Azonnali fotós kérdések órája - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


Balinov
(félisten)
Blog

Sracok, eglobalhoz hasonló sxurkeimport oldal mi a megbízható manapság? Eg asszem pár éve lehuzta a rolót, utoljára o12-40 lett tőlük.

Esetleg mpb.Comhoz hasonló? Oly vázat néznék köszi


Timer
(veterán)

e-infinity

[ Szerkesztve ]


FerNandor
(őstag)

Hali,
selyem fotópapírról mik a vélemények?
Szeretnék egy fotókönyvet rendelni. Fujifilm Crystal Archive Album elvileg a neve.


Balinov
(félisten)
Blog

Köszi és tényleg, ezer eve nem néztem rájuk, pedig valami kutyum konkrétan onnan van


Timer
(veterán)

Nincs mit, én karácsony előtt is rendeltem tőlük, minden rendben volt.


Balinov
(félisten)
Blog

Az jó hír, :R kár hogy nincs a kiszemelt típus raktáron, Mind1 feliratkoztam ertesitesre


gboszi
(senior tag)

Üdv remélem jól meg tudom fogalmazni, hogy mi gyötör most engem :)
Nikon aps-c gépről váltanék FF-re. Most tudatosult bennem, hogy az obipark így kb kuka lenne, mert azok DX-esek és a FF-re FX-kell. Ok, rendben, DE!
Tisztában vagyok az ekvalens, meg a kis szenzor szorzás stb cuccokkal, csak azt nem értem, hogy egy 50 mm DX obi ami ugye kis szenzoron 75mm-nek felel meg fullframe-en meg nem használható. (persze tudom, hogy tud kis szenzor kivágást, ugye nativan szeretném)

Ergo: Akkor egyik vázon sem 50 mm az az 50 mm-es obi nem?

Bocsi ha nagy bonyolúltan írtam :S


Jahno
(őstag)

Mindegyik obi akkora, amekkora rá van írva, csak a kivágást arányosítják így számokkal. FF 50mm-et ha ASPCre teszel, ugyanaz a kép lesz belőle, mint ha APSC 50mm-es obit tettél volna rá.


Timer
(veterán)

Biztos ez? Nekem úgy rémlik, hogy a FF 50 mm a D3100-on inkább volt 70 milliméter "ránézésre".

[ Szerkesztve ]


Jahno
(őstag)

Igen, és az APSC 50mm is kb. 70mm ránézésre, azért ugyanaz.


Timer
(veterán)

Ja, oké! ;-D


TCr
(veterán)

Milyen igények alapján indulhat el a vezérhangya APS-C-ről FF-re váltásra?


Jahno
(őstag)

Nekem párhuzamos terv van a kettőre, aztán meglátjuk mire jutok a következő években. Már olyan is megfordult a fejemben, hogy megveszem az APSC 10-18as Sigmát, átkapcoslom a vázat APSCre és letojom a megapixel veszteséget, nem mérvadó, de akkor 15-27 közt lefed, aztán majd lesz alá vázam is. APSC vázhoz meg 150-600. Akkor elmehet a 100-300as Pana, ha addig szét nem esik és ki tudja meddig jutok.


gboszi
(senior tag)

Azt vágom, hogy a FF obi ASPc-n is akkora mert az obi nagyobb mint a szenzor. DE fordítva ez nem lehet igaz, mert nem rajzolja ki az egész szenzort egy aspc szenzorra tervezett obi.


gboszi
(senior tag)

Igazából a ma mire ba...am el a pénzem játék nyertese :D
Nagy vágyam volt régebben is egy FF váz, és most végre elérhető áron vannak, akkor meg miért ne. Milc, (amit szeretnék kb) anyagilag nem fér bele


TCr
(veterán)

:DDD


Jahno
(őstag)

Melyik fele nem igaz? Ezért írtam fordítva arányosítva, hogy FF obit teszünk APSCre. Kisebbet rajzol és újabb vázak átkapcsolhatók APSCbe. Néha csinálom is, de amúgy minek? Vagy min szeretnénk rágni a gittet? 50mm ami rá van írva, az obi gyutávja, tök mindegy milyen vázra teszed. Van ami nagyobb érzékelőt is kirajzol arányosíthatunk még reggelig, hogy akkor most ha az 50es obit MFTre tesszük, akkor olyan a kivágása, mint ha FFen 100mm-es lenne, de a fényerő meg a mélység, akkor valaki még gyorsan egy másik paramétert is megváltoztat, hogy menjünk hátrébb a tárgytól és akkor végképp elvesztjük a fonalat.

Nekem még húzódik a gyutávos tesztem, azt egyszer szeretném megcsinálni, de rendesen.


Jahno
(őstag)

Ez is olyan, hogy kinek mi, attól függ mi a váz, obik és cél. Amennyibe néhány váz kerül, vagy amennyire hamar leamortizálnám, előbb vettem volna egy APSC MILCet, mint bármilyen tükröset, csak tudjon multiexpót.


gboszi
(senior tag)

Ok. Akkor máshogy kérdezem.
FF váz 50es obi egyenlő egy apsc váz 50es obi képével
vagy
FF váz 75ös obi egyenlő egy apsc váz 50es képével?
Szerintem az utobbi. És mivel tudtommal az apsc 50es obi nem rajzolja ki a FF szenzort ezért írtam (kérdeztem) hogy akkor jól gondolom-e hogy az apsc 50es obi igazából nem is 50es, mert semmilyen vázon nem adja a FF 50mm-t.
Ha mégis bullshit amit írok, akkor meg miért van két fajta 50es ? :D


Jahno
(őstag)

"FF váz 75ös obi egyenlő egy apsc váz 50es képével?"

Ez. De fentebb próbáltam is leírni.

" hogy az apsc 50es obi igazából nem is 50es, mert semmilyen vázon nem adja a FF 50mm-t."

De, a gyutáv 50es. Néhány obinál van átfedés, ki lehet próbálni, pld. 11-16os Tokinám, 16mm-en kirajzolja az FF érzékelőt. APSC 11mm állásban ugyanaz lesz, mint FF-en 16mm-en. Múlt héten nyugdíjaztam...

Nem csak 2 fajta 50es van, de a nagyobb körhöz több alapanyag is kell, az rögtön meghatározza az árát. A gyutáv nem attól függ, hogy mekkora kört rajzol ki. Ha lefelé mész érzékelő méretben, mondjuk olyan obival ami mindenre van akkor látószög meg ilyesmi nem változik, csak a kivágás.

üzenetek