Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


haromegesz14
(aktív tag)

Sziasztok,

Segítségeteket szeretném kérni céges autó lakossági zónában való várakozási "engedélyeztetésében"!

Erzsébetváros azon részén élek albérletben, amely a meghatározott időintervallum felül csak a lakossági várakozási engedéllyel rendelkező gépjárművel történő parkolásra ad lehetőség. Nyilván pár sarokkal távolabb parkolhatok a belvárosra jellemzően szabott tarifáért cserébe.

Munkavégzésem jellegéből adódóan szinte mindig nálam a céges autó, viszont a parkolás lehetőségei a kerületben elég szűkösek a környéken meghatározott lakossági zónák miatt, amíg a parkolás költségei viszont nem tekinthetőek gazdaságosnak.

Sajnos úgy olvasom, hogy Erzsébetvárosban ilyen "lakossági" jogosultságot kifejezetten csak azoknak van lehetősége igényelni, akiknek állandó lakhelyként megjelölt címe van a kerületből, nem pedig ideiglenes tartózkodási helye.

Albérlőként van bármi lehetőségem, hogy a kizárólagos "lakossági" parkolóhelyek is igénybe tudjam venni? Illetve hogy a zónákra érvényesen megszabott parkolási tarifa helyett a jóval gazdaságosabb, évi pár ezer forintos díj megfizetésért cserébe parkolhassak?

üzenetek