AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Petykemano
(veterán)

azt hiszem, értem.
Engem nem lep meg, hogy a DIY piacon a drágább, magasabb árkategóriájú kártyák aránya magasabb a teljes piachoz képest. De legalábbis hogy más.

Kiváncsi vagyok, merre mozdulnak majd a számok (5500XT és 5600XT), ha kifogy a polaris. (Bár én az AMD helyében még gyártanám a GF-nél, amíg van gddr5)


Cifu
(félisten)
Blog

Igazából az meglepő, hogy a nagy "Jebaiterek" vajon tényleg nem kalkuláltak azzal, hogy az 5600XT érkezését az nvidia le fogja reagálni ->valahogy<-?

Annyira még csak törni se kellett a fejüket, hogy vajon mit csinálhatnak. Árban a GTX1660Ti és az RTX2060 van a legközelebb. A GTX1660Ti-nél árcsökkentést nem fognak csinálni, hiszen akkor a GTX1660 Super-re tolnák rá a kártyát, márpedig a GTX1660 Super csaknem azonos teljesítményt ad sokkal olcsóbban. Az RTX2060 ellenben még mehet lejjebb, ráadásul már egy éve a piacon van, tehát árat csökkenteni simán tudnak.

Amúgy én élek a gyanúval, hogy az nVidia eredetileg kivezette volna a GTX1660Ti-t és az RTX2060-at is a Super család érkezésekor, de mivel az AMD nem hozott ki ide semmit, ezért meghagyták a termékeket, csak persze ez GPU ellátási problémákat okozott ezeknél -> így lett még több vágott TU104 a belépő RTX-eken (amúgy korábban is volt rá példa, ez nem az EVGA RTX2060KO sajátja csak).

Tippre az nVidia még tovább is vághatna az áron, csak miért tenné? Az AMD nem árversenybe ment, hanem inkább felhúzta az RX5600XT-t. Annyi téren érdemel csak elismerést a vörös döntés, hogy feltehetően ezzel sikerült mindenkit jól meglepnie... :DDD


Yutani
(nagyúr)
Blog

Szerintem a 2060-at nem szándékozta kivezetni az NV, csak az 1660TI-t. A 6GB-os 2060-nak megvan a létjogosultsága az NV palettán, a 8GB-os 2060S csak a nevében 2060.


Cifu
(félisten)
Blog

Szigorúan saját vélemény, de az árakat elnézve a Super kártyák bő 50$-al, vagy még alacsonyabbra jöhettek volna, ha van konkurencia. Csak nem volt, illetve nem egészen ott, ahol várták őket.

Csak gondolj abba, hogy a RAM-ok terén ugyanott van az RTX2060 Super és az RTX2070 Super, mint az RX5700 és RX5700XT. Csak az előbbieket 14nm-en gyártják, míg az utóbbiakat 7nm-en. A TU106 445 mm² és 10 milliárd tranyó van rajta, a Navi10 251 mm² és hasonló nagyságrendű tranyó van azon is. Oké, hogy a TU106 sokkal nagyobb, de állítólag a 7nm-es gyártás ugye több, mint kétszer drágább, de inkább háromszor. Ez alapján a TU106 még mindig olcsóbb, mint a Navi10, és akár kétszer alacsonyabb ára is lehet.

Szóval elvben simán jöhetett volna a GTX1660 Super 230-250$-os árra, az RTX2060 Super-ek 300$-os árra, az RTX2070 Superek pedig 350$-os árra. Szerintem. Az AMD hozta ki előbb az RX5700(XT)-ket, és a jelek szerint az nVidia tudta, hogy milyen árszinten jönnek. Mert halálpontosan rájuk mérte az RTX2060 és 2070 Super-ek árait, illetve a megtartott RTX2060 sorozatot.


#82819712
(aktív tag)

OC3D.NET azt mondja hogy a pénzügyi elemzőnapon Március 5.-én be fogják mutatni ugye az RDNA2-t de szerintük a Big Navit is.
Tehát várható a következő 2 hónapban egy kártyakiadás !!!
Bőrkabátos pislogna egyet :Y
mivel eddig a koreai RRA listája egy hónappal előtte kerültek fel a kártyák:
5500 XT (D18902) kevesebb mint egy hónappal a grafikus kártya december 12-i megjelenése előtt
5600 XT-t 2019. december 3-án regisztrálták és 2020. január 3-án adták ki.

[ Szerkesztve ]


b.
(félisten)
Blog

A bőrkabátos szerintem már jobban tudja mit fog kiadni az AMD az elkövetkező fél évben, mint ők maguk :DDD

[ Szerkesztve ]


Petykemano
(veterán)

Bőrkabátos nem márciusi GDC-n fog valamit prezentálni?

Egészen szürreális a ma bejelentett fehér 2080S.


#82819712
(aktív tag)

Az biz lehet :))
Elnézve mennyire tudják mindig milyen teljesítményen jön ki az új AMD kártya ....
Ott is Igazgatósági tag Lisa ? :D


b.
(félisten)
Blog

Inkább csak családtag :DDD
Tudod ,mi újság ,hogy megy a suli a gyereknek, ja mit hoztok márciusban ? kérsz még husit ?


paprobert
(senior tag)

Dehogy, még karácsonykor, a családi vacsorán mindent lezsíroztak. :DDD

szerk: b., túl gyors vagy :P

[ Szerkesztve ]


.Ishi.
(aktív tag)

Erősen kétlem, az AMD jelentett már be valamit korábban ezen a napon?


.Ishi.
(aktív tag)

Nem láttam a videót, és nem ismerem teljesen Raja munkásságát. A sejtésem az, hogy Rajának nagyobb a füstje, mint a lángja. (Lásd még "várjátok meg a gaming drivereket" tweetjei) Az oké, hogy átment a kékekhez, hogy több pénzt és önállóságot kapjon, de ezt jó esetben csak egyszer használhatja kifogásként az ember szinte bármelyik szakmában.


Cathulhu
(addikt)

A video pont azt ecseteli, hogy Raja eleve az intelhez akart menni, hogy a hosszu tavu terve az volt, hogy az RTG-t levalassza es eladja az intelnek, meg hogy 2016-ban azzal zsarolta Su-t, hogy ha nem ad nagyobb autonomiat, akkor pattan az intelhez. Meg hogy Raja ugy en bloc egy hatalmas ego.

Hogy ebbol mi igaz mi nem, meg 3 evvel kesobb konnyu okosnak lenni, de en hajlamos vagyok valamennyi igazat adni a vidonak, Raja sose volt szimpatikus.

[ Szerkesztve ]


awexco
(őstag)

Dobálta a vga-kat is ... shame ... :Y


awexco
(őstag)

A refresh meg amit senki nem értett noti prociban jöhet ...


Cifu
(félisten)
Blog

Tippre HPC / Enterprise kártyákat jelenthetnek be, tehát nem a consumer piacra valót. Az majd inkább nyár körül.

Ezzel egyébként átpasszolhatják a lasztit az nVidiának, hiszen a GDC két héttel az említett elemzőnap után lesz. Tehát ha gamer kártyát jelentenek be, akkor az nVidiának két egész hete lesz átgondolni, hogyan reagál (már ha nem tudnak mindent már most).

Ha az lesz, amire én számítok, akkor az nVidia színt vall, és az AMD tud hozzá idomulni a saját bejelentésével.


b.
(félisten)
Blog

GTC :) A programterv szerint Nvidia nem jelent be gamer kártyát, ha csak a nyitóelőadáson nem Huang bá.Valószínűleg az új Tesla lesz itt.
Szerintem Q2 , azaz Július 19-23 SIGGRAPH az új Zöld gamer VGA.
ha addig kitol valamit AMD valószínűleg jön a 2080 Ti super ez a terv.

[ Szerkesztve ]


Cifu
(félisten)
Blog

Nem teljesen értem ezt a nagy Raja utálatot. Hogy 2016-ban nagyobb autonómiát szeretett volna, az valahol érthető, a Radeon sorozat alárendelt státuszban volt akkoriban, utólag már sejthetjük, hogy az AMD egyszerűen nem rendelkezett elég erőforrással, hogy a VGA ágat és a CPU ágat is párhuzamosan fejlessze, ezért visszavágta Raja szarvait, hogy a Zen sorozat több erőforrást kapjon. A Zen tündökölt, cserébe a dVGA ág mélyrepülésbe ment át.

Teljesen érthető, hogy Raja pattant ilyen helyzetben. Az Intelnél megkaphatta, megkaphatja azokat az erőforrásokat a fejlesztéshez, amit az AMD nem adott meg neki. Egy ilyen pozícióban ki dőlne hátra, hogy akkor oké, én a kevesebb erőforrással való helybentopit választom?


Cathulhu
(addikt)

Persze, lehet igy is magyarazni, meg lehet ugy is, hogy egy nagyhangu, cserebe tehetsegtelen ember. Poor volta, game driver....


Cifu
(félisten)
Blog

Eddig nem úgy tűnik, hogy az utódai hatalmasat alkottak volna...

üzenetek