AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Abu85
(HÁZIGAZDA)
Blog

Egy túrót. Sosem épültek az új konzolok GCN-re. Csak volt egy félbalfasz ork, aki ezt írta korábban, majd úgy mentette meg a saját baromságát, hogy a Sony gyorsan váltott, csak kb. fingja sincs, hogy egy ilyen váltással az egész konzol 2 évet késne, mert elölről kellene kezdeni a fejlesztőkörnyezetet, az API-t, meg a bináris fordítót. De egyszerűbb volt ezt mondani, mint azt, hogy akkor sem volt erről fingom, és most sincs, csak haluztam valamit az olvasottságért.

A custom pedig azt jelenti, hogy egyikhez sem áll közelebb, mert például az RDNA-ban és az RDNA 2-ben nincs VSKIP, de a konzolos RDNA-kban van. Na most akkor melyikhez áll közelebb? :) Annyira brutálisan le akarjátok ezt egyszerűsíteni, hogy innen jönnek ezek a GCN hibrid, ehhez közel áll, inkább RDNA1 lesz, mint 2, ésatöbbi, de közben egyiknek sincs köze a valósághoz, mert sokkal bonyolultabb a kérdés, mint amennyire egyszerűen akarjátok kezelni.

Egyébként példa szintjén azt is említhetném, hogy a két új konzolon megmarad a S_SET_GPR_IDX utasítás, de ezzel együtt a V_MOVREL másképp fog működni, mint a PC-s RDNA-n, ahol viszont nincs S_SET_GPR_IDX, de a V_MOVREL-rel helyettesíthető.

[ Szerkesztve ]

üzenetek