Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Az is az, nem csak Express One-al kézbesítik ezeket.Bár esertleg nézd meg a Track order gombra kattintva hogy nem változtatta meg az eladó a szállítási módot.
Az AliExpress Standard Shipping a biztosan EO-s, de annál is előfordult már más szállító.
Most is EU-n belüli számot kaptál, a belga postások esetén mennyiszer fizettél? Ha azoknál nem, akkor ennél sem kell. A szállítási idő változó, 18 naptól 40 napig.


tobias88888
(őstag)

Hát, beletelt egy időbe mire megtaláltam mert most nálam ha az "Order Details"-re nyomok akkor átvált arabra az oldal és persze ők jobbról balra írnak :D

"Tracked as returned/canceled/lost/held at customs" - Itt a teljeset vissza kéne adják. Nem először csinálom, száz felett járok rendeléssel, remélem rendeződik a dolog.

[ Szerkesztve ]


cof
(veterán)

Ma be volt dobva a postaládámba az enyém. Ugyanez az időbélyeg, gondolom akkor együtt adták fel.


V/
(titán)

Igen és a visszakérési összegnél nem teljes pénz van felajánlva?


Pityu99
(tag)

Nem változott, Ali Selection Standard van írva ugyanúgy.

NL posta már régen volt, de volt már, hogy a 400/800-at be kellett csengetni a királyi pénzlopóknak. Belga meg az utolsó két csomagom 2 hónapig jött, remélem ez nem fog.

[ Szerkesztve ]


cof
(veterán)

Az AliExpress Standard Shipping a biztosan EO-s

Inkább csak akkor ha 15-day delivery jelöléses. Szerencsére visszajöttek, biztos észrevettétek. Amúgy lehet NL is ez az AS Standard.

3 for US $5.99 cuccokról meg levették a 15-day delivery opciót, Ali Selection Standard, újra sima postás lett...


cof
(veterán)

Na akkor ezt a Selection Standard-ot is elkerülöm... Eddig ECSC... volt legalább és gyors is viszonylag. NL nekem is régen volt de jó is, mert majdnem 2 hónapig jött.


zoltanz
(nagyúr)
Blog

AliExpress Saver Shipping helyén ez van pontosan: DHL_CZ


cof
(veterán)

Lefogadom nulla értékeléses eladó. :D


V/
(titán)

Értem, de ez nem DHL szám így ötletem sincs hogy hol lehetne követni. Bár esetleg itt írd már be miután Czech Post lett választva az irányítószámodat ad-e fel valamit, mert még holland postásnak is beazonosította a nyomkövető. :F


tobias88888
(őstag)

Nem. Viszont az a text field is bugos, mert az összeget se lehetett változtatni. Annyira bugos az egész oldal, hogy az arab kinézeten már meg se lepődtem. Infót megosztani jöttem csak, nem segítséget várok :D


DrDobos
(őstag)

Nekem Selection Standard EO-val jön most, ezek szerint már hozhatja ezt 'bármi'.


V/
(titán)

Pont az lényeg hogy az összeg ez esetben nem változhat, ott annyinak kell megjelenni amennyit ténylegesen fizettél érte. A fizetési részletezésnél nincs coins vagy olyan kupon ami nem jár vissza?
Köszi hogy erre a tapasztalat megosztásra gondoltál, de valami csak nem jó.
Nekem egyáltalán nem hibás az oldaluk.


V/
(titán)

Néha, de tényleg ritkán mióta ez a mód megjelent, jött holland és belga azonosítóval, de ez mondjuk 25-ből 1 volt és az is 16 napon belül megjött Hollandián keresztül


Pityu99
(tag)

Az a baj, hogy még csak el sem tudtam kerülni. Egyszerűen nem volt más lehetőség megadva, csak ez. [link]

Meglátjuk mit fut, majd beszámolok róla.

[ Szerkesztve ]


RudiLicenc
(aktív tag)

Sziasztok,

Autós fejegységet rendelnék kb. 50-80 ezer Ft értékben (a pontos típus még kérdőjeles). A szállítási módban viszont nem tudok dönteni.

A szállítási idő nem gond, ezzel egyébként sem szokott gondom lenni, sok minden megjön 2-3 hét alatt. Viszont az érték miatt attól félek, hogy lenyúlják a csomagot. Pár ezer forintos rendelésem már belföldön veszett el (50-ből 1x fordult elő), de sajnos buktam a pénzem, az AliExpress szerint csak át kellene vennem a postán, de természetesen ott nincs sehol.
A legolcsóbb szállítási mód az AliExpress Standard Shipping, mely 2.900 Ft-ot kóstál. Utána 13.000 Ft a Cainiao Heavy Parcel Line. Utána pedig 23.000 Ft a UPS Express Saver.

Érdemes bevállalni az olcsó Standard Shippinget? Vagy eszembe se jusson?

(Próbáltam keresni de nem igazán sikerült, összefoglalót is elolvastam, előre is elnézést ha gyakori kérdést hozok fel…)


V/
(titán)

Az AliExpress Standard lenne a megfelelő szállítási mód, de ha 150 € (64000 Ft) érték fölé megy az ára amit megvennél akkor az csak normál vámolással fog megjönni ha EU-n kívüli a beszerzés, itthon kell a szállítónak fizetned az áfát és a vámeljárási díjat.

[ Szerkesztve ]


RudiLicenc
(aktív tag)

Nem hinném, hogy fölé mennék, ha a Standardra megyek.

Olvastam a chargebackről is, így már annyira nem tartok így a lopástól, meg úgy semmitől sem. :)


V/
(titán)

A 80 az a 64 felett van :K
Az általam említett érték 150 € (64K forint) a vámmentességi határ és a termék nettó ára, amikor még az AliExpress szedi be az áfát.
Áfát viszont a termék ár és a szállítási költség összege után állapítják meg.
Az AliExpress aztán miért lopná el a pénzed? Biztosítanak vásárlói védelmet. A pénzt alapból ők kezelik, nem megy azonnal az eladókhoz.

[ Szerkesztve ]


RudiLicenc
(aktív tag)

Igen, tudom, nem biztos hogy 80 eurót költök a sztorira.
Az is megvan, hogy a szállítási díj is belemegy az áfába.

Igen, csak ahogy korábban is írtam, volt, hogy belföldön lopták el a csomagot. Az AliExpress automatikusan azt válaszolta a panaszra, hogy vegyem át a postán. Elmentem a postára, ott nem volt. Megírtam nekik. Erre megírták hogy márpedig ott van, és elvesztettem a disputeot. :D

üzenetek