendel Vámhatár felett, akkor nem azzal fogja megkapni amire számol, arra nem is gondoltam hogy az EO-s vonalon csak az IOSS rendszer megy.
Remélem nem postás lesz.Régebbi vámos postás csomagomnál volt vagy 2 hónap... :((

Tudtommal azzal kellene küldenie amit ő megad lehetőségnek.
De mivel nem találtam rá kérdést a fórumon, lehet hogy csak nekem volt ez gond.

Ui.: Nem rossz indulatból írtam :R , a képet is csak azért töltöttem fel, mert itt nem az ali standardot írja, ebből gondoltam hogy megváltoztatta. Remélem hamar megjön. :)
Kép

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

A kép alapján akkor egyértelmű ha te az AliExpress Standard-et jelölted, hogy megváltoztatta a szállítási módot, de ezt nem az értékhatár miatt tette. Nem tudok olyanról hogy lenne ilyen korlátozás.
Akárki is lesz az itteni kézbesítő max 30 napban kell gondolkodnod, 15-25 nap közti időre saccolom, főleg úgy hogy tegnap és ma is náluk munkanap szóval szabad az út.

[ Szerkesztve ]


csuhi17
(tag)

Ne haragudj eltoltam, be kellett volna linkelnem [link] ezt rendeltem meg, nem volt a listában a seller metód, azért zavart meg.
1 hónap még belefér.
Van egy másik rendelésem amit szintén alistandard-al rendeltem.
És sajnos azzal is túlcsúsztam az értéket fölé sikerült lőnöm 200 USD, viszont még nincs feladva. Ezért is érdekelt a szállítási idő meg azért is mert.:

Az egy műszer és ha azt is így adják fel az 1 hónap még bele fog férni. A munkahelyemen hamarosan lesz karbantartás , ezért is rendeltem meg magamnak előre hogy tudjak dolgozni... Szerintük ami nincs napi szinten használva az felesleges kiadás :O
Hálás köszönet az infóért. :C


V/
(titán)

Valójában még változhat a szállítás, hiszen csak meg lett rendelve. Ha tényleg átveszi a Yun Express akkor lesz pontos információ hiszen nem lehet a telefon szállítási súlya 1 dkg mert most még annyit írnak és valójában 560 gramm


Jhonny06
(veterán)
Blog

Sziasztok!

Kicsit megkavarodtam a vámot illetően. Erre a tételre kell majd még pluszban fizetni várhatóan, ha AliExpress Selection Standard-dal jön?


V/
(titán)

Szerintem semmit sem kell fizetned, mindig a termék nettó ára számol, ha tényleg forintban fizetted szerintem buktál úgy 1500 Ft-ot a $-os árhoz viszonyítva. Most a vámmentes 150 €-ot 64000 Ft-al számolják és neked a termék árad 59106 Ft, alatta vagy itt az AliExpress szedi be az áfát és majd Express One kézbesíti.

[ Szerkesztve ]


Jhonny06
(veterán)
Blog

Még nem fizettem ki, de átállítom USD-re akkor. Köszi! :)


lacoka55
(aktív tag)

Szia az a Battery ------22000mAh az szerintem túlzás ekkora kapacitás nem fér el ekkora méretben már a fele is megkérdőjelezhető csak 1 visszajelzése van az eladónak
[link]


csuhi17
(tag)

Hali.
Meglehet [link] majd kiderül, [link] van lehetőség tesztelni.Ha megjön úgyis rálesek majd.

De közel áll hozzá, mert kell kraft egy akkora ledhez :) .
Elsősorban a súlya fogott meg, meg a mérete, ill a többi tulajdonsága.
108MP samsung kamera (utánna néztem, annyi az, csak kell neki sok fény), 20MP éjjellátó, infra távirányító ami remélem tanítható, jó háttér világítás, stb.
Meg ha dobni kell akkor az a 580g mégiscsak 580g. :DDD


Harcipocok84
(tag)

Sziasztok!

Valahogy ki lehet erőszakolni azt, hogy az Aliexpressről rendelt termékeken szerepeljen a egyéni vállalkozásom adószáma?

Aliexpressről rendelt alkatrészekből építek saját eszkzöt, és ezeket árulom. Az nagyon szép hogy gyűjtögetem az összes számlát, de ha kijön a NAV, és be kell mutatnom a felhasznált eszközeimnek az eredetét bizonyító dokumentumokat, akkor kérdés hogy elfogadják-e azokat a számlákat, amin szerepelnek az eszközök, szerepel a nevem és címem, de nem szerepel az adószámom...


LouiS22
(veterán)

Nem. Az Aliexpress B2C. B2B-re az Alibaba van.

üzenetek