Autóápolás, karbantartás, fényezés - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


d4d
(tag)

17 éves beltér, Omniával (1:10) rendbetéve a műanyagok. Nem volt rettenet, de nem volt fotóképes állapotban, ahogy a lenti közeli képen is látható. Semmit nem bántott vagy fakított meg. Volt azért olyan felület főleg a küszöböknél ahol többször is át kellett menni ezzel az 1:10es keverékkel, de ha nagyon kellett volna akár töményen is be lehet vetni.


[ Szerkesztve ]


tibbike01
(őstag)

Vajon egy mezei Sonax vagy akár ArmorAll márkájú tisztítószer gyengébb lenne? Ne a termékre legyél büszke, hanem a munkádra. Az idő, az alaposság, az eszközök mind szerepet játszanak. :)


d4d
(tag)

Ebben az esetben nem egyszerű tisztítószerről van szó, egy kicsit többet ígérnek, vannak olyan tulajdonságai ami túlmutat egy alap tisztítószeren. Belinkelek egy magyar leírást.

Természetesen a szer mellé kell valami normális felszerelés, néhány különböző ecsettel, 1-2 kefe, vannak ezek a "scrub pad"-ok, amik szintén jók. Nekem óriási segítség lett a kis makita légfúvó, amivel a maradék szert, habot ki tudom fújkálni a szűk, hozzáférhetetlen helyekről. Maximálisan megérte megvenni. Szeretni kell ezt a babrálós aprólékos, órákig tartó tökölést. De minél több és jobb, minőségibb eszközöd van annál könnyebb és főleg gyorsabb lesz a munka. Bár én ezt a legyen kész minél gyorsabban mentalitást nem szeretem. Bármilyen munka esetében, ahol az időtényező is játszik, ott nagyon benne van, hogy a minőség rovására fog menni a dolog.
Nem mondom, hogy minden részét szeretem mert pl a porszívózásba bele lehet izzadni rendesen, főleg amikor hozzáférhetetlen helyeket akarsz megcsinálni alaposabban egy alapból is nehezen porszívózható 15-20 évnyi koszt, homokot, erősen ragaszkodó növényi darabkákat meg ki tudja miket rejtegető szőnyegen. Na ha valami, ez el tudja venni a kedvem időnként, mert látom hogy hiába szüttyögnék még egy órát, akkor se lenne tökéletes. Ezekre kell figyelni, néha elengedni, ami nem megy és inkább a többi területre koncentrálni. Alapvetően kikapcsolódásból, hobbiból csinálom, nem azért hogy idegeskedjek..


simonjoe
(senior tag)

Rohadt jó lett az eredmény, gratula, szép munka!! :K
Kitől rendelted pontosan??
THX! :R


d4d
(tag)

Innen rendeltem (a képeken még a régebbi designos flakon van, de már az újat küldik), de pl most hogy megint rákerestem a 4,5 literesre, találtam egy osztrák webshopot akik szállítanak hozzánk is, picit olcsóbb a szállítási díj és a termék is.
A carpartsnál a UPS-es szállítás lehet esetleg problémás. Nálam szerencsére nem volt gond, de rendkívül gyenge a google értékelésük, és kint se sokkal jobb. Eleve nem adják meg pontosan mikor hozzák ki a csomagot csak hogy a "nap végéig" kiszállítják. Másik, nem adják ki a futár számát (érdemes is rögtön elkérni az első alkalommal, ha találkozol vele) és sok panaszt látni azzal kapcsolatban is hogy egyrészt nem hívnak fel a futárok vagy oda se mennek valójában a címre csak simán beírják hogy sikertelen kézbesítés és akkor kezdődik a kálvária. Az ügyfélszolgálatos hölgyek semmit nem értek, konkrétan ha az első csomagnál rájuk hallgatok át se tudtam volna venni aznap. Mindenképp meg akartak győzni, hogy még nincs náluk a csomag, pláne nem kiszállítás alatt, hiába látom én ezt a rendszerben. Az csak valami előzetes info.. Na mindegy. A futár már tök normális volt, elkértem a számát, a második csomagnál, már hívtam is reggel és megbeszéltem vele az első címnél diósdon, ahol kezdett egy találkozót és átvettem ott a cuccot. Elvileg nincs is máshol depójuk csak Vecsésen és Győrben, kérdeztem. Gyorsnak viszont gyorsak, akkor is ha csak standard opcióval jön a csomag, Kölnön kívül két német megálló utána Vecsés, 2 nap alatt lezavarják.

[ Szerkesztve ]


Safranek
(aktív tag)

Ha valakit érdekel:
Kwazar


d4d
(tag)

Pontosítanék a gyártási idővel kapcsolatban. Amikor kérdeztem a németeket, hogy mikori gyártási idővel jön a 4,5 literes, azt írták hogy 2024/12. hó van a flakonon, ami ugye szerintük se stimmel, így maradtunk abban, hogy biztos el van írva és 23/12 akart lenni (bár akkor se jön ki a matek mert a lejárati dátum meg 29/12, az 6 év lenne). Mivel az újabb címkével jött, nem is lehet régebbi.
Írtam az olaszoknak, hogy mi ez az anomália. Most jött a válasz. Az van, hogy a 12 nem a hónapot jelöli, hanem a hetet, nem írtak el semmit, tehát 2024.12.heti gyártás, kb március közepe és így akkor a 29-es dátum is a helyére került.

[ Szerkesztve ]


simonjoe
(senior tag)

Köszönöm szépen!! :R
Közben találtam itthon is egy webshop-ban (autómosó), igaz kicsit drágább. Én csak fél literest vettem, szerintem 1:10-es hígítással el leszek egy darabig. :D


simonjoe
(senior tag)

...drágán adod! :D
[link]


Gaborkik
(csendes tag)

Én Koch Chemie pasztákat és a hozzájuk színben passzoló szivacsokat vettem. Mással nincs tapasztalatom, nekem tetszenek. A két lámpa polírozása igazából 10-15 perc 3 lépcsőben, előtte ha csiszolni kell az a szívás. Meg valamivel le kell zárni, mert a polír után fél évvel már sárgul újra. Legutóbb 2k lakkot használtam, de annyi szívás volt, hogy azt hiszem legközelebb fólia lesz kipróbálva.


Bull Boss
(senior tag)

Sziasztok! A hammerite fujos festek műanyagra is jo lehet? Nem oldja meg? Robogót szeretnek lefujni vele.


d4d
(tag)

Kellemes feladat lesz. Lentebb a próbatisztítás Omniaval csinálva (1:10), a falcon az eco washhal mentem át. Majd meg lesz pucolva normálisan is (mármint a falc, de így se rossz) de most gyors megoldásokkal kellett dolgozni, hogy lássam miről van szó.






[ Szerkesztve ]


stuka20
(aktív tag)

Mi a hátránya a lejárt szavatosságú ablakmosó folyadéknak?
Rendeltem sonaxot, készrekevert 5l, de kibontás után láttam, hogy 2022.07. hó van rajta...


tibbike01
(őstag)

Ha van benne alkohol és normális helyen volt tárolva, akkor nagy baja nem lehet. Esetleg tégy egy próbát üvegen, műanyagon.


d4d
(tag)

Biztos, hogy az nem a gyártási dátum? Nekem ami van vagy volt Sonax termék, azokon a gyártási idő volt feltüntetve.


stuka20
(aktív tag)

Nem tudom, csak egy dátum van rajta, semmi több. Én is gondoltam rá, hogy lehet, hogy az. Na mindegy, jól habzott az biztos.


Fr3eWar
(őstag)

Ablak gumiperemből mivel tudom kitakarítani a beleégett mocskot? (Ugyanilyen van a házunk ablakainak gumiperemein is ahol tűzte a nap)


d4d
(tag)

Alakulóban





joebacsi4
(tag)

Sziasztok!
Plüss autós szőnyeggel van valakinek tapasztalata? (Tartósság, takaríthatóság). Szeretnék venni új szőnyeget, csak nem tudom eldönteni, hogy plüss vagy spagetti legyen.


Safranek
(aktív tag)

Az nem az , erről van szó
[link]

üzenetek