AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


arn
(félisten)

Az opl implementaciok is ahany annyi fele… a korabeli jatekok fm zenei jobbak az agyonszurozott sbpro2 vagy az elso generacios sb16 kimeneten, mint a kesobbi, akar masodik generacios sb16 kartyakon (itt a creative licenszelt chipje van, nem a yamahae - de nem ezen mulik a hangja). Sokan epp a kesoi fm hangot talaljak idegesitonek, mikozben, amikor ez megjelent es ahogy a korabeli hangkartyakon megszolalt, sokkal elvezhetobb hang volt az. Az mar csak a kegyelemdofes volt, hogy a yamahat is lecsereltek vmi borzaszto hangu potlekra (cqm es tsi).

Ez az egesz nekem olyan, mintha vki azert epitene jobb rendszert, hogy jobban hallja a korabeli jatekok/demok korabol eredo hibait, kozben a korabeli hardverek a korabeli megszolalasukkal epp hogy elfedik azt, lekerekitve a hangot. Egy ronda no is lehet tavolrol es homalyos szemuveggel szep, es egy eles szemuveggel nem biztos hogy jobban fog tetszeni az eredmeny.

Vagy a masik pelda a 320x200as felbontas a korabeli shadow mask crtken, es a kesobbi (akar csak trinitron) kijelzokon. Engem ez az egesz mai technikai szintre vetitett minoseghajhaszas nem visz kozelebb a retroelmenyhez. En probalok ehhez a legkozelebb maradni, max ha nincs mar mas lehetoseg, marad a gumino. Hangilag szerencsere ezzel a legkevesbe sincs gond, az analog kimeneteket meg lehet kozvetlenul hasznalni, mindenfele hatuluto nelkul, a kepi resze mar problemasabb.

[ Szerkesztve ]

üzenetek