DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Jim74
(nagyúr)

Szia!

Anno, mikor nekem kötötték be, ugyanígy oszlopról légkábelen, padláson keresztül történt. 2 nap múlva lement minden, piros LOS led világított.
Kijöttek, mert az oszlopon szétment a kötés. Előfordul.
Azóta (kb. 7 éve) megy hibátlanul (leszámítva a központi hibákat).
Jelentsd be hibára.


Szabolcs22
(tag)

Köszönöm! Be lett jelentve már tegnap! Csak semmi hír, hívás, sms nem volt, azért írtam ide.
Vajon a 72 óra az hétvégén is számít? Tehát lehet ma holnap kijönnek megnézni? Vagy a hétvégét abszolút felejtsem el?


4Grider
(nagyúr)

A 72 óra az 72 óra, ezért dolgoznak vasárnap is.
Szerk.: Persze nem véletlen a 72 óra, mert jellemzően még a hétfő is bele szokott férni...

[ Szerkesztve ]


Szabolcs22
(tag)

Értem! Köszi!


Sumi
(aktív tag)

Itt jegyezném meg, hogy szülőknél a telekomos optikát évente letépi egy random teherautó, és ott eddig mindegyik alkalommal (3x történt ilyen) még aznap kijöttek megcsinálni.


Multibit
(veterán)

Mikor nálam bekötötték az optikát, másnap piroslott a LOS led. Telefon Diginek, mondja a hölgy, hogy ők is látják a problémát. Viszont valamit reszeltek a központban, mert egy idő után jó lett. Nem jött ki senki, nem kellett. Azóta is rendben van.


Szabolcs22
(tag)

Most eljöttünk otthonról,akkor még villogott. Gyanítom inkább az lesz amit a többiek mondanak. Kint az oszlopon lehet a gond esetleg.
Bementem a modem beállításaiba, reseteltem onnan(visszaállítás a gyárira). Az mennyire normális hogy a wan status alól eltűnt az ip4-ip6 kiírás? Illetve a wan menüpont alatt nincs ott a felhasználó név jelszó?
Meg eddig is azt írta míg láttam a status alatt, hohy disconnected.


Megbrajt
(újonc)

Sziasztok!

Digi 1000 Mbps netem van. A digis Zte router bridge módban van és egy saját Asus RT AC53as routert használtam. A pcn kábellel használtam a netet. Minden veri happy volt mert a letöltési sebességem a digi mérővel 800-850 Mbps volt. Időközben a pct eladtam és helyette lett egy lenovo notebook. Ezen nincs net kábel csatlakozó ezért wifivel használom. A notebookon a wifi sebessége 200-230 Mbps. A router elkezdett rosszalkoni ezért lecseréltem egy gamer Asus RT AC85P-re ami egyértelműen nagyobb sebességre képes wifi terén. A notbookon a wifi adatoknál az olvasható hogy a kapcsolat sebessége 856/856 Mbps.
Az a gond hogy a sebesség mérésnél ugyan úgy 200-230 Mbps-t mér mint a régebbi, lassabb routernél. Én ugy gondoltam hogy ha kábelen 800 a sebesség, akkor egy ilyen modernebb routeren a wifivel el lehet érni minimum 400as sebességet.
Rosszul gondoltam vagy a notebook nem bírja ezt a sebességet?
A notebookban egy i3 10 generációs proci, 8 gb ram meg egy intel wireles ac9560 hálózati kártya van.
Az az érdekes, hogy a xbox series s re kábellel csatlakozva a net sebessége is 200 körül mozog a mérés alapján.
Többször volt már újraindítva a digi által adott zte router. A kábelek nem voltak mozgatva úgyhogy nem szakadhatott el.
Arra tudok gondolni, hogy a digi ezres net ennyire le lett szabályozva hogy csak 200 körüli a letöltés? Település Szeged.


4Grider
(nagyúr)

Az én AC-s routerem AC-s notebookkal (Lenovo) kb. 300 Mbps-ot tudott. AX6000 routerrel dettó. Az új Fujitsu AX-es notebook ugyanezzel az AX routerrel 800 Mbps-ot tud. És a Wifi nem csak a két eszköztől függ, hanem a távolságtól, a közeli elektromos eszközöktől, a közeli wlan eszközöktől, a közeli adótornyoktól, sőt még a szoba porosságától is (és még nem soroltam fel kismillió tényezőt). Na ezért nem vállal senki Wifire semmit. A szolgáltatónak igen nagy bukta lenne, ha az előfizetői profilokba belekerülne egy, az előfizetett sávszélességtől lefelé eltérő korlátozás. Vagy gondolod a 4iG már büntetlenül megteheti?


Dragon3000
(veterán)

Ahogy van emberük úgy mennek, a 72 óra az alap szöveg, nálam fttb esetében volt,hogy szombat 22 órakor jelentettem be a hibát és vasárnap reggel hívott a szerelő, hogy mikor lenne nekem jó.


Megbrajt
(újonc)

És ha veszek egy ethernet adaptert amit az usb 3.0ba bele lehet dugni és így csatlakozok kábellel a notebookhoz, akkor a wifi 200as sebességnél el lehet többet érni? Vagy ezeknek az usb adaptereknek semmi haszna, pénzkidobás?


4Grider
(nagyúr)

Manapság az AX rendszer (Wifi 6) a tuti. Nem véletlen, hogy a Digitől is az bérelhető és nem AC-s.


cof
(veterán)

Ha most is csak 200-at mérsz LAN-on XBOX-al USB adapterrel sem lesz jobb.

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Az Xbox nem csak a saját (külföldi) hálózata felé mér sebességet?


cof
(veterán)

Nekem nincsen, de gyanús az a 200 LAN és WiFi-n is egyaránt. Valami nem oké a hálózattal, vagy a router beállítás vagy szolgáltató, ezt innen nem fogom tudni megmondani.

TP-Link AC1200-al lehet mérni egy nem olyan régi telefonon is simán 500 Mbps körül 5 GHz-en. Kétlem, hogy ez az Intel WiFi csak ennyit tudna.

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Nálam nem igazán volt 300 Mbps feletti a sebesség, mint írtam. És volt AC-s telefonom is, azzal sem tudott sokkal többet az AX6000. A mostanival Wifi6-os eszközeim meg mind tudják rajta a 800 Mbps-ot, bár jellemzően felfelé 500-600 Mbps van (1000/1000 net van itt, ami vezetéken 930/930).


sfdrakex
(nagyúr)

Nálam TP link AC6 1200 on iPhone 13 Pro 404/246ot szaladt most wifin. HP laptopon, nem a routerrel egy szobában(fal és beépített szekrény van köztük) 310/290. Huawei P30 395/305.

[ Szerkesztve ]


ToBeY
(nagyúr)

Hello
Hogyan lehetne a digis router lan portjára két eszközt rákötni?Valamiféle splitter kéne nekem,de nem van-e ilyesmi? :F


proradeon
(őstag)
Blog

Ahhoz egy gigabites switch-re lesz szükséged.


Cirbolya_sen
(aktív tag)

switch, a többi csak az örületbe kergetne ;]

üzenetek