DIGI kábel TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Fogalmam nincs. Csak gondolom nem véletlenül van dvb-t, meg dvb-c szabvány is. Meg a Digis levélben az van írva, hogy a dvb-c tuner kell a digitális vételhez, ha emlékeim nem csalnak.


McLaca
(őstag)

Szerintem a szabvány a drót távoli végén lévő dolgokat szabályozza, azaz, hogy hogy kerül a jel a lepkeantennára, vagy a kábelre, ergo a kábeltv szolgáltatónak, vagy az adótornyot jellel ellátó szolgáltatónak szól.
Onnantól, hogy bemegy a drót a tv-be, a tv-nek csak RF jel van, az, hogy ezt mi szolgáltatja, szerintem mindegy. Szerintem minden T-s tuner egyben C-s is, de még a gyártók oldalán sem egyértelműk a jelölések, és félinformációk, vagy téves információk vannak feltüntetve.
Kéne már egy olyan tv tulaj, akinél digi van, és a gyártó csak T-t írt a tv-jére. Na nála a teóriámat lehetne igazolni, vagy cáfolni. :)

Üdv!


PeterPH
(senior tag)

Nem kell igazolni, vagy cáfolni, két külön dologról van szó és kész. Mindkettő digitális Transport Stream-et továbbít, de a moduláció más, ezért nem kompatibilis egymással a két rendszer.
A DIGI DVB-C-ben ad a kábelhálózatán, tehát akinek csak DVB-T tunerje van, az felejtse el, vagy cseréljen.


McLaca
(őstag)

Köszönöm! :)
Így már rend van a fejemben. De őszintén szólva, nem sok értelmét látom, hogy ezt így találták ki...

Üdv!


zsozso22
(csendes tag)

Hello,

Érdeklődnék h. digitálisan csak azokat a csatornákat lehet fogni, ami a csomagban van v. a teljes választékot?
Azaz ha mondjuk én az alap 6 (v. mennyi csatornát) kérem analógban, akkor digitálisan is csak ezt adják?
Azt gondolom h. hivatalosan igen, de nem hivatalosan?


peet beat
(csendes tag)

Hi

Az analóg és a digitális csomagok teljesen megegyeznek. Tehát minél nagyobb csomagra fizetsz elő, annál több csatornát érsz el digitálisan is. Az analóg csatik egy részét lehet csak digitálisan fogni, ezekből jelenleg hármat HD minőségben.

[link]

Itt például Pécs esetében láthatod melyek ezek. Ami mellett ott a "D" betű.

Én egy analóg vételre alkalmas LCD-t cseréltem olyanra, amiben van DVB-C tuner, így elég jól össze tudtam hasonlítani a két fajta adás minőségét. Ég és föld. A HD adókat nem emelném ki, nyilván szebb a kép mint analógban, de például egy RTL Klubon nézett forma 1 futamnál megdöbbentő, hogy az apró feliratok is élesen és jól látszanak az analóg adással ellentétben. Tehát aki most tervez új készüléket vásárolni és lehetősége van digitális adást fogni, az kicsit szánjon rá többet és vegyen DVB-C tuneres gépet. Úgy gondolom, mos már van értelme.

Végül nekem is volna egy készülék ajánlatom. Majd hurroghatnak a trendi márkafanatikusok :R Én a Philips 5000-es sorozatából vásároltam egy 32" Full HD LCD-t ami tartalmaz DVB-C és DVB-T tunert egyaránt, kezeli az mpeg4 kódolást, tehát HD adások vételére is alkalmas, Pixel+HD technikával felszerelt ami tényleg brutális képminőséget produkál és van rajta USB, amiről le játszik divix-es filmeket is. Szóval hallelúja :D Több kijelzőméretben kapható, ár érték arányban tényleg verhetetlen. Nem kell STB és mindent tud, amit egy tv-nek ma tudni kell.
Persze ez csak egy alternatíva.

Csak ennyit akartam, a viszont látásra :C


McLaca
(őstag)

Már csak egy nem tiszta nekem: ha MPEG4-es TV-k kellenek a magyarországi digitális adások vételéhez, és a DIGI-nél működik is, akkor a DIGI ÁSZF-ében miért MPEG2-esnek említi a kódolást?

Üdv!


zhagyma
(őstag)
Blog

Szia!

A DIGI ASZF benne van: m1HD MPEG4, m2HD MPEG4. |gy az SD 576i adás MPEG2, míg a HD 1080i adás MPEG4 videókódolással vehető.


McLaca
(őstag)

Igen ám, csak az okosok azt állítják, hogy az MPEG4-es tv-k az MPEG2-t nem eszik. Legalábbis vagy-vagy alapon említették a két kódolást.

Üdv!


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Az mpeg4 tuner lefelé kompatibilis az mpeg2-vel.Tehát megy rajta vagyis eszi.


McLaca
(őstag)

Jó, akkor baromságokat írtak (bár megsejtettem, mert miért ne tudna egy MPEG4 MPEG2-t is...? :D - a németek amúgy is MPEG2-ben nyomják).

Üdv!


LeeFH
(csendes tag)

Én meg időközben elfelejtettem visszanézni. Köszönöm nektek a felvilágosítást így utólag is!

Picit azért megzavarodtam, ugyanis a TV-készülékünk rendelkezik DVB-C és DVB-T tunerrel, és az internet-előfizetés + telefon is a Digitől jön. Ma próbáltam újrafuttatni a csatornakeresőt, de nem talált a tv semmilyen digitális csatornát.

Panelben lakunk, lehet, hogy bezavar ez a Panelprogram csomag, talán ez a probléma? :W


peet beat
(csendes tag)

Abban az esetben bezavar, ha te is a Panelprogram keretében kapod az adást. Mert azt egy telepített műholdvevő biztosítja a lépcsőház számára, amin egy bit nem sok, annyi DVB-C jel nem érkezik. A műholdvevőkön keresztül sugárzott digitális adást DVB-S nek (s=satelit) hívják és teljesen más szabvány. Ehhez DVB-S tuner kell. (lásd: digis beltéri egység)
Azt egyébként nem tudom, de majd valaki biztos megválaszolja, hogy a digi analóg adást sugároz műholdon, vagy DVB-S adást.
Ha nem panelprogramos a szolgáltatásod otthon, hanem rendes digis kábel tv előfizetésed van, akkor tuti, hogy a tetőn ólálkodó nagy tányér nem zavar be neki :) Kapod a jelet analógban és kis mpeg2/4 csomikban.
Két lehetőség van. Vagy valamit rosszul csinálsz, amit nem feltételezek, de előfordulhat, hiszen pl az én tv-men nem úgy kell keresni a digites adást mint az analógot, vagy a tv-d területileg nem támogatja a DVB-C adás vételét. Hiába van benne a tuner. A tv-ken ez fel van általában tüntetve valahol, hogy mely országokban működik a DVB-C tuner. Abban az esetben, ha szép hazánk nem szerepel a felsorolásban, sem kell megijedni. A készülék hangolása előtt lehet a területi beállításokat megadni. (nem a nyelv, az marad Magyar) Itt nagyon egyszerűen ne Magyarországot válaszd, hanem egy a tv leírásában szereplőt. Pl Hollandia, azoknál a csapból is méz folyik, tuti tudja a DVB-C tunered is kezelni ;) Ha ez megvan, mehet a szörcsing. Elvileg így már betalálja a digit adásokat. Ha így sem megy, akkor próbálj szoftvert frissíteni a TV-n. Ez esetleg segíthet. Ha eztán sem működik, akkor én passzolok :)


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Nálam pl nem müködött a digitális hálózat keresés,és a gyors keresés , vagyis úgy nem találta meg a csatikat,hangolásnál a teljes keresést kellett választanom,ugy már frankon megtalálta,igaz tartot vagy 15 percig mire végig ment az összes frekin.

[ Szerkesztve ]


LeeFH
(csendes tag)

Hát uraim hálás köszönet az információkért, egyre tisztábban látok, holnap neki is ugrok a tv-nek (na nem úgy), azzal a reménnyel, hogy csak egy területi beállítás választott el a jótól. Ha meg ezek után kitudódna, hogy panelprogram alá vagyunk sorolva, akkor irány a csomagváltás, remélem ebben nem lesz bökkenő. :N

Köszi még egyszer! :C


Drizzt
(nagyúr)
Blog

LG Lh szériából nem tudjátok véletlen, melyiknek van tuti DVB-C tunere? 32LH4000-et szeretnék venni, de nem találtam egyértelmű infot, hogy van-e benne.


peet beat
(csendes tag)

Nincs. Csak DVB-T Tuner.

[ Szerkesztve ]


konrada
(tag)

Mert az az olcsó vacak, amit STB-nek adnak, csak azt tudja. (Meg hát a tányéros Digi is azt ad, így nem kell a kódolással vacakolni még egyszer.)


LeeFH
(csendes tag)

Sikerült! Átállítottam a TV-t Hollandiára, majd automata keresővel nem dobot ki semmi digitálisat, viszont most az előbb rákerestem az ÁSZF-ben levő frekvenciákra és láss csodát, m1HD, m2HD és a többiek! Üröm az örömben, hogy hd-ban eddig csak egy balettműsort sikerült megcsípnem, amivel nincs baj, de nagyfelbontású sportért áhítozom már mióta! :)

Ha Fehérváron jártok jelezzétek, vendégeim vagytok egy pofa sörre! :))


Drizzt
(nagyúr)
Blog

És esetleg Lh5-6-7000 közül valamelyiknek? Vagy egyiknek se?

üzenetek