Büszke apukák és anyukák topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


DeFranco
(nagyúr)
Blog

Kezd kinyílni az értelme, kezdi fogni a világot maga körül, egyre inkább stabil tudattal rendelkezik, de ez a kis megérett tudatocska be van zárva egy magatehetetlen, kontrollálatlan testbe. Te hogy éreznéd magad?

Folyamatosan foglalkozni kell vele, nagy kihívás, mert ilyenkor még a figyelme sem stabil, 10-15 perc alatt elunja azt is ami esetleg tetszik neki, akkor váltani kell, vagy megint csak menni fog az üvöltés. Egy kis pihenőszékezés (kaja után elég nyugodt hozzá, és segít a kakinak is kijönni), azon vannak ilyen lógó baszok, azokat már tudja püfölni, vagy ha nem tudja, hamar megtanulja, egy kis plüssállatozás (ebből a sorozatból ajánlok valamit, heroin áron van de megéri, mert rengeteg kontrasztos szín, rengeteg anyagfajta, csörgőspapír részek, pepita és fekete fehér csíkos részek - ezeket észleli először - nekünk ez a bálna van, a kendőket persze eltettük), egy kis csörgőzés, majd séta, opcionális altatás majd etetés megint.

Nálunk mostanra nyugodott meg a helyzet, most lesz 3 hónapos szerdán, mostanra beállt annyira, hogy fogni már tud, elvan egy pelenkával vagy a kedvenc plüssével akár önállóan is pár percet, már nincs egyből ordítás, ha nem lát valamelyikünket. Már elvan egy dologgal több mint 10 percet is, figyel, érdeklődik. Tegnap a gőzölős vasalót nézte fél órát ujjongva minden gőzlöketnél. Velem is barátkozik most már, próbálkozik, van humora, lehet csikizni. Másfél-két hete azt hittem soha nem jön ez el.

Addig meg el kell viselni az üvöltést, és meg kell találni, hogy mi köti le. Kicsit vért hugyozásnak fogjátok érezni, de ez van, ez még mindig könnyű, mert csak nyűg, nincsenek fájdalmai, csak igényei. Kreatívkodjatok, próbálkozzatok. Kapkodni nem kell, mert az is megzavarja, ha minden percben más van, ha valamit elkezdtek legalább 5 percig csináljátok. Neki is van még egy kifutása, ha megváltoznak a körülmények, akkor is sír még pár percet, mire felfogja, hogy vége lett annak ami zavarta. Mire megtaláljátok a csít és elvagytok kacagva, addigra meg jön egy makacs csuklás és kezdhetitek elölről :D Foglalkozni kell vele folyamatosan, ez most ilyen popszakma. Velem hónapokig csak üvöltött, nem tudtam mit csinálni. Most is csak pár napja jobb a helyzet, lehet ma este már megint kezdődik elölről.

Ha nagyon brutálisan üvölt, akkor én gyanakodnék emésztési problémára is. Lehet, hogy a hasa fáj (bár utálom, hogy mindenki mindenre ezt mondja), lehet hogy a belei rendeződnek, és a sokszori kajálás miatt nem tud neki leürülni rendesen, így a teli belek mozgása nagyobb fájdalommal jár. De ezzel nem tudtok mit csinálni, lehet nem ez a gond, csak ötletelek.

Fürdővíz: lehet a hőmérő is szar, nekem 40 fokot mér a halacska, a viziló meg 38,5-öt arra a vízre, amit maghőmérővel 37,3 köré mérek. Nekünk a maghőmérővel mért 38,5-39 fokos víz jött be, ott van zen meg csí.

[ Szerkesztve ]

üzenetek