Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


bitpork
(veterán)
Blog

Ez elsősorban jogi kérdés - szerintem ha állandóval lennél sem lenne lehetőséged céges autóra kedvezményes parkolást kérni, kivéve ha egyéni vállalkozó vagy és a kocsi a neveden van, az adott kerületi lakcímen.


2ozzmexy
(aktív tag)

Bocs hogy belevau, de ez nem így van, itt Kőbányán ha nyilatkozik írásban a munkáltató hogy a céges autót kizárólag te használod, akkor adnak, igaz állandó lakosnak kell lenni, tehát ígyis-úgyis megszívta szegényke. :R


bitpork
(veterán)
Blog

Elképzelhető hogy egyes önkorik adnak könnyítéseket de szerintem a zsúfoltaknak ez nem érdeke. Természetesen lehetséges h tévedek - nem is ok nélkül írtam h ez csak az én véleményem :)


2ozzmexy
(aktív tag)

Albérletbe állandóra senki sem fog bejelenteni, ezt jobb ha most még tisztázzuk az elején. Ennek sok jogi oka van, de főleg a '70es évekből ránk maradt jogrendszer, amelyet alaptörvénytől kellene újra írni. Ez az állandó lakcím, meg ideiglenes, meg tartózkodási, ez mind egy faxság, egy lakcímed van, ahol életvitelszerűen élsz, csókolom. Nálad ez az albérlet, én sem értem miért ilyen a világ, de ilyen.
Szóval, long story short:
Akkor kaphatsz "lakossági parkolási engedélyt", hogyha az autó telephelye ott van, ami ugye a mindenkori üzembentartó állandó lakcíme, tádám. Ez alól tesznek kivételt néhány kerületben (Erzsébetváros nem ilyen), ahogyan bitpork-nak írtam, mindenki más úgy oldja meg ahogyan akarja. Ha picit jobban belegondolsz jogos, mivel nem annak az önkormányzatnak fizetted eddig az adót, szennyezed a levegőt ott (és nem ott ahova be van jelentve), stb. Szivacs, de kérdezd meg őket, ha jól rémlik a dohány utcában van az ügyfélszoli a rózsák terénél.


2ozzmexy
(aktív tag)

Nem lőttél nagyon mellé, csak pontosítottam. :DD :R
Amúgy eleget laktam a belvárosban, 2000-2016ig, volt 6,7,8, kerület, eléggé otthon vagyok a témában, mert 2-3-4 autó parkoltatása ultra nagy szopacs, ahogyan a híres indián mondaná... tudod, az apacs. :DDD


kelly416
(veterán)

Már Samsung is tudja (vagy alapból az android), én azonnal ki is kapcsoltam.


bitpork
(veterán)
Blog

Szegeden pl kicsit más. A szomszédunknak hiába a saját háza a szék és telephelye akkor sem kapott lakossági engedélyt. Vagy telibe veszi a bérletet a céges autókra vagy nem itt parkol.


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

13. kerben is igy van.


2ozzmexy
(aktív tag)

Pontosan, ezért is írtam a jogi rage-elést neki, mert kb ez az állandó nem állandó téma cseszi szét az egészet, itt lakom, itt élek, itt trónolok, itt eszem hétfőtől péntekig, tehát itt lakom, pont. Ja hogy hétvégén meg amott vagyok, na bumm, ti sem szerdán mentek füvet nyírni a telekre, na ugye. :DDD Attól hogy nem az én tulajdonom csak a használati jogát bérlem, még benne lakok... :R


bitpork
(veterán)
Blog

Mi spec szoktunk hétközben is telket járni :DDD

[ Szerkesztve ]


2ozzmexy
(aktív tag)

Jó, de te autózol oda vissza 80km-t egy Mazda fikázásért. :DDD Általában amúgy nem volt divat, más országokban meg ilyen nincsen, van egy lakcimed aztán csókolom, igaz a kocsi forgalmijába sincsen beleírva hol lakik a tulaj... :R
Szóval ezt a gondot megoldhatná a törvény alkotó, azzal hogy ezt a telephely adatot kiveszi, a rendszerben benne lehet, de onnantól tök8, ha az én nevemen van akkor ott használom ahol lakom, legyen az bármilyen lakcim. ;)

[ Szerkesztve ]


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Azt nem tudod, hogy csak allando vagy ideiglenesre is adnak?


2ozzmexy
(aktív tag)

Tudtommal mindenhol csak állandóra... :(


Qru
(MODERÁTOR)
Blog

Koszi!

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(félisten)

Note 9 utan S24 ultra kell. Azon van toll, vegre nem fos lekerekitett szelu kijelzo, igy talan meg a tollat is lehet hasznalni, a luk meg kb. kit erdekel, van felette pixel, igaz nem 100%.


MunezXBK
(nagyúr)

Nos, a tűzoltók kb. 21:00 óráig küzdöttek, de ott bezárult a kör. A csatornából a folyóba szivattyúzott víz visszafolyt már.

Ennél a pontnál elesett a környék. Kb. 15 percünk volt menekítenünk a pincében lévő dolgokat, de sok ott is maradt.

Rendesen, mint a süllyedő hajón, tört be a víz. Fotókat majd holnap lövök, de gyanítom, hogy a pincébe nem tudok már lejutni.


radi8tor
(MODERÁTOR)

:Y :W
Küldöm az erőt!


brumi1024
(veterán)

:Y :(


szőröscica
(addikt)
Blog

Sajnalom. :(

Olvasom a Klimakonyvet, amit Greta szerkesztett. Szar idok varnak rank. Ezt elqrtuk.


kelly416
(veterán)

Hát... kitartást és gyors biztosítási ügyintézést.

üzenetek