általános iskolai rendszergazda - Állásbörze fórum

üzenetek

hozzászólások


akaido
(addikt)
Blog

Akkor folytatom. :)
Most voltam májusban 61. Végzettségemre nézve számítástechnika tanár volnék amit 37 évesen végeztem az ELTE-n. (Van egy tesis tanítói is).
Autodidaktaként Enterprise, C +4 gépekkel kezdtem még a 90-es évek elejé. Első PC-nek minősülő gépem egy 286-os 4 MB EDO RAM-os csodabogár volt, amin 1997-ben kezdtem a Fősulit.
Azóta az első végzés utáni évemben kapcsiból ki kellett építeni egy komplett géptermet, ami a fali UTP vezetékezéstől kezdve a gépek teljes összeszereléséből és Windows 2000-zel történő telepítését is jelentette. Itt foglalkoznom kellett Win2K szerverrel, komplett Leonardo program laborral is.
Gödöllőn folytattam 2004-től -ma is itt vagyok- ahol is egy olyan feladat fogadott, hogy a terem közepén lévő hatalmas kupac alkatrész, táp, gépház, vezetékhalomból két hét alatt építsek működő géptermet. Sikerült végszóra, floppyról klónoztuk a win95-öket egyik HDD-ről a másikra. Aztán a pályázatokkal jöttek a projektorok, újabb és újabb, újabb hálózatkiépítések -amelykeből mindig kihagytak- így az iskola hálózata toldozott foldozottá vált.
Volt aztán itt Novell szerver, szinte egy hónap alatt tönkrement, Saját Linux szerver, vezetői döntésre szűnt meg, most meg egy Synology kis NAS-unk van csak.
E tanév elején "besokalltam", hogy állandóan elszáll a KIFÜ net, és a belső háló is akadozik, és egy villanyszerelő karbantartóval ketten nekiugrottunk és amennyire lehetett észszerűsítettünk, halott kábeleket szüntettünk meg, újradugóztunk, kábelcsa_tornáztunk(és mi is tornáztunk eleget főleg létrán). Elég jól sikerált egész az őszi szünetig, amikor is tegnap visszaérkezve nem volt internet. A központi router PPP LED-je nem világított, ami sok-sok tapasztalatából azt jelenti, hogy nem jön a VodaConnectBoxból az éter. Fel kellett hívni az ügyfélszolit, mert abszolút nem működött, így onnan "hurkoltatták" a hálózatot, majd egy másik (Ge9) portra kellett csatizni a ConnectBoxból az UTP-t. Na azóta kétszer konfigoltam újra a belső hálót, mert lassú minden, a vezetékes és a Wifi háló is, és nem tudom mi a gond, pláne annak tekintetében, hogy van egy központi INEO printer aminek mennie kell az irodából, (plusz page control program), amit folyamatosan láttatni kell kifelé.
Be kellene konfigolni egy Huawei szünetmentes tápot a központi rack szekrényhez, de egyszerűen a manualt nincs időm, erőm elolvasni napközben, így egyenlőre csak van és és működik, de nem véd semmit, tiszta pazarlás sajnos.
Ezen kívül foglalkoznom kell az összes géptermi géppel ez most már két terem összesen 45 Win10-es, és néhány Win 8-as gépét jelenti. Aztán van itt 24 laptop amit 2022 januárjában kaptunk, folymatosan frissíteni kell(ene) őket, mert majd azokon is megy a kompetencia mérés. Van aztán 30 Lenovo tablet, amit a skacok folyamatosan elállítanak, így volt, hogy napokig szívtam a gyári állapot visszaállításával, mert van gugli fiók, amit a három gombos factory reset után nem ismer fel a tablet. Mindenféle tutorial trükk videó alapján lehetett csak működőképessé tenni.
Aztán itt van 55 kolléga akiknek a mindennapi infó nyűge is a nyakamban van.
Ezen kívül két épülete van a sulinak! ami újabb frontot nyit számomra, ott szerencsére azért kevesebb a gond, biztosabb a hálózat a Wifi központi(cég) kiépítése óta. Azonban a Digitális kultúra mint új tantárgy alsóban is megkövetelte egy másik épültbeli mini gépterem létét, ahová régebbi cégek által alapítványnak felajánlott EliteBookok vannak.
Mindezért a futkározásért havi 45 ezret kapok, mivel KRÉTA rendszeradmin nem lehetek, hiszen főállásként Digitális kultúrát tanítok, tesit a hetedikes osztályomban, négy úszás osztályom van, osztályfőnök vagyok, szóval a terheltségem maxon van. Most épp a bal térdem mondta be az unalmast(6 térdműtétem volt), és térdrögzítővel járok be dolgozni, de valszeg kénytelen leszek elmenni orvoshoz, mert nem javul, csak dagad.
Na egyenlőre ennyi, és most iszok egy Heinekent. :)

[ Szerkesztve ]

üzenetek