Arch Linux - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


BoB
(veterán)
Blog

A csak WM-ek nem lettek felsorolva, így a kérdést úgy veszem hogy mi a különbség ha nem támogatott DE-t használsz (pl. unity)

A támogatottakat a disztró packager-jei csomagolják, hivatalos tárolóba kerülnek a csomagok. Azokat ellenőrzik. Hibák rövid időn belül javításra kerülnek. Ha valami probléma van, írhatsz a fórumra.

A nem hivatalosakat AUR -ból tudod felrakni, amit -valaki- előkészít. Itt ha van hiba nem kötelessége javítani, vagy válaszol, vagy nem. Itt előjön az alapvető AUR sajátosság, azaz nem mindegy ki a készítő. Ha újabb verziók lennének elérhetőek nem tudni azokat mikor teszi be. Alőfordul hogy soha, bár DE-k esetében nem hiszem hogy ilyen előfordul. Max csúszás. Fórumon nem biztos hogy kapsz, vagy rövid időn belül választ. Unity-t nézve pl. sokszor nem tudják megoldani hogy xy dolog működjön.

Szerk.: Ha puszta WM vs. DE-t nézünk, akkor az mondható el, hogy az utóbbi esetében rengeteg dolgot out-of-the-box megkapsz, míg előbbi esetén mindent neked kell megcsinálni. Tény, hogy ezeket ha nem akarsz változtatni csak egyszer kell beállítani, megcsinálni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek