AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


Robi BALBOA
(őstag)
Blog

Már, hogy a viharba ne számítana ha pl: melegedés/fogyasztás miatt elkezd throttlingolni a proci, hangos is lesz és teljesítményt is veszítesz.
Persze egy Gamer laposnál a fogyasztás és zaj annyira nem lényeg, de mivel azt a kort éljük, hogy minnél vékonyabb valami annál trendibb, magyarán egy bizonyos pont felett hiába fogyaszt többet nem tudja kifutni magát a proci, mert leslusszol a magas hőmérséklet miatt.

(#53880) Yutani: Mostmár vannak értelmes nagyteljesítményű AMD-s gépek is, de eltartott egy darabig, a 4-es szériás Ryzen mobil prociktól kezdve vannak jobban értelmes ajánlatok.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Jó hír, van változás, bár a mellékelt példa szerint továbbra is vannak akadályok.


Busterftw
(veterán)

Olyan regre nem akartam visszamenni, de igy volt. :)
A gond az, hogy az Intelt megbuntetik, zsebbol kifizeti, a vasarlok meg kapnak 10 dollart.

En meg mindig fenntartom azt, hogy egy ceg hadd dontse el kinek mit ad el.

Robi BALBOA
Oldja meg az OEM a hutest.Olyat kell venni amelyik birja.

[ Szerkesztve ]


Callisto
(őstag)

Már voltak ott és mégsem. Érdekes...


b.
(félisten)
Blog

Updatelték a cikket, [link] Nvidia hivatalos állásfoglalást tett, nincs közük hozzá. Valami, limitált kikötés volt az Intel és a gyártók között erre, bizonyos szériákra ,nem a zöldségek a hunyók ebben , Intel és gyártói megállapodás volt.
Nvidia elkezdte nyomatni már egy ideje a marketinget az új Ryzenek mellé az RTX 3000 szériával nagyon sok zöld laposnál 3070 és 80 mellé Ryzen van/ lesz téve.
Asus is már így tolja, ráadásul max Q is lesz ami kifejezetten Nvidiás lapos AMD CPU val. Már ha lehetne kapni....

[ Szerkesztve ]


Alogonomus
(őstag)

A hír a Zen2 alapú Renoir és a Turing alapú dVGA chipek idejéről szól, ami a múlt évet jelenti. Az idén érkező Zen3 alapú mobil rendszerek és az Ampere alapú dVGA chipek tekintetében nem nyilatkozott az idézett OEM. Az majd esetleg jövőre szivárog ki.


b.
(félisten)
Blog

Arról szól, hogy egyes gyártók azzal magyarázták az RTX 2060 fölé nem társítottak nagyobb Nvidia GPU kat, hogy csak 8x PCIe sáv van ,de az Ampere megjöttével ugyan ezen CPU-k mellé már be van téve a lényegesen erősebb GPU mégis. Mint írtam a hozzászólásomban Nvidia nyilatkozott már erről, updatelték a cikket Intel meg úgy sem fog elsimerni semmit..

[ Szerkesztve ]


hokuszpk
(nagyúr)

oke tevedtem.
az NV kommando magyarazta meg :D


Yutani
(nagyúr)
Blog

Ha megjönnek az Intel VGA kártyák, az NV rá lesz szorulva az AMD-re, de ez AMD számára is fontos lesz. Intelék nyilván a full Intel buildet fogják nyomni, majd marketingelik mindenféle badge-zsel meg hangzatos fantázianévvel, és a zemberek mennek majd rá, mint maci a mézre.

Ugyanakkor az AMD-nek is lehetnek már nagy teljesítményű full AMD gépeik az RDNA2-nek köszönhetően, de mivel a dVGA piac 80-85%-a az NV kezében van, így a CPU eladásokra jó hatással lehet az NV VGA-val épített AMD gépek forgalma.

Persze biztos lesz Intel+NV gép is, nyilván nem szűnik meg, szóval nem tudom, a fenti scenario mennyire állja meg a helyét, de el tudom képzelni.


tisztelturam
(tag)

Várjuk ki a végét..igp-be se nagyon hozták el a forradalmat egyelőre, mondjuk igaz az amd se mert azon a téren nagyon gurítani


Busterftw
(veterán)

Jelenleg az AMD van a legjobb helyzetben mar ami a bundlet illeti, kb van minden kategoriaban CPU+GPU kombo. (Mas kerdes, hogy nem tudnak annyit gyartatni)

Intelnel kozepkategorias GPU egyelore, bar ezzel mar szeles tomeget fednek le.
Nvidianal meg hianyzik a CPU. (meg :D)


Yutani
(nagyúr)
Blog

Hát ha meglenne a szoftveres átjárás x86 és ARM között Windows platformon, akkor komoly tényezővé válna az NV CPU fronton is.


Z10N
(veterán)

NVIDIA to reintroduce GeForce RTX 2060 and RTX 2060 SUPER to the market

"Interesting information has been shared by Overclocking.com today. According to multiple sources of theirs, NVIDIA has plans to reintroduce GeForce RTX 2060 series to the market, just as we expected its successor. The site claims that NVIDIA has already distributed new GPU stock to board partners and system integrators."

"According to Overclocking.com, the reintroduced RTX 2060 and RTX 2060 SUPER will be priced at 300 EUR and 400 EUR respectively. The latter being well above the RTX 3060 which will retail at 339 EUR in France."

Ha igy haladunk az AMD is elmerenghet a 12nm-s Polaris visszahozasasan a banyaszok oromere. $250-ert vinnek a 4,5+ eves uarchot, mint a cukrot :DDD


#09256960
(junior tag)

Majd úgy lesz hogy a Teló lesz 5nm en a bánya 7-en a gamer meg 12 en mint a vonat követjük egymást.

Yutani nagyúr: Ha lesz Armos Windows akkor gondolod menni fog a stream minden játéka rajta ?


Yutani
(nagyúr)
Blog

GFNow és Stadia biztos menne azon is, úgy gondolom.


Yutani
(nagyúr)
Blog

Már most $250-ért mennek az RX 570-ek! :))

$250*300*1,27=95.000, és még drágábban is.


Z10N
(veterán)

Nem neztem, jobb dolgom is van, mint a lufival es a gusztustalan nyereszkedokkel foglalkozni. Gyalazat es szanalom amit muvelnek.

A $250-t azert mondtam, mivel a kamu rx590 $279 msrp volt (November 15, 2018 $279 USD). Gondoltam igy 2+ ev utan $29-t tudnak rajta faragni :D Elvileg csak le kene porolni a terveket es mehetne gyartasba. Ugy is mindenki 10/8/7/5nm-ert all sorba. A banyaszoknak lenne mit venniuk es price/perf/tdp aranyban kedvezobb lenne a szamukra. Igy talan a nepnek egy picivel tobb jutna. Bar tudjuk, hogy csakanybol sosem eleg. A mohosag nagy ur.

"$250*300*1,27=95.000, és még drágábban is."
Ujonnan?! Hol? Akkor megint az van, mint 3 eve.


hokuszpk
(nagyúr)

"Akkor megint az van, mint 3 eve"

ah. sokkal roszabb, akkor csak $20e körül tetőzött, most kb. a duplajarol azaz valami $41.5e -rol jon eppen visszafele.


awexco
(őstag)

Picit updatelve +gddr6 , av1 codec stb lenne értelme átvinni a polarist kissebb csíkszélességre ? Nem olccsósodna , hogy kissebb a lapka ?


hokuszpk
(nagyúr)

" lenne értelme átvinni a polarist kissebb csíkszélességre ?"

nincs, a 7nm draga, az elerheto kapacitas kimaxolva ; amugy a belso busz ettol még nem lenne sokkal gyorsabb, -- ABU valahol irta, hogy az limitalta be a Polarist. --
az idokozben optimalizalt 12nm -en lehetne jo, kapna az 590-hez kepest kaphatna +100-200 Mhz -t, meg picit csokkenne a fogyija, de perpill "csak" $31e a BitCoin, raadasul esik, a jo eg tudja mire legyartanak egy adagot, mi lesz.

*** a Csereporec 3 góllal nyert Jekatyerinburgban a Barisz hárommal vezet a Dinamo Moszkva ellen, az okoskodasaimrol ennyit, jovoheten Polaris 60 launch.

[ Szerkesztve ]

üzenetek