AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Tyrel
(őstag)

Nekem a Chill minden játékban jól működik amikhez egyébként jár Chill kapcsoló. Úgy emlékszem az utóbbi időben amikkel játszottam, egyedül Life is Strange 2-nek nem volt Chill kapcsolója, de nem tudom mi az oka. Talán DX11 alatti API-t használ még, vagy fogalmam sincs. Abu biztos tudja...

Erre a Boost-ra én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen játékok alatt lehet majd bekapcsolni... de szerintem nem csak az APU-sokat célozza (ha egyáltalán működni fog APU-kon) hanem a 4K vagy még nagyobb felbontású megjelenítővel játszani óhajtókat is. Feltéve hogy nem olyan lesz mint a DLSS, hogy magának a játéknak kell támogatnia, mert ha igen akkor (AMD marketing erejét figyelembe véve) nagyjából semmi sem fogja támogatni.

#44644
Szerintem elég sokan várják ettől a drivertől az Integer Scaling és Variable Rate Shading támogatást, azok pl. nem csak tech-buziknak szólnának... Most már egy héten belül csak kiderül... :U

#44642
Maga a Radeon Software GUI szerintem sokkal jobb mint az nVidia megoldása (mondom ezt úgy hogy pár hete még 1070Ti-m volt), már design és funkcionalitás szempontjából, meg gyorsabb is (pl. nVidiás cumó némelyik kapcsoló átbillentése után egész sokat tudott gondolkodni). Ja meg persze nem kell külön az Experience meg nem kell regisztrálgatni meg ilyen marhaságokat, csak ott van egyben az egész és megy, ill. vannak olyan funkciói amik a nVidia Control Panelnek és az Experience-nek együttesen sem voltak, és még külön kellett használnom mellette egy nVidia Inspector nevű cuccot is.
Radeon Software-vel nincs ilyen gond, egymagában megold nekem mindent amire szükségem van.

Egy baj van valóban a GUI-jával, az a menürendszer struktúrája. Ha nem is épp logikátlan, de nem felhasználóbarát, bizonyos funkciókat elég sok lépésen keresztül érsz csak el, és bizonyos kapcsolók (pl. RIS) is rossz helyen vannak. Nem mintha az nV Control Panel olyan áttekinthető és logikus lenne, de az hogy a zöldeknek sz*r nyilván nem mentség rá hogy akkor a pirosaké is sz*r lehet.

[ Szerkesztve ]

üzenetek