AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


b.
(félisten)
Blog

de nem értem mit vártál? hogy 130 dollár lesz vagy mit? lehet én vagyok nagystílű,de olyan mindegy ez a pár ezres még ebben a kategóriában is. 5500 Xt most jelent meg, nemsokára beáll az ára 5 -6 ezer forint lesz köztük( 1650S vs 5500XT) gyártótól függően.( ilyen fogyasztással még a legolcsóbbat is simán be merném vállalni mindkettőből) Aki radeont akar venni akkor megveheti aki meg Nv-t az is megteheti nagyjából azonos kategóriában azonos árral.

helyedben már rég elengedtem volna ezt a dolgot. Látod a teljesítményüket látod az árukat aztán vedd amelyik gyártó szimpatikusabb neked, mert szerintem az ár és a teljesítmény nem befolyásoló a legtöbb embernek ilyen kicsi eltéréssel max az 1660 ami még megfontolandó.. 60 K vs 67 K vagy 72 K az 1660. kb.10 ezer forintos difivel tudsz venni összesen 3 féle típusú kártyát, ilyen nem igen volt még...
Polaris meg ott van ahol, nem piackövetően normális az árazása véleményem szerint egyszerűen valahogy ki kell árulni ezeket , még ha szinte gyártási áron is.

Elég jól tudom hogy működnek az ilyen jellegű cégeknél ezek a dolgok.Van egyfajta hallgatólagos vagy akár háttérben lebeszélt kommunikáció. AMD nagyon jól tudja hogy nem tud ész nélkül belekezdeni egy árháborúba Nvidiával, mert a zöldek nyeresége nagyjából csak a gamer szegmenst figyelembe véve is több mint a pirosaknak a CPU-VGa együttessel. ha AMD árháborút kezd abból rosszul jön ki, mert Nvidiának van miből és hova leáraznia.
Szerintem Lisa tisztában van vele mennyire húzhatja meg még az oroszlán bajszát , hogy az ne fájjon neki.
Ha most Nvidia megrázza magát és leviszi 20-25 % kal az árait akkor kb az egész Navi felejtős és ezzel még csak nem is bukná a nyereségének a nagy részét, mert közben megnőne az eladásuk.
Hidd el az árháború az amit a cégek a legjobban el akarnak kerülni egy kevés szereplővel működő piacon. Én a dohányiparban dolgozom, nálunk ez már bevett szokás hogy mindenki tudja hol a helye és melyik cég melyikhez és hova áraz és mit vesz tudomásul a piacvezető cég még anélkül, hogy az fájna neki vagy lépést tenne ellene..
Szerintem ügyesen árazzák a navikat 5500 XT nem rossz, nem is kiemelkedő, ha erre vártál simán megvehető kártya nem hinném, hogy utána vernéd a fejedet a falba miért nem 1650 S-t vettél a teljesítményük vagy áruk alapján nézve.

[ Szerkesztve ]

üzenetek