Aliexpress tapasztalatok - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


V/
(titán)

Tényleg nem érhető hogy az vásárol akinek a nevén van az AliExpress fiók és az címére küldve érkezik a Magyar Postához akkor neki kell a vámolást rendezni, akkor is ha a szomszéd bankkártyjával lett fizetve


pingwin92
(aktív tag)

Ha jól tudom, az adott promóció időtartama alatt lehet felhasználni.
Bár a múlt hónapban az előző promóciónál, ami márc. x.-e reggel 9-ig tartott, én is vettem valamit az utolsó percekben a játékban megszerzett kuponnal, de 9 óra után lejjebb ment a cucc ára egy picivel, így lemondtam, és visszakaptam a kupont, így mikor 15 perccel az előző után újra leadtam a rendelést, akkor rárakta a kupont automatikusan. Hogy miért, azt nem tudom. Aztán lehet, hogy én néztem be valami határidőt. Meg nehéz is lekövetni az időeltolódás miatt, mert nem mindent az itteni idő szerint ír.

Bár, most mintha változtattak volna valamit:
Eddig mindig elvesztek a fel nem használt kreditek, és az új promóciónál lehetett elölről kezdeni a gyűjtögetést; de abban a promócióban, ami pár napja zárult le, nem váltottam be kuponra az összegyűlt kreditjeimet, és most még ott maradt. Úgy néz ki, nem veszett el, csak azt írja, 11 nap múlva – amikor indul az újabb promóció, – lehet beváltani.

Szóval nem t'om... Röviden. :D


csubuka
(addikt)

Jó olvasni ezt, hogy a Cainiao Super Economy Global-nál még nem reménytelen a helyzet akkor ilyen 1 hónappal a "Arrived at local delivery center" után sem.

Én sjanos az 1 hónapot lépem át lassan az Arrived at local delivery center-után. Alin pedig toltam a refund request-et csak elutasították. Elég alja ez a formája a szállításnak még ingyen sem jó...


yogibear
(addikt)

Elég alja ez a formája a szállításnak még ingyen sem jó...
Ne tessék sóher lenni. :P ;)
Tavaly egy olyan vásárlásom volt ahol nem volt choice, csak cainiaosok, inkább fizettem vmi 300 ficcs pluszt nyomkövetős szállításért, ide is ért 1 hónapon belül a postánkra...


csubuka
(addikt)

Jogos, tanultam a sztoriból. Szerintem simán lehet, hogy sosem érkezik meg. És így a dispute sem megy, mert az ali szerint még úton van, hiába már meg kellett volna érkezzen. A hivatalos végső dátum (rendelés +2 hónap) után vagyunk simán, 15 napon belül kellett indítanom a dispute-ot, hogy ne késsem le, így viszont sikertelen lett :D SImán megér pár százast valóban egy jobb rendelés...

[ Szerkesztve ]


werszomjas
(őstag)

Túl vagyok már a szállítási időn.
Akkor marad a cset :R


yogibear
(addikt)

A hivatalos végső dátum (rendelés +2 hónap) után vagyunk simán

Az nem feltétlen egyenlő a szállítási védelmi határidővel... ami 90 nap is lehet... nézz utána, lehet ezért nem tudsz még dispute-ot indítani...
Összefoglaló: kulcsszó a kereséshez "szállítási védelmi idő "...


csubuka
(addikt)

Köszönöm a választ!

Megnézem! :R


Jar
(tag)

Kübli kritikán aluli, késleltetve adja át az EO - nak a küldeményeket. Így lesz a just in time - ból egy teljes hét. A logisztika paródiája.


V/
(titán)

Átalakítottam egy kicsit az Összefoglalót, lett ez az új pontja:
3. Ha valaki ECSCCA0001......... kezdetű küldemény azonosítót kap és gondja van a kézbesítési idővel


Alpachino
(veterán)

PNLUC206950080016900000000 Ezzel a csomaggal vajon mi lehet ? 04. 29. 08.38 óra helyi kézbesítő központba. Meg sem mozdul. A Magyar Posta ilyen lassú lett ? Ilyen még nem fordult elő, bár kétségtelen, hogy a EO gyorsabb volt mindig.


stomi61
(tag)

Még nem kapta meg a Posta, de igen, ilyen lassú lett, sőt...
[link]


Alpachino
(veterán)

De itt nem ugyan ez szerepel :


vlevi
(nagyúr)

Szokott olyan lenni, hogy 1-1 csomag sokat áll egy helyen, múltkor nekem is volt ilyen.
Nem tudom, beesett az asztal alá, és csak nagytakarításkor találta meg a takarítónő???
Nekem volt nemrég ilyen. Mindenütt állt több napot.
15-én elküldték, 26-ra írja, hogy kifelé elvámolták, 2-án lidult el, 13-án érkezett be a vámra, 14-én Magyarországon volt, és csak 19-én kapta meg a helyi kiszállításra az ExpressOne (mert ők hozták).

Több, mint egy hónap, pedig van, hogy 7-8 nap alatt ideér valami.
Ezt 15 napos szállítással írták, ápr.11-n rendeltem, 19-én a kezemben volt. Pedig mindkét csomag kínából jött, nem EU raktár.


stomi61
(tag)

Ne keress logikát a magyar őskövületben! Jópárszor volt már, hogy délelőtt hozta az MPL és délután volt a bejegyzés: "A küldemény a futárnál van"


V/
(titán)

Ha az MPL-hez kerül értesítenek, addig annál a logisztikai cégnél van, aki a vámolás után megkapta és majd megrendeli az MPL-től a szállítást.
Az MPL felé jelezték A csomagot a feladó előre jelezte, miután átadták nekünk, elkezdjük feldolgozni.
De ahogy olvasod csak akkor tudnak vele valamit csinálni az MPL-nél ha át is adják nekik, nem az MPL megy érte. Ha átadták akkor mivel ez 1 napos garanciás, ezért a követő munkanapon kézbesítik is. Egyértelműen ki lehet következtetni hogy mi van vele.

[ Szerkesztve ]


V/
(titán)

Ez nincs az MPL-nél, az amit írssz azokra igaz ami már náluk van bár a hét elején normális volt az időrendjük.


Alpachino
(veterán)

Értem, de a parcelsapp nem ezt írta, gondoltam a nyomkövetése kissé lemaradt, amire nem egyszer volt már erre példa...sőt az Ali nyomkövetésében is az szerepel, hogy helyi szállítócéghez érkezett


V/
(titán)

Az AliExpress nyomkövetése a 13:42 az még nem az MPL.

Parcelsapp

MPL


Alpachino
(veterán)

Értem...akkor még ez lutri, hogy mikor kerül fizikálisan az MPL-hez ?

üzenetek