Asztrofotózás - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


popey37
(addikt)

tessék egy 2 perces kép, összesen 12 db. 10 másodperces seestar alkotás.
egy barátom csinálta aki a 20 centis fotonewton mellé megvette, mert miért ne.

szerintem elég meggyözö 2 perc alatt.


Pulsar
(veterán)
Blog

Kicsi a világ... főleg a PH!-s :D (Remélem azóta is szépen működik :D )

Köszönöm a válaszod :R , mindig is érdekelt, milyen egy ilyen saját szemmel nézve. Remélem én is egyszer megleshetem saját szemmel :)

[ Szerkesztve ]


.mf
(veterán)

Valószínűleg működik még, csak már nem használom :))

Januárban Skandináviába is egy Ph-s taggal mentem, ő is akkor látta először :)
Idén lesz a 11-éves ciklus maximuma, szóval elég jó esély lesz látni 1-1.5 évig, utána sokáig kell rá várni. A költségek sem vállalhatatlanok, főleg ha az ember köt pár kompromisszumot, csak az a dolog nehézsége, hogy nagyon függ az időjárástól, takarják-e felhők az eget...


t72killer
(titán)
Blog

Te sem érted: a milc és a tele alapból nálam van, függetlenül, h vannak-e csillagok az égen. Innentől kezdve a feladat csak annyi, hogy találj egy 3 kiló alatti trackert🤷‍♂️. Ok, aki mobiltelóval paparazzul, arra ez nem áll meg.

#8441: ezt így kb kodak 400as film is hozta egy 4/300as telével + pajtaajtós kézi trackerrel. A lovat ki lopta el mellőle :F ?

[ Szerkesztve ]


f.lorand
(senior tag)

Születtek új képek.

Hold képek: https://fenyeslorand.hu/naprendszerunk/

Ordító Kissárkány-köd: https://fenyeslorand.hu/ic405/


Pulsar
(veterán)
Blog

Imádom a mély-ég képeket, főleg a tieid, de ez a Herkules és Asztra holdkép.. hát az valami szenzációs :R


f.lorand
(senior tag)

:)


t72killer
(titán)
Blog

Hú, most nézegetem vissza egy kicsit a topikot, nekem egy ilyen mecha KELL :)). 3-400 font körül már vesztegetik mifelénk használtan, ennyit be mernék pakolni egy repülős becsekkolós bőröndbe a 90/600 meg már jött velem kéziben. Tele van a t-köm a felhőkkel, utazni meg többször is fogunk a következő egy évben.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Tippelni szeretnek. Az alkatreszek egymashoz vannak illesztve. Pl. a tavcso nem szuksegtelen nagy, nem probalja kirajzolni az APS-C szenzort, 0,7x-es korrektorral, mert ilyesmi sosem kerul oda. Kirajzolja a koromnyi szenzort. Az allvany nem akarja megtartani a kicsit nagyobb tavcsovet egy 5x barlow-val, azt tudja, amivel a kezedbe nyomtak. Az elektronikanak epp azt kell tudni meghajtani, amit ok kitalaltak hozza, semmi mast. Es a tobbi... szerintem igy siman kihozzak negyedannyibol, mint a kulon-kulon megvasarolt rendszer.
De amugy elkepeszto jo! Egy kis AI, es mindent le tud forozni, amit nem, azt odarendereli.
Ez olyan olcso, lehet, veszek en is egyet. Tudnam hergelni 1600km-rol...

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Ja, letölti a képet a astobinről :DDD

[ Szerkesztve ]


tvamos
(nagyúr)
Blog

A Stellariumbol kiigazitja a "valosaghoz" a "latvanyt".

[ Szerkesztve ]


popey37
(addikt)

két szépséghibája van: max 50 perc egy sorozat a derotácio miatt, de az meg egy vagon foto még 10 másodpercel számolva is és a végeredmény egyáltalán nem rossz. söt az elkészült fotosorozatot le lehet rola szedni és saját magad is feldolgozhatod. korrekcios kép nem kell hozzá, 1-10 másodperces expon nincs semmi zaj.
a másik az icurka picurka szenzor, a rozetta kod csak 2 részletben fér bele, nagyobb ködök csak mozaikkal. de egy igazi fogd és vidd cucc, haverom megvette, teszteltük, tényleg jo.
nem beszélve arrol, hogy egy jo éjszaka lelöheted vele a fél égboltot.

a redcat 51mm-es tripletje 419k a boltban, 4 lencse, gondolom a 4. a korrektor, helikális kihuzat meg egy vörös csödarab.

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Többek között ez is a bajom ezzel: ha kirakom pl egy LMC-t normálisan lemozaikozni, a job harmadánál elviszi egy dingó. A 6D-mnek meg normális távcsővel 1 frame.

Azt se értem, hogy miért fájt nekik egy eq alapot belerakni, hogy ne pár sec legyen egy expó (ríd nojz lájksz disz). No mind1, meghagyom a szegszhez is appot kell letőteni generációnak.

[ Szerkesztve ]


popey37
(addikt)

mert ezt nem arra találták ki.mondok példát.ahhoz hogy kiprobáld az ejtöernyözést, nem kell tanfolyam meg ernyö meg mindenféle felszerelés, elmész egy ugrosuliba és ugrasz tandemet egy oktatoval.


tvamos
(nagyúr)
Blog

Igazad van.... de amugy is vegiggondoltam, nezegettem kicsit kepeket a neten, es jo igy nekem, hogyha a zseton a zsebemben marad.


Zyrius
(aktív tag)

Szerintem is ez most ár értek arányban a legjobb ha rövid és kis lencses távcsőhöz kell goto mechanika.
Ha megkozelited a gyári teherbírású értéket fog kellene plusz ellensúly!
Ha nem lennék belezúgva a harmonika :D vagyis hullamhajtasu* mechanikakba biztos nem cserélném le.
Ha túl leszek a költözésen és marad a pénztárca mélyén egy kis apró akkor biztosan váltani fogok :) Vagy AM3 vagy a kisebbik új skywatcher mechanika amit várhatóan idén áprilisban jelentenek be.


t72killer
(titán)
Blog

A harmonikát fizesse, akinek 3 anyja van. Jók persze (ha viszel melléjük egy traktorakksit), de ha utazás közben ellopják/baja lesz, az instant agybaj.

Egy új sw-ről tudok: AL55i, hagyományos czucc, 700 fontért árulják már. 400ért 'használtba' az is jó lenne sztem, de az még fél év.

EQ3-as ellensúlyaim vannak minden mennyiségben, ez nem akadály.

[ Szerkesztve ]


Pulsar
(veterán)
Blog

akkor majd 11 év múlva... :D De fent van a bakancs listámon :D


t72killer
(titán)
Blog

Mifelénk sokan lehetnek, akik hozzád hasonlóan nagyon nézegetik a harmonikákat, mert hirtelenjében a brit használtpiacon egyszerre HÁROM HEQ5-öt is látok, már Rowan-szíjasan, szép állapotban is látni 800 font alatt. Annak ellenére, hogy tudom, h kb a világon talán a legproduktívabb asztrofotós mecha, nekem nemigazán fűlik hozzá a fogam, mert b.szottnehéz ahhoz, ami. De lehet át kéne nevelnem magam, mert erre az éghajlatra (==szél, szél és szél) kell a súly (ezt ugye az itt élő hölgyemények testalkatából is hamar kikövetkeztetheti az ember:Y).

[ Szerkesztve ]


t72killer
(titán)
Blog

Nálunk mondjuk az is viszi a harmonikák piacát, hogy a honi égbolt egy kalap 💩, mindenki utazáshoz vesz csövet. A csóri Adventurer GTi-ket is pikpakk elkapkodják ha használtban piacra kerül, pedig azalá kell még egy normális állvány is. Ma vittek el az orrom elől egy lejárt garis SA GTI fejet 320fontért, miközben ennyiből már kijön egy patika EQ5 pro goto is.

[ Szerkesztve ]

üzenetek