Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


phrenetiX
(tag)

Nekem is ez a tapasztalatom. Viszont, egy dolog még mindig érdekes. Alsónémedit a GLS saját csomagkövetője nem mutatja, abban csak ennyi látszik: kép

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ugyanazon időpontra van két bejegyzés és Alsónémediben van központ és ehhez a körzethez tartozó depó is, nem akarnak duplázni, de az egyik bejegyzés GLS, a másik meg GLS Hungary, de nincs különösebb jelentősége, már jó helyen van a kézbesítéshez.

[ Szerkesztve ]


kpityu2
(őstag)

Nekem megfelelt a villanykapcsoló szereléshez, nem éreztem gyengének. És a spotfény is elég erős. Kartávolságon belül teljesen jó.

[ Szerkesztve ]


luck66
(tag)

Megjött ma a csomag ,bár elég érdekes úton! Hollandiában vámkezelték és az Expressone hozta,de egy Nagytarcsa-i Pactic cég a feladó.


LouiS22
(veterán)

A legutóbbi EO-s (pontosabban ViddL lett a last mile) nekem is Pactic "feladós" volt.


V/
(titán)

Hivatalosan ha 150 € alatti akkor csak egy egyszerű elektronikus vámkezelés kell az EU-ba beléptetésnél azt általában a szállító logisztika ingyen megoldja, csak a postai üldeméyneknél amit direkt EU-n kivűlről kap a Magyar Posta kérnek ők pénzt.
Aztán EU-n belül meg valahogy szállítják a belépési pont után, ezek szerint a HuaHan Logistics magyar partnere a Pactic cég.


Sliderxy
(senior tag)

A két február 4.-én rendelt csomag közül az jött meg előbb, február 16.-án, amelyiknek a várható szállítási időpontja március 6.-ra volt jelezve. Ezt a csomagot Aliexpress Standard Shipping-el jött. A kezdetektől nyomon követhető volt, hogy merre jár. Az országba érve az Express One hozta házhoz.
A másik csomagot, ami fontosabb lett volna, minimális felárral DHL-el kértem, ennek a kiszállítását legkésőbb február 26.-ára jelezte a rendszer. Most úgy látom hiba volt ezt választani, semmi jele a csomagnak, csak a korábban megadott infó, hogy a csomag az elküldésre vár. A DHL rendszerében csak annyit látni, hogy február 6.-án a csomagadatok bekerültek a rendszerbe. Jeleztem az eladónak, állítása szerint a csomag elhagyta Kínát és Németországba tart. Ha ez így van akkor tényleg hiba a gyorsaság reményében némi plusz költségért a DHL-t választani, mert egyrészt rohadtul nem jön meg előbb a csomag, másrészt nem látható, hogy merre jár, amíg be nem érkezik a DHL Német központjába.


V/
(titán)

Némi légi dolgozók sztrájk van a németeknél, ez is befolyásolhatja a szállítást, de míg a az AliExpress Standard küldeményeket közvetlenül a Cainiao Budapesti régió központba hozzák, addig a DHL Németországba érkezteti a csomagjait és onnan hozzák ide, így valóban nem érdemes velük hozatni és még vámolási, áfáztatási gondod is lehet velük.
Többen írtuk, hogy egy dolog hogy hosszú idő van előrejelezve, de a Cainiao-s Ali standard küldemények 15 napon belül kézhez kaphatóak.

[ Szerkesztve ]


Sliderxy
(senior tag)

Első rendelésem volt, nem vagyok tapasztalt ebben. Az összefoglalót olvasgattam de abban aztán van minden. Ember legyen a talpán aki kezdőként azt megérti elsőre, pláne az összefüggéseket.
Az értéke amúgy nem nagy, nincs 20 euró sem és VAT-ot megfizettem vele.


aldebaran
(őstag)
Blog

Nekem az Alin a tracking számom csupa szám, egy darab betű sincs benne. A tracking infó nem mutat semmit, elvileg elküldték. Akkor majd egyszer észreveszem, hogy itt a csomagom? Vagy küldenek valami emailt?


cof
(veterán)

Ha az utolsó 4 szám az irányítószámod, akkor majd az Express One kézbesíti. Majd lesz bejegyzés idővel.


atos30
(aktív tag)
Blog

Ma átvettem a postán 2 csomagomat (nem fér be a levelesbe), ami "Cainiao Super Economy for Special Goods" rendelésű volt. Időközben valahol kapott mindkét csomag ECSCCA-t, így megúsztam a postai fizetést.
Viszont hála a postabezárásoknak, kiderült, hogy a 200 méterre lévő posta bezárt végleg és ezentúl mindenért lehet befáradni a 4 km-re lévő központi postába. :O


aldebaran
(őstag)
Blog

Igen, azaz irányítószámom.
Köszi szépen! :R


lenovomen
(aktív tag)

AliExpress ExpressOne-os csomagot lehet átvételi pontra kérni? Vagy csak szerződött partnerek kérhetnek ilyet?


ACE-
(addikt)

Nekem szokott jönni egy értesítő, és ott van egy gomb hogy "módosítás" és ott ki tudsz választani Alzabox-ot, vagy asszem még Packeta csomagpontot, és akkor oda viszik.


V/
(titán)

Ha megkapod az értesítőt az Express One-tól a kézbesítésről akkor van lehetőséged kézbesítési helyet választani, az opciókat adja az értesítő e-mail, előzetesen az AloiExpress megrendeléskor nem lehetséges.

[ Szerkesztve ]


stomi61
(tag)

Sziasztok!
Mi a túró van ezekkel?
Nem szokott ilyen "sokáig" Kínában rohadni.
Ráadásul 3 is van, de nem csomagolták össze őket.
Mindháromnak EO száma van.
A másik kettőnek is ez a státusza. [link]

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

De szokott ennyit várakozni, eddig szerencséd volt ha nem kellett 7-8 napot várni


Schimi070
(tag)

A SunYou tracking kapott egy Foxpost követést, futárra nem kell várni, remélhetőleg helyi automatába kerül.


Gabesz87
(veterán)
Blog

Múltkori refund-omra most vettem csak észre, hogy küldött ajánlatot az eladó (nem tudom, ezt az app miért nem jelezte a telón, még jó hogy most megnéztem). SZóval kb 31USD volt a DVB-C USB vevő, ami tracking szerint kézbesítve lett, de mint kiderült, rossz a Tracking number, az nem az enyém volt. Eladó nem tudom miért nem képes utánanézni és jó tracking numbert adni (vagy ez utólag már esélytelen?), mindnestre 25USD-t akar visszaadni, mondván "Hello, the order has been sent, if you need a refund, please pay the shipping fee."
Szerintetek elfogadjam, és van esély rá, hogy majd talán ideér még a csomagom, vagy reject-eljem?

üzenetek