Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Halmozottam hátrányos helyzetű akkor. Töltögesd azért majd időnként. Magamtól biztos nem Bosch-t vettem volna de ezt hozta az akkusegély.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Haverom dolgozott akkus cégnél, Bosch-ból vitték vissza a legtöbbet. Igaz ez kb 5 éve volt, most nem tudom hol tartanak minőségben.


Alusky
(aktív tag)
Blog

Valamelyik EU-s országban csinálják és győri cég forgalmazza.
Nem szoktam különösebben foglalkozni vele, mert ultrarövidtávosak az autók és tölteni se szoktam őket, úgyhogy mindegyik tönkremegy benne úgyis 3-4-5 évesen, ennyit szoktak kibírni, de volt ami tovább is bírta. Ezt az egyet letudom hibásnak vagy még mindig lehetséges az autó merítette le valami miatt és valójában működni fog még. 10 hónap az rekord kevés, a legrosszabb eddig 2.5 év volt.

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Rocket nálam jelenleg 7,5 éves és köszöni jól van.


FeRRaR1
(őstag)

Fater meg elvitte es hasznalta az S5-ot, nem tudom meddig birta nala mert szerelohoz kerult a kocsija amiben volt es vagy 4 eve ott all :DDD

Érdekes, itt erősen ajánlott a Bosch / Varta, bar volt amelyik garázs hozza tette hogy S4 felett.

Most neztem meg jelenleg a Bosch S6 (AGM) itt 4 ev csere gart ad, Varta ugyan arra 5 evet.

Gondolom az olcsobb verziok hasalnak el ha igaz a sok visszavitel. Na de majd ha felporognek az akksi gyarak, lessz itt akksiban furdes meg minden jo ;]

Nekem most van 3 Varta AGM az 5 jarmube, Porsche azzal jott, masik kettobe en tettem, 2 uj Toyotaban meg van amit bele tettek. Illetve sok ismerosnek is ajanlottam / vettem mar, soha nem volt panasz S5 vagy S6-ra. (vagy a Varta megfelelőjére)

Alusky

Lehet neked is megerne egy 5 ev csere garos.

[ Szerkesztve ]


radi8tor
(MODERÁTOR)

Ja ez oké, de a Vartákról is azt mondják hogy amit az autógyártók kapnak az teljesen más minőség, mint amit te boltban meg tudsz venni.
Ez a beetetés része. Azt hiszed jó a Varta mert eddig is az volt a kocsiban.

De akár lehetne ablaktörlő lapátot is felhozni példának. Amivel gyárilag jön a kocsi kibír 2-3 évet. De amit meg tudsz venni a márkaszervizben az messze nem ilyen minőségű.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Itthon nem nagyon adnak 5 év garit semmire a boltok. Yuasa is csak 2 év garos meg a MOLL ami még nem a standarad 1 év garis.


FeRRaR1
(őstag)

1 volt ami gyárilag szerelt a kocsiban, 3 darabot mar én vettem (AGM). Mármint magamnak mert másoknak többet is. Előtte meg S5 de azzal se volt soha gondom.

Ablaktörlőt se vettem évek óta pedig az is Bosch. Mosáskor áttörlöm a lapát alsó és felső élét is, tökéletes mindegyik.

Illetve sok gart adnak mindenre szóval nem is nagyon érdekelne, de itt nem hallottam ilyen negatív dolgokat meg egyikről sem. De ami meg fontosabb hogy nem is tapasztaltam, se én, se ismerősi körben.

Qru

Online áruházak se?

Guarantee 5 Years - a mostaniakon is amik vannak nekem.


FeRRaR1
(őstag)

Fura, ránéztem a Yuasa itt csak 1 ev gart ad mindenre. Varta 5, Bosch 4 + 1 ev road side assistant.

Mindegy, nekem nagyon bevallt a Varta, leghosszabb a gar is így biztos nem váltok másra. Sőt munka gépbe is ezt raktam ahova valami specko drága kellett volna és 2-3 evet bir. Mondom fizetek én 3x annyit, megy be szépen a Varta, iparira egyébként is csak 1 ev gar van, Varta meg 5 :DDD

De van meg egy takarító gépem amibe szinten 2x specko 12 voltos akksi kell, me' aszongya a gyártó. En meg azt mondom hogy levehet szájjal a gyártó és 800 font helyett megy bele a 140 fontos 5 ev garos Varta.

Szóval én full TEAM VARTA bérenc vagyok.

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Nekem a Rocket vált be. Varta csinál keskeny dobozos Ázsiai autóba való akksit? :F
Amikor megvettem a Bubit egy Alphaline nevű rettenet volt benne ami nem is belevaló volt igazából, mert EU szabvány méretű volt. :D


kelly416
(veterán)

De szerintem ez is olyan, mint a Pick szalámi. Szegeden a Pick gyár melletti biktban is drágábban veszem meg, mint Berlinben, plusz Berlinben nem olyan sok a mócsing benne, talán az íze is jobb.

Ott nálatok, a rothadó nyugaton vakószínűleg okkal adnak 5 év garit, ide meg hozzák a kevésbé jókat 1 vagy max. 2 év garival.


kelly416
(veterán)

A Rocket ráadásul oldalt-kivezetéses, nem? Haver asszem mindig olyat vesz, mert a Suburban motorterében úgy bütyköl, hogy fel ül a motortérbe és így nem fél, hogy rövidre zárja az akkut.

De lehet, hogy keverem valamivel.


tboldi
(nagyúr)

Én is Rocket fan volnék, az előző Ypsilonba (amiből aztán átkerült a MiTóba) csak azért vettem Exide Premiumot, mert nem volt nagyobb kapacitású és indítóáramú Rocket abban a fizikai méretben.


FeRRaR1
(őstag)

Nem csak a mosópor mos jobban ha nem az akkumulátor is kolbászból van! :DDD

Egyébként régen ezek jelentettek valamit, Csabai, Gyulai, Hegedűs, Pick... Ma meg nem lehet normális kolbászt venni. Mármint boltit. Mindegyik ilyen gumi állagú gyors érlelt zóna ízű valami.

Így van itt egy Magyar / Román nagyker ahol viszont van házi Rómán kolbász, nagyságrendekkel jobb a fentieknél. Ami meg ennél is jobb ha ismerős tud hozni Magyar házi szalámit + kolbászt. De ugye ott is kell ismerős aki jót csinál nem szart homokkal. Mert a házi se jelenti azt hogy jó házi... Egyszerűen borzalmas ami Magyarba kapható a boltokban, meg amit ide hoznak belőle itteni Magyar boltok.

Már ott voltam hogy elkezdek tölteni megint, meg építek füstölőt mikor találtunk most megint 2 forrást a jó, csúcs házi cuccokra. :C


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

A tetején van, legalábbis az enyémben olyan van. De van rajta védősapka gyárilag (képen a piros kupak), így nem tudod rövidre zárni.


kelly416
(veterán)

Igen, nagyjából sejtem miről beszélsz. Húgomék németország észak-nyugati részén vannak. Amikor náluk vagyunk, mindig nyugtázzuk, még a Nutella is jobb. Nem annyira csömör, de több az íz benne. A többi mindenről ne is beszéljünk. A Lidl-ös gyorsfagyasztott otthon kisütős pékárú is jobb ott mint itt, pedig elméletileg ugyanaz.
Itthon biztos más a villany a sütőben. Merthogy a sör meg a kóla a helyi vízzel van hígitva és azért más, azt megértem, mert a víz maga más.


kelly416
(veterán)

Nézegettem miután írtam, a rocketnek tuti van oldalcsavaros cucca.
(Szerintem ez csak egy idióta önigazolás részéről, erre nem szoktam adni. Mindig vannak idióta magyarázatai. Másik kolléga kínálta a dinnyét tavaly: "Nem szeretem a dinnyét...... csak az ízét." Ez volt az elutasítás magyarázata. Inkább csak egy "nem"-et mondott volna.)
A legtöbb akkun van legalább a pozitívon érintésvédelem.

[ Szerkesztve ]


szabonagyur
(félisten)
Blog

Citybe Varta ment, szoval akkor csak csinal :DDD


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Mindig is szemétlerakat voltunk, ez nem fog változni a közeljövőben.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Akkor pláne nem értem miért nem belevaló szabványút raktak bele. De gondolom ez vt kéznél. :D

üzenetek