Canon MILC: EOS R és M topik - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


p_adam
(addikt)

Image review-t nem használok, de a visszanézésnek azért van értelme, mert kicsit másképp vizsgálja az ember. Mert ha nem teszi, akkor meg az lehet a gond, hogy utólag veszi észre, mennyivel jobban meg lehetett volna csinálni ott helyben az Összes képet a sorozatban - de akkor már nincs visszaút. Persze kamerán visszanézni sajnos nem olyan, mint számítógépen.

Amikor az ember "fotózási módban" fut egy ilyen MILC géppel, akkor látja, hogy a fókusz négyzet követ, milyen jó. Van rács, ami a kompozícióban segíthet, meg vízszintező, de ezek sok egyéb dologról eléggé elvonják a figyelmet.

Ilyenkor mindig azt gondolom, mennyivel jobb egy távmérős (korlátain belül, nyilván egy teleobjektívvel nem tudom használni...), ahol ezek az indikátorok sokkal "analógosabb" jellegűek, minden fókuszban van a keresőben, ezáltal sokkal láthatóbb, ha a háttérben belóg valami, az élességállítás kézi, intenzíven figyelni kell mindenre. (Beleértve az exponálást, mivel arról sem sok visszajelzést fog adni csak intuitívan működik, mivel a félig lenyomott expo gomb a fénymérés rögzítésére való.)

Természetesen a chimping se jó, kinek mi működik, nehéz megtalálni az egyensúlyt a két probléma között.

üzenetek