Asztrofotózás - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


popey37
(addikt)

a cnc is baromi drága, de az aluötvözet amit felhasználnak a videoban, na az sem olcso. van otthon egy 1000x100x10 mm-es alutömböm, losmandy sint akarok belöle varázsolni. az autoiparban használatos alu, onnan is szereztem, az ára itthon 20k.
sajna még nem találtam senkit aki fel tudná darabolni.


.mf
(veterán)

Már linkeltem pár hónapja, akkor még épp utáltad őket :P [link]
Lehet, hogy csuda külsőt rittyentett hozzá CNC-vel, de nem az a lényeg, az csak egy váz, a keret, ami a dolgokat együtt tartja. A léptetőmotor könnyen beszerezhető, van hozzá vezérlés és szoftver is, a hullámhajtásos áttétel a szűk keresztmetszet.


t72killer
(titán)
Blog

Egész egyszerűen drágállom őket, ennyi. nincs (használtban!) 2.5k fontom egy mechanikára, ami ráadásul nem is a végső megoldás, mert a nagyobb távcsövemet nem is bírná el.

Nem a cityben élünk, ahol 100 fontos bankjegyköteggel van kitámasztva az ajtó, hanem a felföldön, ahol örülök, ha ki tudom fűteni a házat + mennek a felújítások.

[ Szerkesztve ]


5150head
(senior tag)
Blog

Pl itt van ez a OG star tracker kit. Nyilván nem próbáltam, nem tudok nyilatkozni róla, de az tök szimpatikus, hogy mindent publikussá tett a srác, de akár meg is lehet rendelni tőle a motyót. Külön kiemelném, hogy a vezérlő pcb shieldet is meg lehet venni, ami eleve mindkét tengelyhez van előkészítve, így rajtunk áll, hogy milyen firmwaret rakunk az esp-re. (akár go-to-t)
Kár, hogy komolyabb kitek nincsenek, ahol esetleg aluból vagy másból meg lehetne ezeket valósítani, akár pl az említett harmonikus megoldást.

Egyet értek veled, szinte minden rohadt drága, vagy túl van árazva.


t72killer
(titán)
Blog

Ilyesmire van egy Lightrack 2-m, szuper profi darab. Juteszembe, sztem hazaviszem eladni, otthon jobb áron mennek ezek :))


t72killer
(titán)
Blog

Na azt hiszem ezt az álláspontomat is resetelni kell: HEM15 bolti áron 1160 font, elképzelni nem tudtam volna, hogy a pár derült éjszakával ezelőtti 2000++ árak után ilyen jöjjön szembe :Y :R.

Ahogy a speckókat nézem, ez kb a CEM26-tal egy kategória (ellensúllyal 12kiló kapacitást ír).

Persze még idő, míg egy hagyományos mechákhoz mérhető közösségi know-how kiépül ezekhez, de le a kalappal, nem semmi fejlődés.


Csabesz666
(aktív tag)

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy a kalibrációs képeket miként és hogyan készíthetném el (Flat, dark , bias) Asi air plus-om van és az app ban lévő dso stackinget szeretném használni. A light képeim 5perces expok. A segítséget előre is köszönöm!


t72killer
(titán)
Blog

Itt egy összefoglaló, ahol nálam okosabbak leírták mi micsoda :R

Attól függően, hogy milyen kamerád és optikai rendszered van, nem feltétlen kell mindent is tolni.


t72killer
(titán)
Blog

Skywatcher 100i egy AZ-EQ6 áráért. A gyártótól gyakorlatilag csak az AZ-EQ5 marad olcsóbban asztrofotós mecha témakörben, illetve pici távcsöveknek a SA GTi. Az EQ5 se egyértelműen olcsóbb, csak ha az embernek megfelel az állvány. Nem semmi...

[ Szerkesztve ]

üzenetek