Anime filmek és sorozatok - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


coco2
(őstag)

Knapsack Kid - spoilert nem adok, de magán véleményem, hogy jobbra számítottam :(((


Szancsó
(aktív tag)

Már elkönyveltem, hogy az S01 vagy Rascal Does Not Dream of a Dreaming Girl -t valószínűleg nem fogja túlszárnyalni, szóval nem lepődök meg, ha nálam is ez jön majd ki a végelszámolásnál :)


Farkassacred
(őstag)

Lehet elkéne inkább felejteni ezt a 3d-s csúf dolgot az animék világában, nagyon nem illik ám hozzá. :K Zseton és zseton, ennyi áll mögötte. A kultúrális dolgok, a művészet természetesen kihalni készülnek mellette.


emiki6
(veterán)

Na nem minthogyha bármit meghatározna egy filler évad kimutatása. Csak nem a frieren lett nemrég a top anime? Az is cgi termék volt, neme? Ja nem. :)

[ Szerkesztve ]


KISDUCK
(addikt)
Blog

A Frieren manga vad.

;]

Mangában daráltam tovább a Hetedik herceget, elég állat volt. Van kettő ark ami be van fejezve, szóval 2 évadnyi folytatásra van anyag, ha hozzávesszük a light novelt akkor össz. 5-re jó esetben.


etomcat
(tag)

> érkezett a nyuszi kislány / hátitáskás részből angol fordított

Szerintem a Bunny Girl Senpai legújabb Randoseru / Knapsack mozija alapvetően szükséges volt. Mai világosan bemondja, hogy családot tervez alapítani Sakutával, a srác viszont csak a színésznőcske Mai-t látta eddig és nem gondolt rá, hogy feleség / anya szerepben is ott lesz majd. Ha a srác a saját anyját nem becsüli meg, akkor nyilván nem sokáig fognak férj-feleség maradni Mai-al sem. Szóval az alaptéma jogos.

Sajna ettől még nem jó a mozi. A gond az, hogy túl komolyra-komorra vették a témát és erősen megritkították a korábban szokásos komikus elemeket - pedig a Bunny Girl Senpai alapvetően romkom történet. József Attilától a "Mama" az egyik legfontosabb mű, de még abban a nyúlfarknyi versben is ott a komédia: "Én még őszinte ember voltam, ordítottam, toporzékoltam: Hagyja a dagadt ruhát másra, engem vigyen föl a padlásra!"

A másik, hogy az ált. iskolás Mai példányt minek keverték bele, annyira erőltetettnek hat, meg über gáz is, amikor a srác a saját 10 éves jövendőbeli feleségével kvázi randizik. (Mondjuk ez az LN szerző sara, nem az anime stúdióé, bár esetleg kihúzhatták volna a forgatókönyvből?) A végcím után belibeg a képbe Shoko, az időutazó felesége, akivel két fő baj van: egyrészt nagyságrenddel nőiesebb jelenség Mai-nál és simán lejátssza a színpadról - másrészt ha már megkapta a saját moziját, akkor minek ide berángatni? Már így is túl sok az epizód-szereplő, akiket teherként cipel a B.G.S. franchise kötetről-kötetre.

[ Szerkesztve ]


etomcat
(tag)

> A kultúrális dolgok, a művészet természetesen kihalni készülnek mellette.

Nos, a GBC végén a lány rockbanda lemond a lemezkiadós szerződésről, a fejenként 200k jen havi fizuról és visszamennek indie zenekarnak - mert nem akarják feladni a művészi önazonosságukat!

Mindenki azt hitte, hogy a főcím animációban mutatott Budokan aréna (15 ezer fős) koncert lesz a történet vége - de nem, mehetnek vissza ugrálni a balettbe nudlit főzni az izakayába, megélhetési célból.

[ Szerkesztve ]


etomcat
(tag)

> csak nem a frieren lett nemrég a top anime?

Frieren és Kaguya-sama: Love Is War esetében az első epizódok után azt éreztem, hogy ezek csinált történetek: az otaku-k agyműködését szimuláló algoritmus kidobja, hogy mit kell beletenni egy sikeres, de teljesen értelmetlen történetbe, lélek meg nulla.
Ugyanaz a kategória, mint a Suzuki Haramia, azt is recept alapján gyártották. Előre hype-olt történetekből amúgy sem szokott jó anime lenni.


emiki6
(veterán)

Abszolút nem értek egyet. :N


coco2
(őstag)

>Előre hype-olt történetekből amúgy sem szokott jó anime lenni.

Ez pusztán erősen valószínű (azért hype-olják, mert csak a marketingnek akarják adni a pénzt, ergo az anime sza* lesz), de egyáltalán nem törvényszerű. Nincsen megtiltva egy hype-olt történetre rendesen költeni, és a marketingen túl normális experteket fizetni meg a többi tevékenységre is.


Farkassacred
(őstag)

Ez szép gesztus tőlük, egyébként velük semmi bajom. :K
Amivel sose fogok tudni kiegyezni az a rossz cgi.
Az 54128. hozzászólásoddal viszont nem tudok egyetérteni. Minden anime az agyműködésünket célozza, mert abból nézettség lehet, aztán siker. Nem túl bonyolult.
Különbség csak annyi, hogy van aki minőségi vicces/komoly tartalmat gyárt, jó animációval, és van a többi.. akik a pénz miatt mindent feláldoznak, részben vagy egészben..

[ Szerkesztve ]


coco2
(őstag)

Megjegyezném, aki pénz miatt gyárt animét, abból végül se jó anime nem lesz, se pénz. Persze lehet reklámozni mindenféle dezinformációt, mint amit a kickstarter-marketingesek is csinálnak, de hát a tények attól még tények maradnak.


consono
(nagyúr)

MINDEN animét (meg bármilyen filmet, sorozatot) a pénz miatt csinálnak, naivitás mást gondolni...


coco2
(őstag)

A presztízs szót a "p" betűnél találod a google keresőben.


emiki6
(veterán)

Nem mindenki azért árul valamilyen terméket, hogy nyerészkedjen, elég sokan (sőt, talán többen, mint gondolná az ember) azért, mert szeretnének abból megélni, hogy valami olyat alkotnak / kínálnak, ami szerintük jó / értékes.

Kivételesen és meglepő módon most coco2-vel értek egyet. :D :K

[ Szerkesztve ]


Farkassacred
(őstag)

:B
Eszerint akkor ki is húzhatunk pár témát a "jó" animék közül.
Isekai, hárem, magic girl, iskolai romantikus, dark fantasy, lolicom. Kb amik megmaradnak, mint "szent" művek azok a Shounen/shoujo ai, sport, mindfuck és társai..


consono
(nagyúr)

Fiatalok és naivak vagytok :)


emiki6
(veterán)

Csak te vagy túl megkeseredett. :DDD


coco2
(őstag)

Már miszerint? Légyszíves ne adj a számba oda nem illő dolgokat :N

A pénz közvetítőként egy megkerülhetetlen eszköz a civil társadalom mindennapjaiban, de a pénz nem kreatív, nem képes alkotni, és pláne nem jót alkotni. Akik olyat tesznek, főleg azért teszik, mert abban hisznek, az az álmuk, és akarják, hogy a világ egy jobb hely legyen. A művészet egy arra szolgáló kommunikációs eszköz. Mindabból csak a pénz látni szerintem olyan szánalmas felületesség, amit még egy szőke tinilány is lenéz (ha már @consono a fiatalokat említette, hát találtam értelmi szintben neki való példát :DDD ).


oriic
(HÁZIGAZDA)
Blog

Isekai for the win \o/

üzenetek