AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning - Processzorok, tuning fórum

üzenetek

hozzászólások


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Napi gépemről sztem a GTX770- ből hallok ilyet. USB- re nem zavar rá, külső hkártya+fülesből nem jön. Nem zavar, csak ha csend van, akkor hallani.


Pista0001
(addikt)

Maguk a ledek, gondolom. :)


arn
(félisten)

Elsosorban a magas frissites miatt az elektronika, amennyire en tudom. Rengeteg adatot jelent ez, ha belegondolsz, foleg az ilyen 4k, 200-300hz.


frescho
(addikt)
Blog

Az eredeti Adlib karakterisztikája brutálisan limitált volt, de kellett, hogy ne legyen karcos a hangja. Az Amigánál meg külön gondoltak arra, hogy legyen filter. Persze ezt is van aki kiiktatja. Mindenki úgy használja, ahogy neki kellemes, de így már nem eredeti a cucc.

A kijelzőkkel nekem az a bajom, hogy lassan elhullanak. Mondjuk nem vagyok CRT mániás, elvagyok a plazmával is, de idővel az is be fog krepálni és maradnak az LCD-k. A1200-ben pl. van korabeli scan doublerem, de amikor csa WB-ben karistolok mindig azt nézem, hogy régen sose volt ilyen képe a gépnek. A2000-hez gondolkoztam már egy RGBtoHDMI-n, de még nem szántam rá magam, hogy kigyúrjam a gépet.

FoxiestFox: Rokonság alapján nagyon csak a felső réteg engedhette meg, mert egy jól kereső németországi mérnök is "csak" DX4-re váltott, pedig már volt Pentium a piacon. Én meg lepattanóból rámentem a régi 5V-os 486-ot fogadó 386-os alaplapra, de ezt már sokszor leírtam.

Többször leírtam, hogy értem, hogy miért vesz valaki hasonló és használja egészséggel. De ezek már nem eredeti cuccok. Ahogy én is használok SD kártya adaptereket, ROM bankokat, modern loadereket a 8 bitesekhez, mert sokat könnyítenek az életemen. Sőt saját továbbfejlesztést is csináltam HT-hoz floppy emulálásra. De tudom, hogy nem korhű cuccok.

nakos1212: Nem vagy te paranoiás? Én leírtam 5x, hogy használd egészséggel, csak ne mondd rá, hogy eredeti. Ami a legjobban zavar az ahogy személyeskedsz és mások tudását megkérdőjelezed.

[ Szerkesztve ]


arn
(félisten)

a modern scalerekkel az is "gond" hogy gyk a filterekkel kitalaljak a pixelt pontosan, foleg alacsonyabb felbontasnal. igy eleg szurrealis kepe van a nem tul jo kimenetu vasaknak. ahogy no a felbontas ugy a crt emulaciok egyre pontosabbak. osscn sem volt rossz, de az ossc pron tenyleg szep munkat vegez, ha kicsit tavolabb ul tole az ember, nagyon hozza azt a jelleget. persze a crt sose volt ilyen fenyeros meg szines, mint az oled.

ha nem folyamatosan hasznalja az ember, azert a crt is ellesz meg jo ideig. az asztalomon ugyan nincs hely de a pincebe letettem parat, es meg veszek is majd, ha latok vmi szepet.


#94257664
(senior tag)
Blog

"Nem vagy te paranoiás? Én leírtam 5x, hogy használd egészséggel, csak ne mondd rá, hogy eredeti. Ami a legjobban zavar az ahogy személyeskedsz és mások tudását megkérdőjelezed." -
hol latsz te tolem olyan szemelyeskedest itt amit en elolegeztem meg?
Merthogy konkretan ebben a hsz-edben van.
Soha nem mondtam ra hogy eredeti, de autentikus abban az ertelemben hogy GUS chip van rajta es hozza a GUS elmenyt, csusztatsz.
Tovabba fontos kulonbseg hogy nehany apassziv alkatreszen kivul az egesz kartya hibatlanul osszerakhato lett volna a sajat koraban, sot volt id nagyon hasonlo - GUS Extreme, igyhat nincs koze jellegben egy SD adspterhez, usb-s flashcarthoz vagy scalerhez
Nem kerdojeleztem meg masok tudasat, pont ellenkezoleg - azt gondoltam hogy a masik fel tud kulturaltan es jo technikai alapon ervelni, ami mindig elmaradt es klasszikus ervelesi hibak tomkeleget olvastam, egy ido utan meg tokfejezos netto hisztit, illetve a "tapasztalatra hivatkozva en vagyok a netto autoritas a temaban, te pedig egy kispocs vagy, hiaba ordas baromsagot beszelek" stilusu dumat.
Minden egyes vitapontodnal kiragadtal valami nem relevansat/ertelmetlent, gondolva a GUS jel/zaj aranyatol a CD Audio temaig ahol a CD Audios cikk olyan reszet szedted szet szandekosan, aminek koze nincs a temahoz, hovatovabb a fatpingvin altal belinkelt cikk megmutatta hogy a CD Audional sokkal betomoritettebb dolgokat se igazan hall meg az ember, de te anekdotikusan es szinte total elmeleti alapon levo gorbek alapjan megmondtad hogy na marpedig igazad van. Nem a tudasodat kerdojelezem meg, csak meg mindig nem latok objektiv es megdonthetetken bizonyitekot az allitasaid mellett, annak ellenere hogy ugy adod oket elo.

[ Szerkesztve ]


frescho
(addikt)
Blog

hol latsz te tolem olyan szemelyeskedest itt amit en elolegeztem meg?
Merthogy konkretan ebben a hsz-edben van.

Akkor pontosan mond már meg, hogy mi a szélyeskedés a kérdésemben. Nem hisztizni akarok dogmatikus retrósként, de szeretném tudni azt is, hogy mi az ami már szerinted nem babazsúr.

hozza a GUS elmenyt
Amit nem vitattam, hogy sok embernek tökéletesen jó. De maga a kártya nem autentikus, hanem egy GUS/SB öszvér. Legalább egy protót mutass ami létezett a 90-es években ezekkel a paraméterekkel. Ugyanúgy egy modern utángyártás, mint egy mai ROM cart amit össze lehetett volna rakni a 80-as évekbne, mégsem létezett.

GUS jel/zaj, átviteli görbe, fázis menet (szutyok szűrés és annak hibái) mind hozzá tartozik a GUS-hoz. Ezek az objektív, mérhető részek. Az objektív része, hogy egy gyenge BT fülesen hallottam, tegnap kipróbáltam ahogy leírtam.

A CD audiós cikkben több olyan hiba van ami miatt nem tartom hitelesnek. Pont arról nem beszél részletesen, hogy az eredeti 16 bit/44.1kHz mennyi utómunkával lesz jó és hogy az eredeti technikai megvalósítás milyen sebekből vérzett. Ez az utómunka amit az optikai kimenetre kötött DAC-od fog tenni és változtatja meg a hangot. Persze az érveimet lehet marginalizálhatod szépen sorjában, de akkor ez nem vita, hanem kinyilatkoztatás.

A tömörített hangos cikket nem én hoztam be, de pont jól mutatja, hogy a sávszélek vágására érzékeny volt az emberek nagy része.

[ Szerkesztve ]


Pikari
(addikt)

Én úgy látom, hogy az emberek különféle okok miatt retróznak, más dolgok motiválják őket.

Tipikusan a következők szoktak lenni:

1. Futtatni szeretné a régi játékokat, szoftvereket. Nem érdekli a gép, vagy hogy mennyire korhű, egyszerűen használni akarja az adott játékot/szoftvert. Nem érdekli, hogy valamit emulál, vagy hogy mi mennyire kínai, aftermarket, out of era, stb a gépben.

2. Nosztalgia, megkísérli rekreálni például a gyerekkorát, az akkori érzéseit. Ezért bizonyos hardverekhez és szoftverekhez ragaszkodik.

3. Megpróbálja rekreálni a felhasználói élményt a tökéletesen autentikus hardver és szoftver összeválogatásával.

4. Egyszerűen csak meg akarja tapasztalni az adott korszak hardvereit, hogy aztán betegye őket a fiókba.

5. Munka miatt kell neki, pl valami dosos autodiagnosztikai programot futtat, ami p2től felfele már nem megy.

6. Csak a közösség miatt retrózik, merő szórakozásból (bár más kérdés, hogy ezt a hobbit mennyire lehet egyáltalán komolyan venni).

7. Mi lett volna, ha? Ritka hardvereket gyűjt rég eltűnt gyártóktól, tuningolgatja őket, táblázatokat készít...

Illetve ezeknek a tetszőleges kombinációi. Azonban az egyik emeber motivációja a másik ember motivációjával nem fog megegyezni, ezért nem is fognak egyetérteni. És szerintem ez a ti vitátok forrása is.


jokeph
(nagyúr)

:K
Aktuálisan nálam: 1-2-3-4-7. :))


balintka
(addikt)

Nálam 1-4 az okok. :C


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Jó összefoglaló, akár mindenki jelezheti hogy az adott projektje, melyik kategóriába sorolandó.


DarthSun
(nagyúr)
Blog

Abból sokat lehet tanulni, de lehetne olyan kegyes az MS, hogy a DOS6.22/7.1/Win98 forrását is nyílttá teszi.

üzenetek