Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Szia!

Nem a legjobb véleményeket olvasni róluk:[link]

[ Szerkesztve ]


pibácsi
(senior tag)
Blog

Kaptam egy vámos befizetést, amit ki is fizettem - 399.-Ft. Viszont a megadott küldeményazonosító számot nem tudom az általam rendelt termékekhez hozzárandelni, így nem tudom beazonosítani mit fogok megkapni, az árából saccolom. Az eredeti track számot nyilván valahol átírják, máskor is volt már ilyen és akkor sem tudtam meg csak akkor,, amikor megkaptam az árút.
Hogyan lehet ezt beazonosítani az eredeti számmal? Próbáltam a track keresőkkel, mert valamelyik a régit is feltünteti, de nem jött össze. Meg kell várnom, amíg Vecsés kiadja és a postás kihozza?

Ü. Pibácsi


V/
(titán)

Magyar Posta viszi és már kijött az NPKK-ból, nem várnak a te fizetésedre. A Yanwen keresője mutatja az eredeti számot. Gondolom látod az utalást rájuk.

[ Szerkesztve ]


veze
(őstag)

jan 30 án nyujtottam be kettős áfa fizetés miatt panaszt az aliexpressen. Amikor végeztem a dokumentumok feltöltésével stb és elküldtem, nem kaptam semmi visszaigazolást ( emailben , vagy a kérdéses tételnél) arról hogy benyujtottam ilyet. Kellett volna, küldenek ilyenkor valamit?
Másrészt eltelt 10 nap és azóta sem kaptam sem áfa visszautalást, sem olyat hogy elutasították stb.
Mi szokott ilyenkor lenni az ügymenet ?
Elvileg minden szükséges dokumentumot feltöltöttem, ahogyan az az összefoglalóban is le van irva


V/
(titán)

Bankszámládon bejövő pénz? Írtam hogy van visszajelzés 48 órán belül, ha semmit nem kaptál, nincs spamben a e-mail és pénz sem lekönyvelve töltsd fel újból.
De ez nem panasz, mert azt a Postának írnád hogy miért kértek áfát az IOSS vásárlásra

[ Szerkesztve ]


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Nekem a Kínai Ali-s rendelésem így néz ki:
Ahogy számoltam, jóval olcsóbban kijövök így, mint sima Ali-s rendelésnél jöttem volna.
/és még több mindent is rendeltem!/
NEM reklámnak szántam! :R


cof
(veterán)

Ha vannak itt is Saver Shipping szállítási módok kis kacatokra akkor jó lehet, különben nem éri meg ha mindent CN postával küldenek mert az fizetős 400/800 Ft plusz posta sarc.


Komi28
(senior tag)

Köszönöm :)


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Itt csak a szállítás 130 USD (3.5kg) és erre jön még a (termék ára+száll.i díj) VÁM kezelési díj + ÁFA :K

[ Szerkesztve ]


veze
(őstag)

spam-ben nincs , pénz elkönyvelve nincs ( egyébként forintban küldik vissza, vagy az eredeti pénznemben, amivel fizettem az aliexpressen ( az én esetemben ez US $)
Rosszul fogalmaztam csak, de amúgy értem én is hogy ez nem panasz abban az értelemben hogy az ali hibázott...de akkor benyujtom ujra..


MaxxDamage
(félisten)
Blog

Kértem a csomagról feladás előtti képet és meg is kaptam :)

[ Szerkesztve ]


pibácsi
(senior tag)
Blog

Köszi a válaszodat, hasznos lesz. Persze a magyar posta hozza, eddig is így volt, de nem tudtam meg az eredeti számot. Most megnéztem az oldalon, amit adtál, viszont ebben az esetben itt azt írja, hogy nem tudja megadni, mert a feladó nem adott meg adatot. Hát így megálltam, várom a "zsákbamacskát". Az ár alapján nagyjából beazonosítottam.
Köszi a tanácsot, a jövőben biztos hasznát tudom venni.
Ü. Pibácsi


petymeg
(addikt)

Sziasztok!

Rendeltem egy cuccot az aliról, 158 euro volt, a számla szerint 27% áfát tartalmaz. Most küldött a fedex egy emailt, benne egy másik számlával valami 35 euros értékben, ami totál másról szól plusz még két nyomtatványt a vámkezeléshez. A kérdésem a valós számláróla nettó árat írjam be vagy a bruttót, amit így vám is terhel plusz az áfa?


V/
(titán)

A nettó ár a termék ára, annyi a gond hogy a szállítólevél nem tartalmazza azt hogy IOSS vásárlás volt és ezért lesz áfáztatva, ha nem késleltve számlázzák akkor az AliExpress-en fizetett áfát vissza tudod kérni az Összefoglalóban leírva.


petymeg
(addikt)

Köszi.
Elsőre magas ez nekem, mint ökörnek a tangó...
Kifizettem a kínainak az ÁFÁ-t, de az nem utalja tovább a NAV-nak? Meg minek küldött egy tök fake számlát a FedEx-nek, ráadásul totál más az eladó rajta?


Voice24
(őstag)

Erre esetleg egy tipp? Az üzenet íráson kívül mit tudok még tenni? Még ma sem válaszoltak, és a csomag státusza sem változott azóta, hogy visszaérkezett a feladóhoz. [kép]


_csocso_
(senior tag)
Blog

Sziasztok! Rendeltem pár olcsó cuccot Aliról, Aliexpress Saver Shipping-gel. Igaz azt írják, hogy nincs nyomkövetés, ha jól értelmezem, vagy ez csak a célországban nincs? ( Mivel mindegyiknél követhető. ) Egyik már elvileg a magyarországi kiszállítópartnernél van ( Express One?, eddig ők hozták, de nem vagyok rutinos benne), náluk ha beírom a tracking number-t valóban nincs semmi infó róla ( ez lehetséges? ). Kb. mennyi idő alatt szokták kihozni? Mivel pár napja elvileg náluk ( vagy a kiszállítónál ) van. Korábban, ha hozzájuk került másnap már kerestek (Bp ). Vagy nem ez a jellemző?


luck66
(tag)

Szia,tudom követni.,csak kíváncsi voltam,hogy valaki találkozott-e már velük? Sajnos nem volt más választás,csak Seller´s Shipping Method . Gondolom akkor itthon postás lesz 399ft-ért (jó esetben)


lacoka55
(aktív tag)

Saver Shipping csak addig követhető amíg átadják a postának
Express One az végig követhető indulás napján reggel küldenek emailt benne a futár telefonszámával
ha az Express One követési oldalán azt látod hogy Központi raktárba érkezett akkor valószínű hogy a következő nap kiviszik


_csocso_
(senior tag)
Blog

Akkor ez a postánál lehet kiszállítás alatt?

üzenetek