Asztrofotózás - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


t72killer
(titán)
Blog

Igen, Asztro-szempontból biztosan tuti :R. Pár éve nézegettem oda repülőjáratokat, Windhoek Frankfurton keresztül érhető el drága, de nem észveszejtő árakon (tőlünk annyi a jegy, mint Fokvárosba, vagy a feleannyi távra lévő, még északi félteke Zöld-Fokra). Persze a család nem-távcsövező részének kell találni valami érdekes elfoglaltságot, amire sajna csak 2 vesém van :DDD :( (Kanárin ez egyszerű: lerakom őket egy szebb strandra és a nyomi skót télből érkezve elvannak mint a befőtt :)))

#8467: így-így, Ésszerű büdzsével, nem távcsőbebújt családdal Kanári külső szigetei ideálisak :R, főleg, hogy GC, TF, Lanza, Fue-re van közvetlen járat tőlünk - tőletek még talán La Palmára is ami az északi féltekés csillagászparadicsom. GC, TF nagyrésze mondjuk pont "necces" helyi mércével. Mi Fuerte déli részére szoktunk járni, 4ünk repjegye+egy feladott bőrönd a februári síszünetben 600 fontból ki szokott jönni (közvetlen járat EDI-ből). Fuerteventurán a Jandia nemzeti park szuper + elég egyszerű logisztika - és ott aztán dél felé már nem zavar semmi.

#8468: Valóban, nektek kisebb bónusz:R, egyik szárnybontogatásom alkalmából Fornax galaxisokkal szerencsétlenkedtem, egész tűrhető magasságban voltak.
Glasgow (nekem itthon) - Szeged (otthon) - Las Palmas:

Nekem ugye legfőbb plusz, hogy nagyságrendekkel kevesebb a felhő, pláne Fuertén. Tény, La Palmát beszívtuk csúnyán amikor legutóbb ott karácsonyoztunk, 3 héten át esett-borult :(((. Az obszervatóriumokhoz egyszer merészkedtem fel, ott meg egyenesen hóvihar kapott el, épp hogy le tudtam jönni :DDD

[ Szerkesztve ]

üzenetek