Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


cof
(veterán)

Borzasztó kezdő vagyok, még a regisztrációt is csak a fac.-el tudtam megcsinálni.

Én ebből sakkoztam ki, hogy az első rendelés lenne. Aztán, meg csak első vásárlásnál van ilyen limit.


V/
(titán)

Értem és igazad lehet, de láttam már fordítós oldalt ahol nem lehetett néhány dolgot használni, én meg arra gondoltam.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Hello!

Kicsit OFF leszek, de gondoltam itt lehetnek inkább, akik ezt tudnák:
Innen rendeletem most valamit és a szállítási módról kérdeznék, amit választani lehet (ill. mást nem is lehet, csak ezt):

Ez ugye tuti VÁMFA mentes lesz? A másik kérdés pedig a "valós" szállítási időre vonatkozik, hogy az hány naposra várható?

THX!


zoltanz
(nagyúr)
Blog

[link]
Erre valki? magyar Posta nyomonkövetése se ismeri Cseh Dhl csak számokból álló csomagkódot. Kaptam. Köszi

[ Szerkesztve ]


LouiS22
(veterán)

A csak számokból állók futárcéges TN-ek, nem fogja a posta felismerni. De ha megadnád a számot, talán lenne valaki, aki rá tud nézni és megfejteni.


V/
(titán)

Hogy segítsünk ha az egyébként semmi visszaélésre nem alkalmas nyomkövetési azonosítót nem osztod meg, így csak találgatni tudunk, de az szerintem nem hatékony.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Könnyen eldönthető hiszen a szöveg tartalmazza a kérdésedre a választ.
Ha az amit megvettél 150 € alatti akkor IOSS és az áfát kifizeted a vásárlás során, ha 150 € feletti akkor DDP a szállítási és vámolási költség viselése az eladóé, de az áfát te fizeted
Az első esetben a szállítási idő 20 napon belüli, a második esetben 30-45 nap.
A kapott azonosítóból is becsülhető a szállítási idő.

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

THX. De az azonosítónál pl. mit kell majd nézni (még nem kaptam meg)?

[ Szerkesztve ]


Jar
(tag)

A "3 for US $5.99" akció csak app-ból érhető el ? Online (is) keresem, de nem találom.


V/
(titán)

Igen.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Ezt most biztos teljesen nekem írtad?

Az írtad hogy cseh DHL -> Én ilyet nem írtam.

Bár AliExpress és cseh raktár az mintha ritka lenne. -> Ezt sem értem, hogy jön ide. Főleg, hogy közvetlen arról a weboldalról rendeltem PayPal-al és nem pedig az Ali-s Shop-jukból. Azért is jelezetm, hogy kicsit OFF a kérdés.


Jar
(tag)

Most éppen lehet háromnál többet is választani, ha valakit érdekel.


V/
(titán)

Nem neked szántam, elnézésedet kérem. A nyomkövetési azonosítóból lehet megtudni hogy konkrétan ki lesz aki kézbesíti majd. Lényeges hogy mennyit fizetsz érte mert az is befolyásolja hogy még a vámmentes vagy nem vámmentes kategória.


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

16$ volt a szállítással együtt. Tehát gondlom, akkor ez simán VÁMFA mentes. Mondjuk azt eddig is tudtam, hogy ha a szállítási mód olyan, akkor ez az érték is simán belefér. Csak itt ugye épp a szállítási mód fajtája volt a lényeges kérdés, hogy az alapból VÁMFA mentes lesz e. Mert ugye, ha nem akkor egy 5 centes rajszegért is megVÁMFÁZtatnak.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Nézd, ott fel van sorolva egymásután 3 féle szállítási, importálási mód ezért tényleg csak akkor derül ki ha meglesz az azonosító.
De ha ez a shop nincs bejelentkezve valamelyik EU-s adóhivatalhoz akkor nem működik az IOSS vásárlás, mert nincs azonosítója, akkor humbug az egész.
Amikor utal az AliExpress-re és azon a felületen van eladva, megvásárolva az adott termék, az esetben mivel az AliExpresss a holland adóhatóságnál van bejelentkezve és van IOSS azonosítója akkor beszedésre kerül az áfa és az a hollandokon keresztül eljut Magyarországra és így nem kell itt már azt kifizetni.
150 € értékig nincs vám és áfa az már van 0,1USD-től és van vámadminisztráció is az ilyen kis értékű dolgokra.

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Öm, konkrétan hol láttad ezt a "3 féle szállítási módot"? Amikor én megrendeltem azt a bizonyos terméket, ott csak ez az egyetlen egy volt a listában, ami a képen is látszik. Lehet más termékeknél van több is, nem tudom, de azt sem pontosan mire és hol gondolsz.

Az "IOSS" szerepel a szállítási mód nevében is, amint az a képen is látható és már beszéltem olyannal, aki onnan rendelt és azt mondta nem volt rá semmi VÁMFA neki. Bár lehet ezt most inkább magamnak írtam, megnyugtatás képen... :D


V/
(titán)

Írtam azt is. (DDP/IOSS/KYC Tax-included)
1 - DDP
2 - IOSS
3 - KYC Tax-included
Ez mind különböző módszert jelent.
Olyan nincs hogy nem fizetsz áfát. Vagy a megvételkor vagy utólag a szállítónak. Ha ez nem történik meg az csempészés lenne. Egy dolgot lehet elkerülni a szállítási mód függvényében 150 € alatt, hogy fizetsz vámkezelési díjat vagy nem fizetsz.
Amikor megvetted a Buy Now vagy AliExpress gomb lett választva?

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Így már értem, de a fogalmazás módodból nekem nem derült ki, hogy mire gondolsz. Meg ugye alapból én azt hittem, hogy ezek a felsorolt rövidítések, mind egybe értendők arra szállítási módra, nem pedig, mint "lehetséges" módok. De amúgy ezzel a vásárlók nagy része ugyan így lehet, honnan is tudná alapból, hogy 1. ezek mit is jelentenek pontosan, 2. hogy ezek egymástól eltérő szállítási módot jelentek. Szóval, hogy akkor ez egy "ahogy esik úgy puffan" esete? No ilyenre szerintem meg alapból nem gondolna senki.

(Ok, hogy te már kiokítottad magad alaposan a témában, mert ezzel is foglalkozol, de egy átlag vásárlótól azért nem kellene elvárni az ilyen dolgok ennyire részletes ismeretét. Pláne, ha olyan, mint én, aki ugyan néha rendel az EU-n kívülről is, de CSAK NÉHA. Zárójeles megjegyzés bezárva.)

Amikor megvetted a Buy Now vagy AliExpress gomb lett választva?-> "Buy Now" és utána a "Proceed with PayPal". De már ezt is írtam korábban, hogy nem az Ali-s shop-jukból rendeltem.


LouiS22
(veterán)

Minden másra ott az összefoglaló, amit 10böl 9en NEM olvasnak el posztolás előtt.

üzenetek