Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Gézengúz
(addikt)

Lassan 3 éve androidos fejegységet vettem, direkt Lengyelországból EU-n belülről. Minden rendben volt a szállítással és azóta is jól működik.


pibácsi
(senior tag)
Blog

Sajnos sikerűlt egy árút kétszer megrendelni, amiből az egyiket azonnal töröltem, viszont ennek az árát azonnal levonták a kártyámról. A másikat hagytam megrendelve. A törlést elfogadta, vissza is igazolta (Your order 816216837756.... is closed ), de a pénzt még nem adta vissza. Mennyi az az idő, amíg visszautalja? Nem kell valahol még kérni a visszautalást? Így ez az árú most a duplájába kerűlt, sajna elbénáztam.
Mit kell tennem?
Üdv. Pibácsi.


cof
(veterán)

1-5 munkanap és jóváírja a bankod. Nincs további teendő.


pibácsi
(senior tag)
Blog

Köszi a választ, remélem, így lesz.
Pibácsi


V/
(titán)

Ahogy CoF írta, pár napig a bankod csak zárolja a pénzt és majd a kereskedő bankja a sikeres vásárlás után leemelteti. Ha sikertelen lenne mert mondjuk törlöd akkor majd a bankod felszabadítja pénzt.

[ Szerkesztve ]


RudiLicenc
(aktív tag)

Kisebb keresgéléssel találtam EU-n belüli eladót, úgyhogy én is így teszek, köszi. :)


apszi
(őstag)

Sziasztok!
Gyors kérdéssel fordulnék hozzátok, tuti ami tuti.
Refundot indítottam, amire reagált az eladó, hogy nem kapok vissza semmit, de én ezt nem szeretném elfogadni. Ott, ha rányomok a "reject all" opcióra (visszautasítva az eladó megoldási javaslatát), tovabbi 2 opciót kapok (számomra picit becsapósan) :) .

1. Yes, I'm sure
2. No, keep my original proposal

Melyiket válasszam, ha továbbra is szeretném a refundot?
Előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]


SunMount3r
(nagyúr)
Blog

Hello!

Megkaptam (egy fajta) csomag azonosítót, egy ilyen "UG...YP" típusút, meg nyílván azt is, hogy állítólag feladták a csomagot. De ahogy rákerestem itt Topic-ban ez még nem az "igazi" azonosító, hanem azt majd később kapom meg? Minden esetre a csomagkeresőkben rákeresve, azt írják, hogy nincs ilyen csomag a rendszerben. Szóval akkor ez így szokásos dolog és egyelőre várjak?

[ Szerkesztve ]


apszi
(őstag)

Tárgytalan A 2-es számú válasz volt a helyes. :N :R


pibácsi
(senior tag)
Blog

Köszi a választ, megnyugodtam. Várom a visszautalást.
Üdv. Pibácsi


pibácsi
(senior tag)
Blog

Köszi a választ, megnyugodtam, várom az utalást.
Pibácsi


V/
(titán)

A Yanwen keresőjében látod meg legkorábban a tényleges szállítási azonosítót. Ha megkezdik a szállítást.


kippedli
(tag)

Milyen szállítással kérjek egy csomagot ,hogy fixen az express one hozza? Postával ezer problémám van mindig, express one rendben ideér. :R


V/
(titán)

Nincs rá garancia, de AliExpress Standard Shipping. Azért nem garantált mert nem minden termék esetén azzal küldik és az eladó is megváltoztathatja


kippedli
(tag)

Köszi az infót, megírom az eladónak prívátban hátha tudja azzal :R


cof
(veterán)

Ahol látsz 15-day delivery opciót az 99%-ban EO lesz mert másképp nem teljesíthető. Most 11.10$ a minimum rendelési összeg ennél. Így szoktam összelegózni kisebb tételeket és egybecsomagolják. Bár Aliexpress Saver Shipping rendeléseket is csomagolnak össze szorgosan. Ahol ilyen 2-3 hónap szállítási időt írnak az kerülendő, mert tuti valami 3. világbeli postán keresztül jön.


V/
(titán)

Adottak a szállítási opciók általában van csak le kell nyitni a szállítási módokat


cof
(veterán)

Észrevettem ha egy eladótól rendelünk akkor nem számolja fel újra és újra a szállítási díjat. Van ahol csak egyszer és olyan is, hogy egy átlagot számol. Ez üdvözlendő fejlesztés.

szerk.: nem mindegyik eladónál van ilyen még sajnos

[ Szerkesztve ]


Ironizer
(tag)

Elolvastam az összefoglalót, de vmi még mindig nem tiszta számomra:

"Lényeges szempont hogy a Magyar Posta a hozzájuk EU-n kívülről érkező küldemények esetén vámolási tevékenységet végez (adminisztrációs kötelezettsége van) és ezért díjat kér. Itt néha még áfa beszedése is szóba jöhet, bővebben lejjebb a 7. pontban.
Ha a Magyar Posta EU-n belülről kapja meg (EU-s nyomkövetési számmal) akkor persze nincs vámolás téma és díj."

"AliExpress Saver Shipping - Nyomkövetés nem biztosítva, de szokott kapni EU-s postai azonosítót."

Ez azt jelenti, hogy AliExpress Saver Shipping-nél, ha kap EU-s azonosítót, akkor a Magyar Posta nem fog vámolást végezni, tehát el lehet kerülni azt a párszáz ft-os költséget, amit emiatt rádobna?


V/
(titán)

Ez Ha a Magyar Posta EU-n belülről kapja meg (EU-s nyomkövetési számmal) akkor persze nincs vámolás téma és díj."

egyenlő ezzel

AliExpress Saver Shipping-nél, ha kap EU-s azonosítót, akkor a Magyar Posta nem fog vámolást végezni, tehát el lehet kerülni azt a párszáz ft-os költséget, amit emiatt rádobna?

üzenetek