AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Cifu
(félisten)
Blog

Igazából az meglepő, hogy a nagy "Jebaiterek" vajon tényleg nem kalkuláltak azzal, hogy az 5600XT érkezését az nvidia le fogja reagálni ->valahogy<-?

Annyira még csak törni se kellett a fejüket, hogy vajon mit csinálhatnak. Árban a GTX1660Ti és az RTX2060 van a legközelebb. A GTX1660Ti-nél árcsökkentést nem fognak csinálni, hiszen akkor a GTX1660 Super-re tolnák rá a kártyát, márpedig a GTX1660 Super csaknem azonos teljesítményt ad sokkal olcsóbban. Az RTX2060 ellenben még mehet lejjebb, ráadásul már egy éve a piacon van, tehát árat csökkenteni simán tudnak.

Amúgy én élek a gyanúval, hogy az nVidia eredetileg kivezette volna a GTX1660Ti-t és az RTX2060-at is a Super család érkezésekor, de mivel az AMD nem hozott ki ide semmit, ezért meghagyták a termékeket, csak persze ez GPU ellátási problémákat okozott ezeknél -> így lett még több vágott TU104 a belépő RTX-eken (amúgy korábban is volt rá példa, ez nem az EVGA RTX2060KO sajátja csak).

Tippre az nVidia még tovább is vághatna az áron, csak miért tenné? Az AMD nem árversenybe ment, hanem inkább felhúzta az RX5600XT-t. Annyi téren érdemel csak elismerést a vörös döntés, hogy feltehetően ezzel sikerült mindenkit jól meglepnie... :DDD

üzenetek